BU SAYFA SADECE MOD LİSTEMDEKİ DEĞİŞİMİ KIYASLAMAK VE İŞE YARAYABİLİR DİĞER BİLGİLER İÇİN OLUŞTURULMUŞTUR. GÜNCEL DEĞİLDİR, BU YÜZDEN ANA SAYFAYI KULLAN.


UYARI: SAYFA HENÜZ TAM ANLAMIYLA HAZIR DEĞİLDİR. EKSİKLER OLABİLİR, DÜZENLEMELER, EKLEMELER GEREKEBİLİR. KATKIDA BULUNMAK SERBEST!
Vaktim olmadığı için ilgilenme fırsatım olmadı ve sayfa neredeyse bir yıla yakın kapalıydı. Kusursuz olmasını isterken kapalı tutmanın bir anlamı olmadığı için iki günlük rötuş sonucu yeniden hazırladım. Vakit buldukça geliştirmeye devam edeceğim, bu süreçte yardımcı olabilirsin, yorumlarını esirgeme.

SAYFAYI TAMAMEN KENDİ OYUNUMA KURDUĞUM MODLAR üzerine yeniden hazırladım. Hepsini bir arada gayet sağlıklı ve oyun performansında düşüş olmayacak şekilde oynayabiliyorum. Fakat bu basit değildi ve sana kolaylık sağlaması için elimden geleni yaptım bu sayfada. Mod Organizer 2'nin rolü büyük ve kullanmasını bilmeyenlere faydalı olması adına detaylı bir rehber hazırladım;



Oluşturduğum mod listesinde uyuşmazlıklar kesinlikle var, bazılarının yamaları varken bazıları için ise kendim yamalar hazırladım. Bunların nasıl hazırlanacağına dair ilgili programlara da rehber hazırlayabilirim fakat şimdilik herkesin faydalanabileceği şekilde bana ait yamaları bu sayfadan paylaşacağım. Profesyonelce çalışmalar olmasa da olası sıkıntılarını giderecektir, şu ana kadar kusursuz işlediler.

Mod listem, 2011 çıkışlı oyunu 2077 yılına taşıyacak grafik modlarına sahip olmayabilir veya rol yapmak istediğinde bazı ihtiyaç duyduğun modlar bulunmayabilir. Çünkü bu benim mod listem. Nasıl işe yarayacağına karar vermek sana kalmış. Pek tabi, tavsiyelerde bulunabilirsin. 

NEDEN mod listemi paylaşıyorum? Çoğunuzun merak etmesi, modlar üzerine yeterli Türkçe kaynaklar olmaması veya anlaşılmaması gibi olumsuz faktörleri elimden geldiğince bu sayfayla çözmek istedim. 
TÜRKÇE ÇEVİRİLERİM yani Nexus toplumundaki asıl işime gelirsek, çevirilerimi mod listem ile karıştırdım. Modun başlığında Türkçe Çeviri ibaresi yer alıyorsa bana aittir ve bağlantısına tıkladığında çevirinin sayfasına yönlendirecektir. Bununla beraber diğer arkadaşların yaptığı, kullandığım çevirilere de bu sayfada mod listesi üzerinden yer verdim. Alternatif olarak profilimden çevirilere ulaşabilirsin. Daha kullanışlı bir çözüm üreteceğim, şimdilik böyle idare edelim. 

Çevirdiğim modlar, çevirmekte olduklarım, güncelleme alan modlar/çeviriler veya çeviri taleplerini vesaire hepsini şu konu üzerinden iletebilirsin;


SKYRIM LEGENDARY EDITION oyuncusu arkadaşlarım için özel oluşturduğum bir konu mevcut. Burada ekstra açıklama yapıp sayfayı bunaltmayacağım, lütfen önce bu konuya ziyaret et;


BANA AİT TÜM ÇALIŞMALAR YALNIZCA NEXUS SAYFASINA AİTTİR. Çevirilerim, rehberlerim bana ait hiçbir şeyin Nexus'tan dışarıya çıkması yasaktır arkadaşlar, başka sitelere yüklemeyi düşünenler saygısızlık etmesin, emek hırsızlığı yapmasın. Çalışmalarımın yayılmasını daha çok arkadaşa ulaşmasını istiyorsan sadece bu sayfanın bağlantısını vererek yönlendir.
Çevirilerimi kullanmak isteyen çeviri ile uğraşan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir. Çeviri olayını daha da yaygınlaştırmak için ilerleyen zamanlarda rehberler vesaire ilave edeceğim. 
DISCORD SUNUCUSU AÇILDI! Fakat daha önce hiç kullanmadım bunu, nasıl işliyor çözmem gerek. Yardımcı olmak isteyenler ile beraber güzel bir ortam oluşturabiliriz. Şimdilik sohbet, yardım vesaire için kullanabiliriz, yerini almayı unutma.

SAYFAYI GELİŞTİRMEK İÇİN BURADAN GÖRÜŞEBİLİRİZ!
SON OLARAK DEVAM ETMEDEN ÖNCE, hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum ama bildiğin üzere ve dediğim gibi bu sayfa, çevirilerim, rehberlerim, tecrübem sunduğum her şeyin karşılıksız olduğunu unutma. Fakat bu bir teşekkürü gereksiz göreceğin anlamına gelmemeli. Hem benim hem mod yapımcısı arkadaşların eserlerini hazırlama sürecinde ayırdığı vakit sırf bizler için. O yüzden en azından indirdiğin modun yapımcısına ENDORSE verebilirsin, gönüllü çalışmasına, gönülden...


BAŞLAMADAN ÖNCE
Bazı programları yükleyerek başlayacağız. Bunlar arasından MO2 açık ara tüm sorumlulukları üstlenen, sana kolaylık sağlayacak yegane program olacaktır. Diğerleri de yeri geldikçe kullanacağın yedekte hazır beklemesi gerekenlerdir. Steam üzerinden Skyrim'in en güncel halini kullan, doğrulanmış ve tertemiz bir Skyrim olmasına dikkat et. Skyrim'e bu saaten sonra güncelleme gelmeyebilir ama yine de mod listeni hazırladığında olası bir güncelleme ile mahvolmak istemiyorsan otomatik güncellemeyi devredışı bırakabilirsin. MO2 sayesinde hiçbir şekilde oyunun Data klasörüne karışmayacağız. Sadece bazı modlar oyunun ana dizinine (nereye kurulu ise) mecburen el yordamıyla kurulmalıdır.

Mod Organizer 2: Modları tamamen kontrolümüz altında tutmayı sağlayacak program. Rehbere göre hareket etmeyi ihmal etme. Ayrıca MO2'nin desteklediği tüm oyunlarda kullanabilirsin.

Wrye Bash: Modları sıralamamızı sağlayacak en kullanışlı program. LOOT veya MO2'deki Loot her ne kadar kullanışlı olsa da çoğunlukla el yordamı müdahale gerekecek çünkü SSEEdit veya Mod yapımcısının talimatlarına göre yanlış sıralama yapabiliyor Loot. 

LOOT: Modlarını tanımlayan, temizlenmesi gereken eklentileri (plugin, esp, esm, esl vesaire) belirten, uyumluluk yaması varsa hatırlatan ve modları uygun şekilde sıralamaya yarar. Ayrıca MO2'nin bünyesinde de vardır. Tavsiyem istediğin modları yükledikten sonra bir defa kullan, yaptığı sıralamanın ardından varsa mod yapımcılarının talimatlarına göre Wrye Bash ile elden geçir. 

SSEEdit: Mod listeni kurduktan sonra çakışmaları uygulayacağın filtre ile ortaya çıkarabilir ve mümkün olanları düzenleyebilirsin. Bununla ilgili bir rehber hazırlayacağım. 

Creation Kit Fixes: Verdiğim bağlantı Creation Kit için bir düzeltme. Programın kendisini Bethesda'dan indirmelisin. Biraz meşakkatli fakat bazı kısımlarda işimizi görecek program. Konumuzla alakası yok ama Creation Kit'i kullanarak ev vesaire yapabilirsin. Bunu öğreten/gösteren tek Türkçe rehberimiz Cengowar arkadaşımıza ait, Ev Modu Rehberi

Mator Smash ve Merge Plugins vesaire birkaç program daha var ama şimdilik bunlar yeterli. Bunların nasıl kullanılacağını ilerleyen zamanlarda göstereceğim.

BodySlide and Outfit Studio - v5.0.5: Ekipmanları kullanacağın fiziğe göre adapte etmeni sağlayacak program.

FNIS Behavior SE: İşin içine animasyonlar girerse bilin ki FNIS'in yüksek ihtimalle payı olacaktır, indirelim. Alternatif olarak NEMESIS var şu sıralar fakat ısınamadım. 

SSE için SKSE64: Tıkladığın vakit resmi sayfasından indirecektir. Skyrim'i modlamanın temeli buna dayanır. Mutlaka olmak zorundadır.
1- SSE için 2.0.17 versiyonunu indir, arşivden çıkar.
2- İçerisindeki yalnızca skse64_1_5_97.dll, skse64_loader ve skse64_steam_loader.dll dosyalarını al ve oyunun ana dizinine at.
3- Yalnızca arşivden çıkan "Data" klasörünü tekrar arşivle ve örneğin "SKSE Scripts" gibi bir isim ver. Ardından MO2 ile arşivlediğin dosyayı bir modmuş gibi kur.
Bunun sebebi oyunun "Data" klasörüne hiçbir şekilde karışmayacağız, her şey MO2 kontrolünde olacak. Bu yeni bir profil oluştururken veya oyunu saf halini çevirmek istediğinde vesaire kolaylık sağlayacaktır aynı zamanda.

Mod listemi hazırlarken Mod Organizer 2'den çıkardığım belgeden faydalandım. Birkaç bağlantı kendi sayfasına değil de yamasına yönlendirebilir, bunlar varsa tek tek kontrol edip düzelteceğim. Bir diğer olay ise birkaç mod ismi tuhaf olabilir, MO2 ile kurarken mod isimlerine dokunmadım, bazılarını da ayırt edebileceğim şekilde kendim düzenledim. Anlayışın için teşekkürler... (Ortalama 400 mod ve yama bağlantısı, ilave ettiğim Türkçe çeviriler hesaba dahil değil.)

TEMEL İÇERİKLER

Temel içerikler dediğim bu kısmı eklentili olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayırdım. Bazıları hile sayılabilir, bazıları olmasa da olur denilebilir fakat oyunu iyileştirmek, ağır modlamaya giriş için bana göre gerekli hepsi. 
Spoiler:  
Show

 Bu kısmın oyuna ekleyeceği bir ESP, ESM, ESL vesaire eklentisi yoktur. Yani güncelleme, ekleme/silme vesaire kayıtlı oyununa hiçbir tesirde bulunmaz. Açıklaması olmayanları kendin araştırabilirsin veya bana güvenerek yükleyebilirsin. Ayrıca eklentisiz oldukları için Türkçe tercümeye gerek duymuyor. 

SSE Engine Fixes (skse64 plugin)
İndirmelerde "Part 1-2" diye ikiye ayrılıyor. Birinci kısmını MO2 ile kur. İkinci kısmını ise el yordamıyla kurmalısın oyunun ana dizinine. 

Quick Loot RE + QuickLoot Retexture
Fallout 4'ü oynayanlar bilir, Skyrim'e çok iyi bir şekilde uyarlanmış. Herhangi bir şeyi yağmalamanın en muhteşem yolu.

Alternate Conversation Camera
Bir karakter ile sohbet penceresini biraz daha sinematik hale getiriyor. Hatta biraz Witcher 3 tarzı olmuş diyebilirim. Fakat bazı problemleri var ve bunu en uygun şekilde düzenledim. Yüklediğim görüntülere bakabilirsin.
ETİKET: AYAR_alternateconversationcamera

Keyboard Shortcuts Fix
Oyun esnasında klavye kısayollarının devredışı kalmasını bu babayiğit mod çözüyor. Özellikle ALT+F4 sayesinde bilgisayarın fişine çekenlere güzel bir kıyak.

More Informative Console
Konsolda seçtiğin objeleri örneğin bir karakteri daha detaylı gösterebilir. Modların ağırlıklı olduğu bir oyunda çok kullanışlıdır. Örneğin tanımadığın bir karakteri veya siyah yüz hatası var ise konsolda üstüne tıklayarak hangi moda ait olduğunu öğrenebilirsin.

Stay At The System Page - Updated
Bir Dark Souls III'te bir de SLE'dan SSE'a geçtiğimde ESC tuşuna bastığımda afallamıştım. ESC tuşuna bastığında Görevler sayfası yerine tekrar Sistem sayfasını açar.

Better MessageBox ControlsBetter Dialogue Controls
Bu ikili oyunda klavye tuşlarını daha etkin kullanmanı sağlayacaktır diyaloglarda veya açılır mesaj pencerelerinde.

Better Jumping SE
Zıplamayı iyileştiriyor.

Player Eyes Blink Fix
Karakterinin gözlerini kırpmasını sağlar.

Wash That Blood Off
Üzerindeki kanı suya girerek yıkayabilirsin bu sadece oyuncu için geçerlidir. Diğer karakterler için de istiyorsan etiketteki dosyayı indir.
ETİKET: AYAR_washthatbloodoff

Experience
Oyunda seviye atlamaya yeni formül. Artık tamamladığın görevlerden, okuduğun kitaplardan, temizlediğin zindanlar vesaire deneyim puanı kazanabilirsin. Eğer öldürmekten de deneyim puanı kazanmak istiyorsan etiketteki dosyayı indir, ayrıca gelen deneyim puanlarını birazcık daha yükselttim çünkü oluşturduğum Skyrim'in zorluğunda yardımcı olması gerek. Unutmadan öldürmeden gelen deneyim puanını istemiyorsan "Experience Compatibility patches" indirmeye gerek yoktur.
ETİKET: AYAR_experience

Dynamic Equipment Manager SKSE Updated
Silahını kılıfından çıkardığın an otomatik miğfer, başlık, kalkan ve ok kılıfını yeniden kuşanır, silahın kılıfında iken bunlar otomatik gizlenecektir. Yalnızca oyuncu için geçerli şu an diğer karakterler için de uyarlayacakmış yapımcı.

Glow Be Gone SKSE Updated
Uyguladığın şifa vesaire gibi büyülerde ateşböceği gibi parlamak istemiyorsan.

Mum's the Word
Kimse değersiz malları çalarken seni görmediyse çalıntı olarak sayılmayacaktır.

Smaller Vanilla Cursors
Fare imlecini daha medeni hale getiriyor. Nano seçenekleri kullanmanı tavsiye etmem.

No Enchantment Restriction SKSE Remake
Bununla beraber ekipmana uygulayacağın tılsım miktarını ortadan kaldırabilirsin, evet. İstediğin öğeyi parçala ve tılsımını öğren! Yetmedi mi? Mesela sadece kalkana uygulayabileceğin tılsımı bota da uygulayabilirsin. Uyarılarım ise, bazı tılsımlar gerçek değildir yani parçalayacağın öğeden önce kayıt al, ayrıca çok sayıda tılsım açıklama kısmında problem çıkaracaktır.

To Your Face - Sensible NPC commenting SSE
"What is it? - What do you need? - Yes? - Let's hear it! - You have questions? - Something you need, you miserable wretch?" Bir han kalabalık ve geçtiğin her yerde bunlara maruz kalıyorsan sadece görüş açındaki kişinin sana yorum yapmasını sağlayabilirsin bununla.

Yes Im Sure
Sıkıcı "Emin misin?" diye açılan "oyuna ait" pencereleri görmek istemiyorsan.

Fuz Ro D-oh - Silent Voice
Bazı modlar sessiz diyaloglar ekleyebilir, bu mod ile karakterin dudak senkronizasyonunu sağlayabilirsin.

PapyrusUtil SE - Modders Scripting Utility Functions
Bug Fixes SSE
SSE Display Tweaks
NET Script Framework
PrivateProfileRedirector SE - Faster game start (INI file cacher)
Scaleform Translation Plus Plus
Address Library for SKSE Plugins
Console Commands Extender
ConsoleUtilSSE
Inventory Functions SE
JContainers SE
Enchantment Reload Fix SE
Armor Rating Rescaled SKSE Remake
Drunk Sinking Head Idle Fix SE
HDT-SMP (Skinned Mesh Physics)
Copy Character Appearance
SSE Fixes
powerofthree's Papyrus Extender for SSE
Mfg Fix
NPC AI Process Position Fix - SSE
Spell Perk Item Distributor
Uninterrupted Ethereal Form
Uninterrupted Invisibility
SkyUI SE - Flashing Savegames Fix
Fast Travel When Indoors
Player Rotation in ShowRaceMenu
Enhanced Reanimation
Stagger Direction Fix - SSE
monster race crash fix

Spoiler:  
Show

Bu kısım ise eklentisi olanlar için. Çeviri gerektiren modlar son kısımda yanında (İNGİLİZCE) ibaresi yer alıyor. Geriye kalanlar çeviriye ihtiyaç duymuyor veya çevirisi mevcut. 

Auto Hide Ammo
Yay dışında başka silah kullanırken önceden kuşandığın ok kılıfını otomatik gizler.

First Person Camera Height Fix
Karakterinin uzunluğunu değiştirdiysen birinci bakış açısına da farkı yansıtır diğer karakterler ile konuşurken.

Protect your People - PyP - Better NPC Protection SE
Bir haydut baskını ile (OBIS) Akçay duvarları dışındaki sivilleri telef mi oldu? Sıkıntı yok, bu mod ile artık oyun karakterlerini yalnızca sen veya komut verdiğin takipçilerin öldürebilir.

We Don't Float
Cesetlerin batması gerekir.

Saturation Increase by Simtar123 (SSE)
ENB kullanmıyorsan oyundaki cansız ve kasvetli atmosferi düzenleyen bu modu deneyebilirsin. ENB ile daha etkili oluyor.

SkyUI
Bunu anlatmama gerek yok. Oyunun 20 sene geriden gelen kıt oyun içi arayüzlerini düzelten ve gerekli olan çalışma. 
TürkçeÇeviri: Dryel -> SkyUI - Türkçe

Flora Respawn Fix 
Koparılan bitkilerin yeniden doğuşunu düzenler.
TürkçeÇeviri: Sflashy -> Flora Respawn Fix - Türkçe
Alternatif/Etiket: Ceviri_florarespawnfix

Better Harvesting
Kopardığın bitkilerin miktarını dengelenmiş daha yüksek rastgele miktarlar ile değiştirir. Flora Respawn Fix ile kullanırsan uyumlu olan sürümü indir ve Better Harvesting'in altta olmasını sağla.
TürkçeÇeviri: Kagitmiadam -> Better Harvesting - Türkçe
Alternatif/Etiket: Ceviri_betterharvesting

Blink Spell 
Dishonored, Corvo'nun anısına Kıpırtı gücünü Skyrim'e getir. Kısa mesafeli ışınlanmalar ile bazı uzun yolları katetmek daha eğlenceli olabilir. Ayrıca daha doğru kullanımı ise sıkışıp kaldığın durumlarda kurtaracaktır. Kendimce mesafeyi biraz daha yükselttim ve hile sayılmaması için efsun maliyeti ekledim.
ETİKET: Ceviri_blinkspell
ETİKET: AYAR_blinkspell

Hearthfires Houses Building Fix
Hearthfires ek içeriği için düzeltmeler içerir, tavsiye ederim.
ETİKET: Ceviri_hearthfireshousesbuildingfix

Unread Books Glow SSE with MCM - Türkçe Çeviri
Görev modlarında vazgeçilmez yardımcım. Okunmayan kitapların, notları vesaire parlamasını sağlar.

Unofficial Skyrim Special Edition Patch - Türkçe Çeviri
Bethesda'nın tüm hatalarını düzelten, düzeltmeye devam bu resmi olmayan düzeltme yaması mod listemiz için vazgeçilmezdir. Hatta vanilya Skyrim oynayan bile kullanmalıdır. Ayrıca bunca zaman hatalı çeviriler mevcuttu. Bazıları mod yüzünden oluşmuş, bazıları orjinal çeviride yapılan hatalar, bazıları da çeviriyi uyarlayan arkadaşların yaptıkları hatalar, (END TABLE = SON MASA?!) Hataları düzelten bir modun hatalı çevirisine bir son vermek için 4.2.2 sürümünden itibaren çevirisine el koymuştum. Hataları gidermeye devam ediyorum. Detayları kendi sayfasında bulabilirsin.

T'Skyrim - True Skyrim 2.4.5
USSEP'ten sonra ikinci düzeltme yamasıdır bana göre. Fazla detaya girmeyeceğim en kötü ihtimalle faydalarını kendi sayfasından Google çeviri ile öğrenebilirsin. Dikkat edilmesi gerekenlerden birisi Stones of Barenziah DROPPABLE plus Quest Markers modunu düzenleyip bünyesine alması mesela. Böyle çoğu ufak tefek düzeltmeleri bünyesine katmış o yüzden iletiler kısmındaki uyumluluk listesini (Compatible list) kontrol et. Benim listemde ters düşen mod yok fakat birkaç uyumsuzluğa da kendim yama yaptım, etiketten bulabilirsin. Unutmadan USSEP, OBIS, Bruma ve Falskaar uyumluluk yamaları mevcut modun sayfasında.

Not: Mod gizli durumda maalesef. Önceden yedeğim olduğu için kullanmaya devam ediyorum.

After the Civil War - Siege Damage Repairs (neg_turkce)
Güzel Akçay'ı İmparatorluktan kurtarmak için başka çare bırakmadılar bize... veya Issızkent'i silkelemiş olabiliriz ama yıktığımız gibi düzeltmek bizim vazifemiz. Bu mod sayesinde hangi tarafı tutarsan tut, modu ne zaman yüklersen yükle, iç savaştan zarar görmüş şehri zamanla onarabilir, zamanı kısaltmak için bağış yapabilirsin.

Blacksmith Forge Water Fix - Special Edition
Bu modun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmem gerekiyor, aktif olarak kullanıyorum ama güncelliğini yitirmiş olabilir çünkü paylaşıldığından bu yana USSEP çok yol katetti.
ETİKET: Ceviri_blacksmithforgewaterfix

Run For Your Lives
Tavuk saldırsa kaçacak elemanların ejderha veya vampir görünce hançer ile saldırmasından sıkıldıysan topukları kıçına vura vura kaçmasını sağlayabilirsin artık.
TürkçeÇeviri: Dryel -> Run For Your Lives - Türkçe

FileAccess Interface for Skyrim SE Scripts - FISSES
Bunu bazı modlar ihtiyaç duyar. Kurulu olmasında fayda var, zararsızdır. 

No Killmoves - No Killcams - No Killbites SE
No more Radial Blur - Performance optimization
No More Ugly Effects SE
Bu üçlü, isimlerinden yola çıkacağın üzere bazı nasıl desem görsel etkileri devredışı bırakıyor. Birincisi senin tercihin ama diğer ikisini tavsiye ederim.
 
Fixed body collision
Cesetlerin içinden geçip gitmek hoşuna gitmiyorsa, ayağına takılmasını istiyorsan denemelisin.

Infinite Shouts (No Cooldown)
Ejderha kanını taşıyan adamın nida için beklemesi mantıksız diyorsan bunu kullanabilirsin. Tavsiyem başlık ile eşleşen yani 3. seçenektir, böylece Talos mabedinin kutsaması ile nida bekleme süresini kaldırabilirsin. Başka kutsama ile de normale dönebilirsin.
ETİKET: Ceviri_infiniteshouts

AddItemMenu - Ultimate Mod Explorer (neg_turkce) + UIExtensions
Diğer modların veya oyunun öğelerini oyun içinde görmeni sağlar.

Dragon Claws Auto-Unlock
Kapıyı açacak pençeye sahip olman yeterli. Çeviri gerektirecek bir durum yok sanırım. 
Etiket: Ceviri_dragonclawsautounlock

MCM Cheat Menu (İNGİLİZCE)
MYM kısmından elemanın sunduğu hileler. 

Dynamic Things Alternative
Belirttiği öğeleri yağmalamayı sağlayan hoş bir çalışma. Ayrıca talim hedeflerinden hünerlerini geliştirmeni de sağlıyor. 
Etiket: Ceviri_dynamicthingsalternative

Werewolf Loot and Activate
Kurtadam formunda kapıları vesaire açmak veya yağmalamak için kesinlikle on numara. 
Etiket: Ceviri_werewolflootandactivate



GELİŞTİRMELER

Bu kısım Skyrim'e olması gerekenleri ekleyip daha canlı daha gerçekçi hale getiren çalışmalardır. Oyunun tamamını etkileyen çalışmalar oldukları için yüklerken diğer modlar ile uyumluluğu olup olmadığı dikkate alınmalıdır.
Spoiler:  
Show

AI Overhaul SSE
Skyrim karakterlerinin eylemlerini düzenleyen mod. Mesela belli saatlerde yemek molası verebilirler, akşamları hana gidebilirler, Yoldaşlar Akçay'da devriye gezip talim yapabilir, Klimmek haftada bir 7000 basamağı aşabilir vesaire. Ama kullandığın modlara göre yama gerekebilir çünkü neredeyse çoğu karakteri elden geçiriyor.
TürkçeÇeviri: Stcing -> AI Overhaul SSE - Türkçe
Alternatif/Etiket: Ceviri_aioverhaul

Relationship Dialogue Overhaul - Türkçe Çeviri + Relationship Dialogue Overhaul - Update and MCM
RDO tüm karakterler ile ilişki olayını düzenleyen ve geliştiren bir çalışmadır. Detayları çeviri sayfamda bulabilirsin.

Convenient Horses
Atlar üzerine harika bir çalışma.
TürkçeÇeviri: Frostpale -> Convenient Horses - Türkçe

Guard Dialogue Overhaul SE - Türkçe Çeviri
Gardiyanların itici ve saygısız davranışlarını ele alıp ünvanına göre diyaloglar kurmasını sağlar.

Improved Adoptions - Türkçe Çeviri
Çocukların çocuk gibi davranmasını sağlayabilirsin.

OBIS - Türkçe Çeviri
Haydutları kuzudan kurda çeviren kuşkusuz tek ve en başarılı çalışmadır. Ayrıca organize bir şekilde hareket edip aşırı tehlikeli hale gelmelerini sağlar. Haydut çeşitliliği konusunda eline su dökülmez zaten. Detaylar çeviri sayfasında.

Diverse Dragons Collection SE (DDCse)
İkisi bir arada ejderhaları Irileth'in "bende avlarım canım ne olacak" demesini tekrar düşündürecek tarzda bir düzenleme yapıyor.
TürkçeÇeviri: Frostpale -> Diverse Dragons Collection - Türkçe

Left Hand Rings Modified SE
Sol eline de yüzük takabiliyorsun kısaca.
TürkçeÇeviri: Kagitmiadam -> Left Hand Rings Modified SE - Türkçe

Andromeda - Unique Standing Stones of Skyrim
Dikili taşları yeniden düzenleyen mod.
TürkçeÇeviri: Kagitmiadam -> Andromeda - Unique Standing Stones of Skyrim - Türkçe

SkyTEST - Realistic Animals and Predators SE
Hayvanları elden geçiren çalışma. Yeni hayvanlar ekler ve tavuklar birisini öldürdüğünde gardiyanlara rapor etmez ya da kurtlar tek başına sana saldırmaz gibi gibi. Yamalar ile de dokuları daha hoş hale getirebilirsin. (DOKULAR Kategorisinde)
TürkçeÇeviri: Frostpale -> SkyTEST - Realistic Animals and Predators SE - Türkçe
Alternatif/Etiket: Ceviri_skytest

Immersive World Encounters SE (neg_turkce)
Skyrim'e yeni rastlantılar ekler ve hepsi fazlasıyla iyi.

Lock Overhaul (neg_turkce)
Kilit kurcalama işi zevkli olsa da sevmiyorum. Kırıp geçmek daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca büyü ile açma gibi farklı seçenekler mevcut. Aşırı kullanışlı.

My Home is Your Home (MHiYH 2plus) - SSE (neg_turkce)
Takipçilerine yeni ev ayarlayabilir veya hepsine bir üs belirleyebilirsin. MYM ile kolayca ve bolca kontrol seçeneği mevcut.

Skyrim Realistic Conquering - All In One (neg_turkce)
Lawbringer (neg_turkce)
Bu iki mod farklı olsa da mantığı aynıdır. Skyrim'in mevcut düşman kontrolündeki mekanları ele geçirdiğinde örneğin Yüksekburç'u, bir daha haydut kontrolüne bırakmaz;
-SRC temizlenen mekana otomatik atama yapar. Mesela Yüksekburç'u Akçay'ın kontrolüne bırakır ve denetim noktası haline getirecek şekilde ufak düzenlemeler yapar.
-Lawbringer ise, ki benim favorimdir. Ele geçirdiğin yeri sen ele geçirdiğin için sancağı dalgalanacak tarafı seçmeni ister. Yüksekburç'u kim yönetmeli? Fırtınapelerinler? İmparatorluk? Veya Akçay? (Enginyurt mevkisi Yeminlilere bırakılabilir!)
İki modun farkı bu ama ikisi düzenledikleri bazı mekanlarda çakışabilir. Ben ikisini de kullanıyorum. Şöyle, SRC'in hepsi bir arada paketini kullan. Lawbringer'in ise seçenekli versiyonu ile SRC ile çakışan mekanlarını seçme. Böylece iki mod bir arada sorunsuz çalışacaktır, Lawbringer'ın eklenti sayısı çoğalabilir fakat ESL işaretli olduğu için mod listende limite dahil olmazlar. Unutmadan Tactical Valtheim modu Lawbringer ile uyumludur ama SRC ile henüz kontrol etmedim tam olarak.

Deadly Dragons
Ejderhaları uçan kertenkelelerden farkı olmasını istiyorsan MYM ile ayarlanabilir seçenekleri sayesinde ölümcül hale getirebilirsin.
TürkçeÇeviri: Frostpale -> Deadly Dragons - Türkçe (Güncelleme Gerekiyor!)

Nether's Follower Framework (neg_eng)
İşte bu en önemlisi. AFT, iAFT, UFO vesaire gibi güncelliğini yitirmiş takipçi sistemi modlarını unut. Nether'in çalışması güncel ve aşırı kullanışlı ve diğerlerini parmağında oynatır. Ayrıca olabildiğince diyaloglara dokunmayıp Türkçe oynamanı sağlıyor. Tamamen MYM üzerinden takipçiye hakim olmanı sağlıyor. Çevirisi üzerinde seri şekilde çalışıyorum.

Amorous Adventures PLUS (neg_eng)
Orijinal diyaloglardan oluşturulduğu için sanki oyunun bir parçası hissi veren bu mod oyun karakterleri ile yeni diyaloglar ve görevler üzerinden kur yapmanı sağlar.
-Yalnızca bu modun çevirisi üzerinde çalışıyorum. Diğer Amorous Adventures modlarını Predaturk'un çevirisi ile kullanabilirsin.

Fort Takeovers Framework
Andromeda Convenient Horses Patch SSE
Deadly Dragons Yama
Bruma and Other Patches for Convenient Horses
Bunları üstteki modlar için kullanıyorum, çoğu uyumluluk sağlaması için. Sayfalarına ziyaret ederek işine yarayanı kullan.


TAKİPÇİLER
Bu kısımda birkaç mod dışında tamamı kendi görevlerine sahip olan görevleri tamamladıktan sonra veya tamamlarken takipçilerin olabilecek karakterlerdir. Her birisinin seslendirmesi, etkileşimleri vesaire aşırı başarılıdır. Dikkat edilmesi gereken ise hepsini bir arada kullanabilirsin fakat hepsini yanına almamalısn. Bir durumu yorumlarken örneğin, eline Wuuthrad'ı aldın, aynı anda konuşmaya başlayabilirler. Diyalogları kaçırmak istemiyorsan bunu dengelemenin yolunu bulmalısın. Bazı geveze karakterler, evet Sofia mesela, diğer modların karakterlerini dinlerken olur olmadık yorum yaparak olayı kaçırmana neden olabilir. Bu gibi durumlarda az ötede beklemesini isteyebilirsin. Ayrıca bazı karakterlerin kendisine has takipçi sistemi vardır. Mesela Lucien'i takipçi sistemi modları ile kontrol etmeye çalışırsan yüksek ihtimalle karakteri bozarsın. Kendi sayfalarında yapımcılarının açıklamalarına dikkat etmelisin.

-BU KISMIN İNGİLİZCE OLAN TÜM MODLARINI ÇEVİRİYORUM, TAKİPTE KALIN!
Spoiler:  
Show

Citizens of Tamriel SE (İNGİLİZCE)
Skyrim'i yeniden keşfetmeni sağlayacak her birisinin kendisine has geçmişi olan muhabbeti hoş karakterler ile tanış.

Maelstrom - Fully Voiced Follower and Quest Mod SSE - Türkçe Çeviri
Görev senaryosu çok etkileyici ve sonuç tercihlerine göre değişecektir.

Ambriel - The Lost Princess (Fully Voiced and Quest) SE (İNGİLİZCE)
Biraz olumsuz yorumlara sahip ama denemeye değer. Tavsiyem sıralamada en başta olması gerek.

Caesia Follower - Borne of Magic - Revamped (İNGİLİZCE)
Hayalleri süsleyen güzelliği ile tehlikeli bir karakter.

Lucien (İNGİLİZCE)
Lucien - Moon and Star Patch + Lucien - Moonpath to Elsweyr Patch
Bir anda Nexus favorisi olan takipçi Lucien, hikayesi güzel.

Mirai - the Girl with the Dragon Heart (Skyrim Special Edition) (İNGİLİZCE)
Mirai şirin görünümlü henüz tam oynamadığım bir mod ama listemde yeri olmalı mutlaka.

Sofia - The Funny Fully Voiced Follower - Türkçe Çeviri + Sofia Customizer CBBE SSE - 2.4
Sofia anlatılmaz, yaşanır. Diğer mod ile özelleştirebilirsin, çeviriye etki etmez.

INIGO
Bu mavi kedinin Sofia'dan daha çok konuştuğu, her şeye yorum yapabilecek kadar boş olduğunu belirtmeliyim. Yanındaki takipçilerle bile konuşuyor. Yakın zamanda Türkçe çevirisi de çıkmış.
TürkçeÇeviri: Nimbusman -> INIGO - Türkçe

M'rissi's Tails of Troubles SE (İNGİLİZCE) +M'rissi Renewed
Bu kişinin kendi görev senaryosu var ve birçok karakterden farklı bir tarzı. Diğer mod ile özelleştirebilirsin.

The Dark Brotherhood Initiates (İNGİLİZCE) + Pandorable's Initiates
Karanlık Kardeşlik'teki iki isimsiz üyeyi ele alıp harika seslendirmeler ile özelleştiren bu modu mutlaka denemelisin. Diğer mod ile muhteşem görünüyor.

Anna NPCs (İNGİLİZCE) + Anna NPCs Visual Overhaul - Ella's Version
Anna NPCs SSE BBLS
Anna'nın karakterleri Roman havasında takılan karakterler gibi gelmişti ilk başta bana. Ardından bir şans verince oynamaya değer olduğunu gördüm. 10 takipçi karakter sil baştan yaratılmış, kendilerine has romantizm ve evlilik, söyledikleri şarkılar, görevler, Skyrim ile etkileşim vesaire. Yan karakterler de en az ana karakterler kadar özenilmiş. Eklediği mekanlar oyuna farklı bir hava katıyor.

Teldryn Serious - A Teldryn Sero Backstory Quest SSE (İNGİLİZCE)
Teldryn Serious Patch (İNGİLİZCE)
Hel Rising SSE - Quest and Follower Mod (İNGİLİZCE)
Shindara The Fire Within (İNGİLİZCE)
Nerida - Custom Voice Rogue Follower (İNGİLİZCE)
Solar - Custom Voice Follower (İNGİLİZCE)
Bunlara daha sonra açıklama ekleyeceğim.


YENİ YERLEŞKELER
Spoiler:  
Show

Oyuncu evlerini, düşman mekanlarını vesaire ayırmak yerine bir araya toparladım. Bunların hepsi bir arada Skyrim'i daha dolu hale getirmek mümkün. Akıllı ev sistemi diye yazdıklarım, envanterindeki öğeleri otomatik depolayan, sıralayan sandıklar vesaire içeren kullanışlı evlerdir.

-BU KISMIN İNGİLİZCE OLAN TÜM MODLARINI ÇEVİRİYORUM, TAKİPTE KALIN!
-Bazı çevirdiğim modlar şu an listemde yer almıyor, ilerleyen zamanlarda ekleyeceğim.

Leaf Rest SSE - Türkçe Çeviri
Irmakkoru'da inanılmaz kullanışlı ve etkileyici ev, ufak bahçesinde çiftçilik ile uğraşabilir, evi yeniden sunduğu seçenekler ile dekore edebilirsin. Akıllı ev sistemi mevcut.

Skaal You Need - Skaal house and follower SSE (neg_turkce)
Skaal'ın sana ihtiyacı var senin de Skaal'da bir yuvaya. Takipçisi bonus.

Bathing Beauties or Beefcake - Luxury Suite SE (neg_eng)
Akçay mevkisinde fevkalade bir hamam ve içi de bir o kadar fevkalade olan mod. Daha fazla detay çeviri sayfasında.
-SLE için çevirisini yapmıştım ama SSE için sıfırdan çevrilmesi gerekiyor. 

Millwater Retreat (neg_eng)
Yine Morskom'un yapımcısından. Tam olarak denemedim ama oynadığım kadarıyla fazlasıyla iyi bir hem ev hem değirmen.

Lyngwi - A Nordic Village SSE - Türkçe Çeviri
Seheryıldızı'ndan uzaktan Skaal tarzı bir köy.

EasierRider's Dungeon Pack (neg_eng)
The Unfinished Business - Dungeon Pack SSE (neg_eng)
Hammet's Dungeon Packs for SE - Türkçe Çeviri
Alternatif Türkçe: Kagitmiadam -> Hammet's Dungeon Packs - Türkçe
Immersive Dungeons SSE
TürkçeÇeviri: Kagitmiadam -> Immersive Dungeons SSE - Türkçe
Land of Vominheim
TürkçeÇeviri: Kagitmiadam -> Land of Vominheim - Türkçe
Bu grup Skyrim'de bolca zindan, mağara, harabe vesaire isteyenler için tüm ihtiyaçlarını giderecektir. Bu grubu bir arada kullanıp Skyrim'i sil baştan keşfedebilirsin. Favori modlar oldukları için diğer modlar ile neredeyse tamamen uyumlulardır. Özellikle Notice Board modunun görevleri bu zindanlara denk gelirse daha zevkli oluyor.

Skyrim Sewers 4 (neg_eng)
Kanalizasyonlar sayesinde ulaşım pis ama kullanışlı olabilir.

Beyond Skyrim - Wares of Tamriel SE (neg_eng) + Beyond Skyrim - Wares of Tamriel ETAC YAMA
Beyond Skyrim ekibinin göz kırptığı mod bana göre. Üzerinde çalıştıkları projelerden dedikodu yapan, Seheryıldızı'na demir atmış yeni bir tüccar gemisi var. Aynı zamanda bu tüccar bu projelerden eklenen bazı silahlar ve çeşitli öğeleri de satıyor. ETaC New Shiny kullanıyorsan ikinci bağlantıda yamayı bulup indirebilirsin.


YERLESKE GELISTIRMELERI
Spoiler:  
Show

Bu kısım mevcut mekanlara el atan çalışmalar olup hepsi de başarılı çalışmalardır. Dikkatini çekebilir, Akçay, Issızkent vesaire düzenleyen modlar yok şimdilik. Bunun sebebi görev ve macera modları ile en iyi uyumu sağlamaktır. Ayrıca ağır bir mod listesi popülasyonun fazla olduğu kısımlarda örneğin Akçay, Issızkent hatta Irmakkoru, ciddi performans düşüşlerine neden olur çoğunlukla, bunun temelinde doku modları olduğunu unutma. O yüzden kullanacağın modlar ile önce performansı değerlendirmelisin. Uygun olan mevcut yerleşke geliştirmelerini buldukça ilave etmeye devam edeceğim.

Expanded Towns and Cities SE Version - Türkçe Çeviri
Irmakkoru, Seheryıldızı, Karasu Kampı, Rorik Köyü'ne yaptığı eklemeler ve düzenlemeler ile en hoş mod bana göre. Eklenen karakterler çok iyi seslendirilmiş ve bazı görevleri de mevcut.

Skyrim Reborn - Whiterun Hold (neg_eng)
Skyrim Reborn - Hjaalmarch Hold (neg_eng)
Bu ikisi Akçay ve Hjaal Hududu'ndaki mevcut zindanları, düşman mekanlarına vesaire güzel rötuşlar çekiyor.

Nordic Ruins of Skyrim SSE (neg_eng)
Kuzeyli harabelerine dokunuşlar yapan mod.

JK's Palace of the KingsJK's Interiors Patch Collection
Krallar Sarayı'nı hep krallara layık görmek istediğim için şu an bunu kullanıyorum. 
TürkçeÇeviri: Kagitmiadam JK's Palace of the Kings - Türkçe 

Capital Windhelm Expansion (neg_eng)
Miğferyeli'ni baya farklı ve hoş bir hale getiren çalışma. 

Opulent Thieves Guild (neg_eng) + Opulent Thieves Guild Patch Collection (neg_eng)
Hırsızlar Loncası toparlanmaya başladıkça görsel şöleni Kırık Testi'de yansıtıyor.


ORİJİNAL GÖREV GELİŞTİRMELERİ
Spoiler:  
Show

Blood on the Ice Redux SE (neg_turkce)
Miğferyeli'ndeki Buzdaki Kan görevini elden geçirip cinayetleri önlemeni sağlayabilecek çalışma. Güncelleme yamasını da kurmayı unutma.

Boethiah for Good Guys
Namira for Good Guys
Bu ikisi Boethiah ve Namira senaryosunda pişmanlık duymayacağın çözümler üretiyor.
Etiket: Ceviri_boethiahforgoodguys
Etiket: Ceviri_namiraforgoodguys

Quest Markers Restored - Türkçe Çeviri
Skyrim'deki tüm işaretsiz görevler için kolaylık sağlayan mod. Birçok modu yükleyip mod listeni kabartmak yerine sadece bu yeterli olacaktır. Ayrıca ESL işaretli olduğu için mod listesinde limite dahil olmayacak! Detaylar çeviri sayfasında.

The Paarthurnax Dilemma (neg_turkce)
Kıçı kırık ölüm korkusuyla çürüyüp gidecekken dirilttiğin Yalımların seni seçime zorlamasını, işine karışmasını istemiyorsan bunu kullanmalısın. Çünkü Paarthurnax'ı affedilmelidir;
-"What is better, to be born good or to overcome your evil nature through great effort?"

Save The Dark Brotherhood - Skyrim Special Edition (neg_turkce)
Her ne kadar Karanlık Kardeşlik'i sevmesem de ve ölümü hak etmiş olsalar bile kurtarma şansım olmasını isterdim. İşte bu mod vaktinde müdahale ile kurtarmanı sağlayabilir. Kurtardıkların Seheryıldızı'na taşınıp takipçi konumuna gelebilir.


Finding Helgi and Laelette
Finding Susanna Alive
Finding Velehk Sain
Quest Conflict Fixes
Source of Stalhrim Quest Fix
Halldir's Cairn Crash Fix
Bu grup için açıklamalar ve çeviriler gelecek...


ARAYÜZ
Bir oyunda arayüzler ne kadar sağlıklı ve kullanışlı ise oynaması o kadar zevklidir.

-Bu kısmın Türkçe çeviriye ilk mod dışında ihtiyacı yoktur.
Spoiler:  
Show

Adventurous loading screen overhaul - Cinematic Version
Geçiş arayüzlerini farklı bir boyuta taşıma vakti.

Loading Screen Smoke Removed
Yükleme ekranlarındaki sisten hallice efekti kaldırmak istiyorsan bunu kullanabilirsin. Ayrıca yükleme ekranlarını değiştiren modlar ile daha güzel bir sonuç çıkacaktır ortaya.

A Quality World Map
Haritayı harita yapan mod. Seçeneklerden hoşuna gideni yükle, tavsiyem birincidir. Ayrıca haritadaki bulutları falan kaldırmak istersen "Tercihen Dosyalar" kategorisindeki seçeneği kullan.

Favorite Things - Extended Favorites Menu for SkyUI
Seçeneklerden "Opt. 3 - Superior Favorites" en iyisi bana göre. Favori menüsünü sol kısma tamamen yerleştirecektir.

Wider MCM Menu for SkyUI
Seçeneklerden "Opt. 4 - Full-screen MCM Menu for SkyUI" en iyisidir.
-Ayrıca çevirilerimi bu düzenleme üzerinden yapıyorum. Yani bu modu kullan veya kullanma, MY kısmına sahip çevirilerimde yazı taşması gibi sıkıntılar var ise bu mod bunu giderecektir.

SSIRT v4.1
Hünerler kısmını tamamen bolca seçenek sayesinde istediğin gibi düzenleyebilirsin.

Lockpick Pro (KenMOD)
Kilit açmaya mecbur kaldığımda tek hamle ile açmak için bunu kullanırım. Hırsızlık kasmak istemeyenler için ideal.

ElSopa - Animated Celtic Icons For SkyUI SE
SkyUI için animasyonlu ikonlar sağlar, tavsiye ederim.

Main Menu Design Replacer - Multilanguage - 60 FPS
Ana menüyü ortalayıp daha temiz hale getirmek için ikinci seçeneği kullan. Fakat dikkat! Skyrim Türkçe yamasını oyunun mod kütüphanesinden elde edebilirsin sadece. Bunu kurmadan veya MO2'de aktif hale getirmeden önce oyuna girip Türkçe yamayı kur.

SkyHUD + Customizable UI Replacer SkyHUD SE
Önce iki modun görsellerini kontrol et. SkyHUD tek başına kullanılabilir ve yeterlidir. İkinci bağlantı ile daha çok seçenek elde edebilirsin. Kurulum esnasında sunacağı seçeneklere dikkat et ve seçeneklerden birisinde yazı tipini değiştirmek isteyecek, izin verme çünkü Türkçe harfler ile uyumlu olmadığı için oyunda düşman isimlerinde sıkıntı olacaktır. Ayrıca A Matter of Time modunun gerekli olduğunu belirtmiş ama gerek yok. Eğer iHUD ile kullanırsan etiketteki dosyamı kullan. Karakter barlarının sürekli açık olmasını kapattım böylece iHUD ile açıp kapayabilirsin.
ETİKET: AYAR_Customizableuireplacerskyhudse

Immersive HUD - iHUD Special Edition
Basitçe, X tuşu ile ekrandaki barları vesaire açıp kapayabilirsin.

No Bethesda intro
BethINI programı ile giriş videosu kaldırabilir fakat programı kullanmayanlar için bu mod yeterli.

Remove Menu Blur

Main Menu Randomizer SE + OLDRIM - MAIN MENU RANDOMIZER ver 3dot32
Ana menü arkaplanını değiştirmek istediğinde bir tane ile kendini kısıtlama! Rastgele arkaplanlar görebilir ve hatta müzikler dinleyebilirsin. O yüzden talimatlarıma dikkat;
SLE için olan modu indir ve kur, içerisinde bulunan SKSE klasörünü sil. SLE modu ile ortalama 30 kadar farklı arkaplan geliyor fakat hoşuna giden başka arkaplanlar veya müzikler eklemek istediğinde;
- İndirdiğin modu arşivden çıkar. DATA klasörünü, oluşturduğun "mainmenuwallpapers" ardından bunun içerisinde yine rastgele isim vereceğin bir klasör daha oluşturup içerisine yerleştir. Eğer indirdiğin mod "meshes, music, textures" klasörlerinden oluşuyorsa "Data" klasörüne toparlayıp tekrar bir önceki işlemi uygula. En son hazırladığın klasörü arşivle, tavsiyem indirdiğin modun arşiv ismi ile aynı yap. (Sebebi rehberimde.)
- SLE modunun içeriğini MO2 üzerinden incelersen rahatlıkla anlayabilirsin. Müzikler için de aynı durum söz konusu. Ayrıca hoşuna gitmeyen arkaplanları vesaire direkt örneğin "Y klasörünü" silerek kaldırabilirsin. Ayrıca basit bir taktik, sık görmek istediğin görselleri veya dinlemek istediğin müzikleri klasör sayısını azaltarak sık karşılabilirsin.


SAÇ - SAKAL - BEDEN
Hem oyuncu hem oyun karakterlerinin vücudu üzerine yapılmış çalışmalar.

-Bu kısmın Türkçe çeviriye ihtiyacı yoktur.


ANİMASYON

Amuda kalkayım, kılıcı kendi eksenimde çevirip adamın yüzüne saplayayım tarzında animasyonlar yok burada fakat karakterleri kürek yutmuş gibi hareketlerden kurtarmaya yeterli bu listem. Türkçe çeviriye bazılarının ihtiyacı var fakat bu Mod Yapılandırması menüsünden ibaret ancak, bu da oynanışa engel olmayacaktır.

-Bu kısmın Türkçe çeviriye ihtiyacı yoktur, olanlar var elbette fakat pek elzem değil. 


DOKULAR (DÜZENLENİYOR!)

Bunlar benim kullandığım grafikleri tazeleyen ve hoşuma giden modlar. Bazı oyuncular bu grafik muhabbetini aşırı abartıyor fakat ben bilgisayarımı yormamak adına pek kasmıyorum. En fazla 2K normalde de 1K çözünürlüğe sahip seçenekler bence yeterli ve kıvamında. Bazılarına açıklama eklenecek ilerleyen zamanlarda.
-Çoğunun içeriği birbiri ile çakışıyor. O yüzden en iyi verimi alabilmek için buraki sıralamayı baz alabilirsin.
-Bazıları Türkçe çeviriye ihtiyaç duyuyor fakat oynanışı etkileyecek türden değil. Bunları tespit edip belirteceğim sonrasında.
Spoiler:  
Show

Static Mesh Improvement Mod
Static Mesh improvement Mod - SMIM - Quality Addon
Tamriel Reloaded HD SE
Underground - a dungeon texture overhaul
Rally's All The Things
Book Covers Skyrim
Improved Sparks
Bellyaches Animal and Creature Pack
Bellyaches Dragon Texture Replacer
Corpse burned UHD
Ruins Clutter Improved
Ruins Clutter Improved - Fixes
Glorious Doors of Skyrim (GDOS)
XxAwesome_PotionsxX SSE
XxAwesome_PotionsxX SSE Small DLC and Misc Patch
BetterFalmerCaveCeilingGlow
Enhanced Blood Textures
Assorted mesh fixes
Enhanced Lights and FX
Tamrielic Textures SE 1 - Landscapes
RUSTIC CLOTHING - Special Edition
RUSTIC COOKING - Special Edition
RUSTIC FURNITURE - SPECIAL EDITION
RUSTIC RELIEFS
RUSTIC SOULGEMS - Special Edition
SkyTEST - Bellyaches HD collection SE
SkyTEST - Better sheep SE
SkyTEST - HD Horkers SE
SkyTEST - Mihail's chick replacer and better idle sound SE
SkyTEST - Mihail's gray farm goose SE
ELFX - Exteriors Fixes
ELFX Fixes
Better Falskaar and Wyrmstooth Map With Roads
Dust Effects by HHaleyy
PELTAPALOOZA - Special Edition
Unofficial Material Fix
Stunning Statues of Skyrim
Unofficial Material Fix SSoS
Ren's HD Shrines by Rengel
Unofficial Material Fix Rens Hd Shrines
Forgotten Retex Project
HD Photorealistic Ivy
Holy Wards - a retexture
Meridia's Luxon Beacon Replacer
Voltage
LeanWolf's Better-Shaped Talos with Greatsword
JS Barenziah SE
JS Dragon Claws SE
JS Lockpicking UI SE
Rally's Riekling Outposts
Mari's flora
Flowers and plants mesh fix SE
CC's Enhanced Ore Veins SSE - 2K - 7.2
CC's HQ Luxury Suite Textures
aMidianBorn Book of Silence - Unique Items
aMidianBorn Book of Silence - DB
aMidianBorn Book of Silence - Creatures
aMidianBorn Book of Silence - Armors
Designs of the Nords
Ultimate HD Fire Effects SSE
RUGNAROK - Special Edition
Dlizzio's Mesh Fixes
Ivy Replacer by Pfuscher
Dlizzio's Mesh Fixes - Assorted Mesh Fixes Patch
Unofficial Material Fix - Assorted Mesh Fixes Patch
SMIM - Assorted Mesh Fixes Patch
Dibella Statue Replacer
CC's Fort Dawnguard Reborn
CC's HQ Mines - 1.2 - 2K
CC's HQ Caves - 2K - 1.1
ElSopa - HD Keys Redone SE
Fort Dawnguard HD
ElSopa - HD Medieval Anvil SE
Dwemer Armor Glowmapped
Dwemer Weapons Glowmapped
BSW Dwemer Glowmapped Weapons Patch
Climates Of Tamriel-SE
Climates Of Tamriel Falskaar Compatibility Patch
Climates Of Tamriel Bruma
Climates of Tamriel - Bug Fixes SE
Climates Of Tamriel Wyrmstooth
ElSopa - Talos HD SE


SES VE MÜZİK

Bu kısmın Türkçe çeviriye ihtiyacı yoktur. Açıklamalara ihtiyaç duyulursa yazarım, sayfaları yardımcı olacaktır. 



EKİPMANLAR (DÜZENLENİYOR!)
Mod listemdeki uyumu sağlamaya odaklandığım için ekipman olayını hep en sona bıraktım fakat ayaküstü hoşuma gidip kullandıklarım bunlar. En son ekipman kısmını tekrar elden geçireceğim. SLE'da yaptığım gibi birçok ekipman modunun çevirisini bir arada paylaşacağım. Ek olarak mod listeni kabartmaması için hepsini nasıl birleştireceğini öğreten bir rehber hazırlayacağım.

-Bu kategori düzenlenmeye devam edecek.
-Bu kısımdaki modların çevirileri eklenecek.
Spoiler:  
Show

Armor and Clothing Extension + Armor and Clothing Extension WACCF_ACE Doku
Weapons Armor Clothing and Clutter Fixes
Common Clothes and Armors + Common Clothes and Armors - Armor and Clothing Extension Patches
Weapons Armor Clothing and Clutter Fixes - CBBE Patch
Armor and Clothing Extension (WACCF) - MCM Menu Fix
Bu üçlü bir arada harika gidecektir. ACE ve CCA Skyrim'deki herkesin farklı kuşanıp çeşitliliği arşa çıkarmasını sağlarken WACCF ise mevcut silah ve zırhlardaki türlü hataları giderip yeniden elden geçiren bir çalışmadır. Ayrıca hangisi sağlıyor dikkat etmedim ama karakterlerin kıyafeti değişken hale gelmiş yani bir karakter oyun boyunca aynı giysi ile dolanmıyor ortalıkta. Bir arada kullandığında CCA'u WACCF'tan sonra yüklemelisin.

Guards Armor Replacer SSE
Gardiyanların zırhlarını yenileyen ve mevkiye göre eşsiz hale getiren çalışma her ikisi de. GAR favori olmayı başardığı için diğer modlar ile uyumluluk yamaları mevcuttur. İkinci bağlantı sadece ekleme şimdilik kullanmıyorum. Fakat SLE'da kullandığım GAR'dan daha hoş çalışma bana göre.

Heavy Legion
Heavy Legion WACCF yama
Immersive Armors
Immersive Armours - SSE CBBE BodySlide
zzjay's Wardrobe for SSE - From Sakora
zzjay's Wardrobe - SSE CBBE BodySlide

TW3 armor - Geralt of Rivia SE
Witcher Armour and Shields SSE port
Armor of Intrigue for SE - Modular Male Armor from The Witcher 2
Caranthir Armor ESP-FE
The Witcher 3 Weaponry SE
Bu kadro Witcher'dan bazı silah ve ekipmanları ekleyen modlar. Geralt'a sevgilerle.

True Weapons + True Weapons - Crafting
Birçok silah modunu, örneğin Billyro'nun çalışmalarını tamamen bir araya toplayan, hoş görünen ve abartılı olmayan devasa bir silah paketi. Herhangi bir silah modunu indirmeden önce bunu kontrol edersen daha sağlıklı olacaktır.

Runed Nordic Weapons
DreamBurrows Regal Huntsman Armor - SSE
Assassin's Creed tarzında Skyrim'e ilk başladığımda kullandığım modlardan birisiydi, yine ekledim listeye.

Girl's Heavy Armors SE
Cüce, Demir, Yalım gibi bazı zırhları kadınlar için yeniden tasarlayan müthiş çalışma.

Guards Armor Replacer - WACCF + PANNPCS Patch
Warmonger Armory - Unofficial Fixed SSE Port
Warmonger Armory Tweaks - Loremonger Edition
Apachii Divine Elegance Store
Apachii'nin modu yalnızca senin içindir ama Shiva'nın hazırladığı mod sayesinde bazı vanilya giysileri Apachii giysileri ile değiştirir ve böylece önemli karakterlerin görünümü daha ayırt edilebilir hale gelecektir. Shiva'nın modunu kullanırsan alttaki modlar ile uyumlu olacağı seçenekler ile kur.

Zerofrost Ultimate Armor Collection
Knight of Molag Bal - Special Edition
Katarina Armor and Weapon - SSE CBBE BodySlide (with Physics)
Rugged Rogue Outfits
Sithis Armour - HDT SMP version
Immersive Armory Retextures - Aesthetic Armory Adventure
Immersive Armory Retextures - recommended meshes
LeanWolf's Better-Shaped Weapons - All in One Installer
Skyrim'in tüm saçma sapan silahlarını düzelten çalışma. Kılıç sanki dövülmemiş onun yerine demirden bir şekilde yontulmuş gibi görünmesi rahatsız ediyorsa bunu denemelisin.

LWs BSW Orcish Greatsword inventory fix - sheath
Frankly HD Dawnguard Armor and Weapons
Frankly HD Imperial Armor and Weapons
Frankly HD Miraak
Frankly HD Shrouded Armor
SPOA Silver Knight Armor SE
Kynreeve Armor SSE
Daring ESO Altmer Armor
The Gifts of Akatosh
Aedes Battle Mage
Zerofrost - Mavari CBBE Bodyslide Files
Archmage Khadgar's Robes SE
Marvelous Attire - Tawenja Armor (TMB CBBE BodySlide)
Ryder's Dragonfly Robes - SSE CBBE
Morrowind Armor - Netch Leather - SSE CBBE BodySlide



KARAKTER YÜZ TASARIMLARI (DÜZENLENİYOR!)

Skyrim'in iğrenç yüzlerini, vücutlarını mideni bulandırmadan evvel düzenlemek için bu kısmı kullanabilirsin. Buradaki modların çoğu birbiri ile çakışır fakat sıralamayı bu şekilde yaptığında hiçbir problem ile karşılaşmazsın.

-Bu kısmı detaylı bir şekilde ekstra bir rehber ile yeniden anlatacağım. Çünkü hepsini bir arada bilinçsiz yükler veya diğer modlar ile harmanlarsan siyah, mor veya görünmez yüz vesaire türlü hatalara maruz kalabilirsin. 
Spoiler:  
Show

Diversity - A Character Overhaul
Her ne kadar SLE için olan UNOII kadar olmasa tüm Skyrim karakterlerini elden geçirir. AI Overhaul için olan yamayı AIO 1.5.2 ile uyumlu olacak şekilde güncelledim fakat bu kategorideki diğer modlara göre, yani PAN ve Bijin çalışmalarının kapsadığı karakterleri sildim. Eğer bunları kullanmazsan karakterler orijinal haliyle görünür benim yama ile.
Etiket: Yama_Diversity

Pandorable's NPCs
Pandorable's NPCs - Dawnguard
Pandorable's NPCs - Dragonborn
Pandorable'ın sanat eserleri. 

Bijin NPCs SE 1.2.1
Bijin Wives SE
Bijin Warmaidens SE
Bijin All in One 2020
Bu da kültleşmiş olmazsa olmaz çalışmalar.

Bijin Family - Salt and Wind Textures SE

RS Children Overhaul
Çocuklardan soğumadan evvel bunu dene. 

Pride of Skyrim 10 - Falkreath Riverwood Whiterun Male NPC Overhaul (neg_turkce)
Bu erkekler üzerine yapılmış çalışma.

Underwear for NPCs
Bazı modlar vasıtasıyla çıplak bedenleri seçtiysen; ölü bir erkek/kadın bedeninden hoşuna giden zırhını alırken iki kere düşünmek istemiyorsan kullanışlı.

CiceReal Placer - Cicero Replacer (CBBE-UNP-UUNP-Vanilla)
Cicero'nun kadına çeviren mod. İlk başta mantıksız gelmişti fakat seslendirmesi çıkınca gerçek Cicero bu olmalı dedim.

RS Children Patch Compendium INGILIZCE
RS Children Patch Compendium AIO INGILIZCE
RS Children Patch Compendium Ussep and Aventus Fix
Diversity - OBIS Patch
Pandorable's NPCs AIO
Pandorable's NPCs - Dragonborn AIO
Pandorable's NPCs - Dawnguard AIO
Pandorable's NPCs SE - Salt and Wind Textures
Pandorable's NPCs Dawnguard SE - Salt and Wind Textures
-Bu yamalar uygun yerlere dağıtılacak.



YENİ GÖREVLER VE SENARYOLAR (DÜZENLENİYOR!)

Sıradaki kısım benim için oyunun can damarı. Genel olarak bu modların tamamı senaryosundan tut, seslendirmesine kadar ağırlıklı olarak profesyonelce olduğunu söyleyebilirim. Sahneler, görev gidişatları, etkileşimler vesaire her şey özenle hazırlanmış. Bunların çoğu tanınmış modlardır yani halen daha güncelleniyor olabilir veya diğer modlar ile uyumluluk yaması gerekirse mutlaka er ya da geç çıkacağından şüphen olmasın.

Çeviri konusuna gelince bir aksilik olmadığı sürece hepsini çevirmeyi planlıyorum ki bazılarını çevirisini paylaşmıştım, bazılarını da paylaşacağım. Mod listemde çeviri önceliği bu kategoriye ait olacaktır.

Spoiler:  
Show

Beyond Skyrim - Bruma SE
Beyond Skyrim yapımcılarının eseri. Kuzeylilerin baskın olduğu Bruma'da uzun soluklu bir macera.
Başlığına gereksiz diye yazdığım yama BS:Bruma ve Forgotten City'nin yanında Wheels of Lull modunu da kullanırsan üçünü WoL'un yaması uyumlu hale getirdiği için buna gerek kalmıyor.
Kullanılan_yamalar: Bruma - SkyTEST Patch.esp + BSHeartland - Arnima Patch.esp + BSHeartland - Unofficial Patch.esp

Faction - Pit Fighter (neg_turkce)
Skyrim'de arenaya inmeye hazır mısın? Çukur Dövüşçüleri loncası olması gerektiği gibi Miğferyeli'nde beliriyor ve her türlü mücadeleye girmek için bekliyorlar. Loncaya katıl ve dövüşerek namını duyur.

Falskaar - Türkçe Çeviri
Falskaar'ın ortaya çıkışı yanlış hatırlamıyorsam yapımcısının Bethesda'ya iş başvurusu kabul edilmediği için bir hışımla hazırlanması ile verilen tokat gibi cevaptı. Falskaar, Vadi civarındaki yeni madeni keşfederken başlayan uzun soluklu bir görev senaryosu. Yamalar ile daha eğlenceli ve mod listem ile daha canlı hale geldiğini belirteyim.
Kullanılan_yamalar: Falskaar - Boat Location.esp + Falskaar - Bug Fixes.esp + Falskaar - Fast Travel.esp + Falskaar - SkyTEST and Bruma Patch.esp + RF - Exploration Patch.esp + RF - Pinevale.esp

Helgen Reborn
Helgen'i yeniden canlandırmamızı sağlayan en fevkalade modlardan birisi. Kurduğunda yeni kayıt açıyorsan etkinleştirme, Helgen'den kurtulduktan sonra devreye almalısın yoksa Helgen sahnesi saçmalayabilir. Türkçe yaması SLE versiyonunda SSE için mevcuttur.

Project AHO
Karışıksu Bıçkıevi'ne seyahat ederken "Hebele hübele" diyerek ortaya çıkan Ork ile aksiyon başlıyor.

The Brotherhood of Old - Türkçe Çeviri
Karanlık Kardeşlik'in boş beleş senaryosunu tamamladıktan sonra başlayan harika bir senaryo modu, Karanlık Kardeşlik'i eski ihtişamına kavuştur.

Forgotten City - Türkçe Çeviri
Unutulan Kent ile tuhaf bir olayı çözmek için dedektifçilik oynamak zorunda kaldığın harika bir senaryo. Her seçimin sonucu etkilediği ve farklı finallere sahip mutlaka oynanması gereken modu. Diğer bağlantı ile Unutulan Kent'in girişini ismine layık şekilde biraz daha gizli hale getirebilir ve manzarasını güzelleştirebilirsin.

The Gray Cowl of Nocturnal SE
Bu görev modunun başlaması için yalnızca bir şey çal...

The Notice Board SE - Türkçe Çeviri
Rivyalı Geralt'ın hoşuna gidecek fevkalade mod. Şehir ve kasabalardaki hanlara yakın eklenen ilan tahtaları yeni görevler ve yerel halkın hikayelerini içeriyor. Bu modun en güzel yanı görevleri rastgele oluşturmasıdır, mod listemi oyun ve modlar ile iç içe daha zevkli ve bütün hale getiriyor. Yani diğer modların eklediği karakterler, mekanlar, zindanlar vesaire bu mod sayesinde daha kullanışlı hale geliyor. Favori modlardan birisi olduğu için çoğu modun kendisine uyarlanan yamaları mevcut. Verdiğim bağlantılardan ilk iki mutlaka olmak zorundadır çünkü hazırladığım çeviri bunları da kapsıyor. Diğerleri kullandığın modlara göre ilave edebilirsin, hepsinin Türkçe yaması mevcut.
Not: Yamaların çevirileri ilgili oldukları modların sayfasındadır.

The Sinister Seven SSE (neg_turkce)
Skyrim'de avcıyken av konumuna düşeceğin mod. Bir grup bazı sebeplerden peşine takılıyor ve oyun boyunca beklenmedik anda saldırılar ile daima tetikte kalmana neden oluyor, ta ki kaynağını bulana kadar.

Wyrmstooth - Türkçe Çeviri
Ulaklardan daha beteri varsa şüphesiz Theodyn Bienne'dir. Bir ejderha sıkıntısı ile ilgilenmeni istiyorlar ve senaryo başlar...

Moonpath to Elsweyr SSE
Khajiitler ile Skyrim'den Elsweyr'a gizli yollardan ulaşma süreci. Mutlaka deneyin fakat üstteki yamaları kesinlikle kullanmalısın ve sıralamasının da yine bu şekilde olması gerekiyor. BS: Bruma kullanmıyorsan o yamaya gerek yok.

VIGILANT - Türkçe Çeviri + VIGILANT Voiced - English Addon
Çevirdiğim en ilginç mod diyebilirim. Gece Gözcülerine katıldığın bu hikaye bir noktadan sonra kendini Molag Bal'ın diyarında çıkışı ararken bulmana neden oluyor. Bölüm sonu elebaşları ile eşsiz mücadeleler, zindanlarda daha önce hiç bir modda karşılaşmadığın zorluklar ve alternatif sonlar ile ilginç bir deneyim olacaktır. Yamalara gelince çeviri sayfasında detayları verdim, birincisi zorunlu diğerlerini kullanmanı tavsiye ederim.

İNGİLİZCE - Görevler ve Senaryolar
Spoiler:  
Show

The Second Great War (neg_eng)
İç savaş bittikten sonra sivri kulak Thalmor olaydan payını çıkarmaya çalışıyor. Fakat Skyrim'in Thalmor'a müsaade etmeyeceği uzun soluklu ve bol savaşlı bir senaryo başlıyor.

Death Consumes All - DLC-Long Quest Mod
Çevirisini hazırlamakta olduğum mod. Çevirisi beta tarzında paylaşılacak. Açıklama eklenecek. 

Qaxe's Questorium - Türkçe Çeviri
Çevirdiğim ilk modlardan birisi. Eğlenceli karakterleri ile bolca yeni görevler, yeni mekanlar ve yeni büyüler ekleyen bu mod uzun bir süredir yapımcısı yüzünden problemli. Oynayanların olumsuz yorum yaptığını görmedim pek fakat yapımcı kimin ya da kimlerin dediğini kafaya taktıysa modlarını silip şöyle bir mesaj bırakmış. Değerlendimesi sana kalmış. Çevirisine gelince, SLE veya SSE sürümlerinin son sürümleri elinde mevcut ise veya Google'dan aratarak başkalarının tekrar yükledikleri dosyaları indirerek oynayabilirsin. Aslında çeviriyi kaldıracaktım yapımcının saçmalığından ötürü ama ortalama 10000 satırlık çevirinin yapımcının yaptığı hataya düşmemek için telef olmasın diye yükledim. Çeviriye ufak bir rötuş çektim fakat daha fazla güncelleme yapmayacağım.

The Shire SE (neg_eng)
Önceden bu modu gözardı etmiştim nedense. Gerçek Cücelerin ve Buçuklukların bulunduğu bir diyarda geçen hikaye karakterimize gereken özeni göstermiş. Aklınıza gelebilecek birçok cevabı diyaloglarda kullanabilir ve sohbet buna göre devam edebilir. Seslendirme, atmosfer, sahnelerdeki kalite sanki Witcher 3'te Toussaint'e geçmişsin hissi veriyor. Kesinlikle büyüleyici ve etkileyici bir mod.

Unslaad SE + UNSLAAD Voiced - English Addon
İlginç hikayeleri ile favori haline gelen Vicn'ın modlarından birisi. Biraz Elder Scrolls evrenine uzak ama oldukça keyifli ve ilginç bir hikayeye sahip olduğu için mutlaka oynamanı tavsiye ederim.

GLENMORIL SE + GLENMORIL - English Translation
Henüz tam olarak oynamadım hatta mod alfa aşamasında ve test amaçlı paylaşılmış. Şimdiden yerini al çünkü Vicn yapıyorsa oynanmalıdır.

Beyond Reach (neg_eng)
Ulu Kaya'nın doğusunda Skyrim'den daha kasvetli gökyüzünde maceraya hazırlan. Taşı kaldırsan altından görev fışkıran bu modda seslendirme, sahne tasarımları, etkileşimler, hikaye anlatımı her şey incelikle hazırlanmış ve zorluğu ile farklı bir deneyim sunuyor. Seslendirme tamamlanmadı diye belirtmiş yapımcı ama konuştuğum neredeyse tüm karakterlerin profesyonel ses aktörleri var.
Kullanılan_yamalar: Beyond Reach - Notice Board.esp + Beyond Reach - Shields and Cloaks.esp + Beyond Reach - Skyrim Border Tweak.esp + Beyond Reach - Temper Recipes.esp

Carved Brink (neg_eng)
Project AHO yapımcılardan harika bir mod daha. Bir keşiften sonra kendini Goblinlerin diyarına doğru girerken buluyorsun.

The Tools of Kagrenac
Uzuvkesen'i ele geçirdiğinde tetiklenen bir görev senaryosu. Kara elfi seslendirne aktör her kimse gerçekten kara elf olabilir.

Valley of Outcasts (Jerall Mountains Citadel) + The Last Refuge (Jerall Mountains Citadel II)
İki modunda güzel bir hikayesi ve görevleri var. İkinci mod devam niteliğinde olduğu için birinci de olması gerekiyor. Ayrıca TLR yükleme sırasında MO2'de VoO'in altında olmalı.

The Wheels of Lull SE
Skyrim'e yeni bir tarz getirecek ilginç modlardan biri daha. Mutlaka tavsiye ederim.

Midwood Isle SE (neg_eng)
Aslına bakarsan elflere garezim yok ama üstünlük çabası olanların kafasını koparıp kulaklarını kolye yapmak tabiatımın parçası. Fakat elfler ile ilk bu mod sayesinde tanışsaydım her şey daha farklı şekillenirdi. Güneş elflerinin hakim olduğu bir adada geçecek olan senaryo, her özelliği ile kaliteli. Sayfasında bazı tercih edilebilir yamalar var, göz atmayı unutma.

Rigmor of Bruma
Açıklama silindi...

Moon and Star
Tehlikeli ve gizemli bir suçlu Skyrim'de tespit ediliyor... Tam olarak deneme şansım olmadı ama girişi gayet güzel. Yamalar ile daha sağlıklı hale getirebilirsin. Ayrıca Gizemlisu Gölü'nde bu mod ile uyumu sağlanmış sana ait tekneden ev olmasını istiyorsan ikinci yamayı deneyebilirsin.
Kullanılan_yamalar: tümü

Shezarrine - The Fate of Tamriel - Prologue
Kışhisar Koleji'ndeki eleman Onmund'u sıfırdan ele alıp arşa çıkaran bir mod. Karakter yeniden seslendirilip Kışhisar Koleji senaryosu başta olmak üzere tüm oyun senaryolarına yorum yapabilecek şekilde adapte edilmiş. Kendisine has özgeçmişi var ve ilişki ilerledikçe kendi özel görevlerine doğru geçiş yapıyorsun. Livia modu kurulu ise iki karakter arasında bolca diyalog var. Bu iki mod yeni çıkacak olan mod için ön tanıtım tarzında. Şimdilik listemde aktif değil, çakışma var mı kontrol etmem gerekiyor, tekrar değerlendireceğim sonrasında.

The Tale of The Dwemer - A Questline Mod
Clockwork (SSE)
LC Become Jarl of Ivarstead 1.3.1 SSE DV 1.6 + BecomeJarlOfIvarstead_1_3.1 SSE ENGLISH esp_only + LCBecomeJarlofIvarstead-Voices_More_Low_volume
The Grand Paladin - 2021 (Remake)
Isobel and The Adventurers Guild
Prince of Lies
Bunlara açıklama eklenecek...

TÜRKÇE - Görevler ve Senaryolar için Yamalar
-Bu kısımdakiler ya Türkçe çeviriye sahiptir ya da çevrilmeye ihtiyacı yoktur. 
-Açıklamalar eklenecek.

İNGİLİZCE - Görevler ve Senaryolar için Yamalar
-Açıklamalar eklenecek.


ENB (DÜZENLENİYOR!)

ENB şart değildir fakat Skyrim'in kasvetli havasıyla içinin kararmasını istemiyorsan kullanabilirsin. Özellikle yeni dokular ilave edersen oyunu bambaşka boyuta taşıyabilirsin. Binaenaleyh tavsiyem özel bir ENB kullanma, göz sağlığın ve oyun performansın için, ciddiyim. Tavsiyeme uyarsan indirdiğin ENB arşivindeki "WrapperVersion" klasörünün içeriğini oyunun ana dizinine at. "enbsunsprite.bmp" adında bir dosya var, bunu silmeyi unutma yoksa güneşe baktığında 6 bacaklı tavşandan hallice yaratığı görürsün.
Özel ENB kullanmak istersen bulduğun ENB her neyse yapımcısı gereken ayarları vesaire belirtir. Benim yardımcı olabileceğim tek şey ise "WrapperVersion" klasöründen yalnızca DLL uzantılı dosyaları oyunun ana dizinine at. 

Spoiler:  
Show

SSE için ENBSeries v0.423 

Skyrim Particle Patch for ENB
ENB ile oyunun bazı partiküllerinin uyumunu sağlayacaktır. Tavsiyem MO2 ile en başa yerleştir. ELFX vesaire gibi modlar kurarsan çakışabilecek dosyalarda söz hakkı moda geçer. Ayrıca alttaki ENB Helper modunu kullanırsan bununla gelen ESP eklentisini (plugin) devredışı bırak veya sil. 

ENB Light
ENB Helper SE


SON OLARAK
Bu mod listesini daha geliştirecek, eklemeler, düzenlemeler vesaire yapacak, Türkçeye ihtiyaç duyulan modları çevirmeye devam edeceğim. Fakat mevcut hali şu an hoşuma giden, olması gerektiğini düşündüğüm modlardan ibaret. Belki grafik olarak belki animasyon olarak beklentilerini karşılamıyor olabilir ama dediğim gibi bu benim mod listem. FAKAT, daima tavsiyelere açığım, kullandığın veya merak ettiğin modları yazabilirsin, beraber değerlendiririz. Mod listemde şüphelendiğin, dikkatini çeken bir kısım varsa bildirebilirsin. Hoşuma giden, hoşuna gidebilecek bazı yabancı rehberler şunlar;

Lexy's Legacy of the Dragonborn: Special Edition: Oyunu sıfırdan yaratmak isteyenlere devasa bir rehber. Fakat tecrübe ve İngilizce olmadan yanaşma.
Sinitar Gaming: Sana mod seçme yelpazesi sunan harika bir rehber. Tecrübesine ve talimatlarına göre sıraladığı yüzlerce mod ile kendi istediğin Skyrim'i oluşturabilirsin.
The Northern Experience - Skyrim Modding GuideMnikjom'a ait, fikir edinmemi sağlayan temel modlama rehberi.

Article information

Added on

Edited on

Written by

Negatrm
  翻译: