0 of 0

File information

Last updated

Original upload

Created by

Airbench - Bluchick

Uploaded by

Airbench

Virus scan

Safe to use

About this mod

Oldukça "sıkıcı" vanilya avantajlarını her dalda daha benzersiz, ilginç ve etkili seçeneklerle değiştirmeyi amaçlayan Stardew Valley meslek ağaçları ve beceri ilerleme sistemlerinin kapsamlı bir revizyonu olan WALK OF LİFE modunun türkçe çevirisidir:

Requirements
Permissions and credits









Bu, resmi MARGO 1.6 güncellemesinin 1. aşamasıdır.Bu güncelleme Beta'dadır. Muhtemelen hatalar var! Eğer hatalara karşı duyarlıysanız ve Hata Raporları gönderme zahmetine giremiyorsanız veya zahmet etmek istemiyorsanız, bu modu denemeden önce birkaç hafta daha beklemenizi öneririm. Herkes adına desteği takdir ediyorum.

Bu mod peki tam olarak ne ?
Bu mod, beceri ilerlemesi ve meslek ağacı sistemlerinin kapsamlı bir revizyonudur. Dengesiz ve altın merkezli vanilya mesleklerini, oyun deneyimlerini yeniden şekillendirmek için temel dayanak noktası görevi gören daha benzersiz ve etkili seçeneklerle değiştiriyor.İsteğe bağlı olarak bu mod aynı zamanda Prestij Sınıfları, Sınıf Değişikliği Seviye Sıfırlaması ve Limit Araları gibi klasik ilerleme kinayelerini de getirir.

Bu modül, Enai Siaion'un Skyrim için Ordinatörü ve ReaperAnon'un W3EE'si gibi harika revizyon modlarından ilham almıştır. Klasik Ragnarok Online'dan birçok fikir ve öğeyi ödünç alır ve aynı zamanda IllojikMoodSwing tarafından geliştirilmiş yeni meslek simgelerini de içerir (lütfen Redone Meslek Simgelerini ziyaret edin ve onaylayın!).


Meslekler

Daha fazla ayrıntı için mesleklerin üstüne tıklayın. Altın meslekler Prestij Mesleklerini ifade eder (bunlar hakkında daha fazlasını bir sonraki bölümde okuyun). Üstü çizili olarak yazılmadığı sürece tüm ayrıcalıklar birikimlidir.


 Çiftçilik


  • Biçerdöver (Lv5) - Hasat edilen mahsullerden %10 ekstra verim alma şansı

  •  Ziraatçı (Lv10) - Mahsuller %10 daha hızlı büyür. En kaliteli mahsulleri gübre olmadan organik olarak hasat edebilir.

  •  Zanaatkar (Lv10) - Zanaatkar makineleri %10 daha hızlı çalışır. Makine çıktı kalitesi, girdi içeriğinin kalitesi kadar iyi olabilir.

  • Çiftçi (Lv5) - Hayvanlarla 2 kat daha hızlı arkadaş olun.

  • Damızlık (Lv10) - Kuluçka 2 kat daha hızlı ve doğal gebelik olasılığı 3 kat daha fazla. Yüksek dostlukta hayvanların değerini artırın.

  • Üretici (Lv10) - Mutlu hayvanlar 2 kat ürün verir. Dolu her ahır veya kümes başına ürün %5 daha değerlidir.


Toplayıcılık



  • Toplayıcı (Seviye 5) - Toplanan öğelerin iki katı verimi için %20 şans.

  • Ekolojist (Lv10) - Toplanan ürünler %50 daha fazla sağlık ve enerji yeniler. Yeni çeşitler ortaya çıktıkça toplanan ürünlerin kalitesi artar.

  • Çöpçü (Lv10) - Toplanabilir öğelerin konumu ortaya çıktı. Bazen gömülü hazinelerin konumu tespit edilebilir

  • Oduncu (Lv5) - Kesilen ağaçlar %25 daha fazla odun verir.

  • Ağaç Uzmanı (Lv10) - Dikilen ağaçlar %25 daha hızlı büyür. Tüm ağaçların sert ağaç (Kereste) düşürme şansı vardır.

  •  Akıtaç (Lv10) - Akıtaç'ların yapımı daha ucuzdur. Kesilen ağaçlar %25 daha hızlı şurup üretir.


 madencilik



  • Madenci (Lv5) - cevher damarı başına +1 cevher.

  • Mağaracı (Lv10) - Yeniden yüzeye çıkmadan daha derine indikçe merdiven ve kuyu bulma şansı artar. Güvenli bir odaya ulaştığınızda sağlığınızı ve enerjinizi biraz yenilenir.

  • Arayıcı (Lv10) - Merdivenlerin ve madencilik düğümlerinin yerleri ortaya çıktı. Ara sıra maden hazinelerini tespit edin.

  • bombacı (Lv5) – İki kat daha fazla patlayıcı üretin. Patlayan kayalar 2 kat daha fazla kömür üretir.

  •  Yıkıcı (Lv10) - Bomba yarıçapı +1. Patlatılan kayalardan ek kaynak elde etme şansı %50'dir.

  • Değerli taş uzmanı (Lv10) - Mücevherlerin çiftler halinde görünme şansı. Yeni mineral çeşitleri ortaya çıktıkça çıkarılan değerli taşların kalitesi artar.


 Balıkçılık



  • Balıkçı (Lv5) - Yemler balık tutarken 2 kat daha etkilidir.

  • Fenerbalığı (Lv10) - Balıklar, yakalanan her maksimum büyüklükteki benzersiz tür için %0,5 daha değerlidir. Bir takımın tamamen genişlemesi, etkilerinin olta üzerinde bir miktar kalmasına neden olur.

  •  Akvaryumcu (Lv10) - Balık havuzu maksimum kapasitesi +2. Balık Havuzunda yetiştirilen her benzersiz balık türü için yakalama çubuğu daha yavaş azalır.

  •  Tuzakçı (Lv5) - Yengeç kaplarının yapımı daha ucuzdur. Daha kaliteli balıkları yakalayabilir.

  • Luremaster (Lv10) - Yemli Yengeç kapları günde 2x üretebilir. Yeni yem efektlerinin kilidini açın.

  •  Çevreci (Lv10) - Yemsiz yengeç kapları çöpü hapsedebilir. Köyün takdirini kazanmak ve vergi indirimlerini hak etmek için Vadinin sularını temizleyin.


 Savaş



  •  Savaşçı (Sv 5) - Hasar +%10. +15 HP.

  •  Vahşi | Amazon (Lv10) - Hasar aldıkça öfkelenin, kendi hasarınızı ve saldırı hızınızı kademeli olarak artırın. +25 HP.

  • orman korsanı (Lv10) - Kritik. şans +%50. Her saldırıda düşmandan bir eşya çalma şansı.

  • Rascal (Lv5) - Bir ek cephane yuvası kazanın. Harcanan cephaneyi kurtarma şansı %35.

  •  Desperado (Lv10) - Sonuncusundan 0,8 saniye içinde yeni bir hedefi vuran, kalçadan ateşlenen atışlardan +%50 hasar. Sapanı aşırı şarj edebilir.

  •  İnce Piper | Siren (Lv10) - Slime'lar hemen agresif değildir ve savaşta sizi takip edebilir. Slime Hutch kapasitesi +%50.

Beceri İlerleme Mantığı

Meslek Değiştirme Beceri Sıfırlama
Etkinleştirilirse Belirsizlik Heykeli'nin yerini Aşkınlık Heykeli alır.




Aşkınlık Heykeli, meslek seçimlerinizi değiştirmek yerine, bir ücret karşılığında 10. seviye becerilerinizi 0. seviyeye sıfırlayacaktır. Bunu neden yapmak istiyorsun? Çünkü halihazırda sahip olduğunuz tüm meslekleri koruyabilirsiniz (evet, 5. seviye dahil) ve daha sonra farklı bir meslek edinmek için tekrar seviye atlayabilirsiniz. Bunu yeterli sayıda yaparak, sonunda bu becerideki tüm meslekleri edinmiş olacaksınız.Karşılık gelen 10. seviye meslekleri edinme yolunda kaçınılmaz olarak her 5. seviye mesleği iki kez seçmeniz gerekeceğini unutmayın. Bu durumda 5. seviye avantajlarını iki kez kazanamazsınız. Bu avantajlar yalnızca bir kez, o mesleği ilk seçtiğinizde elde edilir.

Ayrıca, her beceri sıfırlamasından sonra seviye atlamanın giderek daha kolay hale geldiğini (veya bu şekilde yapılandırmayı seçerseniz daha da zorlaştığını) göreceksiniz. Varsayılan olarak, bir beceriyi sıfırlamak aynı zamanda ilgili tüm tarifleri unutmanıza da neden olur, ancak bu da kapatılabilir.

Bu inanılmaz hizmet için Heykel sizden ilk seferde 10.000 gr, ikincisinde 50.000 gr, üçüncü ve son seferde ise 100.000 gr ücret alacaktır, ancak maliyet de yapılandırılabilir. Üç beceri sıfırlaması yaptıktan sonra, dört seviye 10 mesleğin tümünü aynı anda edinmiş olmalısınız. Sıfırlayıp yeni meslekler edindikçe ilerlemeniz, beceriler sayfası menüsüne renkli yeni bir yıldızla yansıtılacaktır; bu yıldızın üzerine gelerek o ana kadar sahip olduğunuz meslekleri görebilirsiniz (renkli çubukların üzerine gelmek yalnızca en son yaptığınız mesleği gösterecektir). Edindi).

Bir beceride ustalaşıldıktan sonra artık sıfırlanamayacağını unutmayın. Beceri Sıfırlamanın avantajlarından yararlanmak zor olabilir ama aynı zamanda Ustalık ve sonraki Prestij seviyeleri için deneyim kazanımınızı da hızlandıracaktır.

Ayrıca bir beceriyi sıfırlamanın, tekrar 10. seviyeye ulaşana kadar Ustalık deneyimine katkıda bulunmasını geçici olarak engellediğini de unutmayın.

SpaceCore'u temel alan tüm özel mod becerileri, varsayılan olarak Beceri Sıfırlama ile uyumludur. Luck Skill'in SpaceCore'a dayanmadığını ve dolayısıyla uyumlu olmadığını unutmayın.


Prestijli Meslekleri

Etkinleştirilirse, bir beceride uzmanlaşmak aynı zamanda onun 20. seviyeye kadar olan ilerlemesinin kilidini açarak alet yeterliliğinizi, maksimum sağlığınızı ve diğer istatistiklerinizi geliştirmeye devam etmenize olanak tanır. Ek seviye kazanmanın bazı avantajları arasında daha yüksek kalitede mahsul, balık ve yem elde etme şansı, daha büyük bir balıkçı barı, çalı başına daha fazla yemiş toplanması ve daha uzun süreli Limit Break'ler yer alır (bir sonraki bölümde bunlar hakkında bilgi edinin). Daha da önemlisi, 15. ve 20. seviyelerde size Prestij Meslek seçimi sunulacak.





Beceri başına yalnızca bir Prestij Mesleği seçebilirsiniz (yani, birden fazla kazanmak için sıfırlayamazsınız) ve yalnızca temel sürümüne sahip olduğunuz meslekler arasından seçim yapabilirsiniz; Ustalaşmadan önce beceriyi sıfırlamadığınız veya Beceri Sıfırlama özelliğini tamamen devre dışı bıraktığınız için yalnızca tek bir mesleğiniz varsa, o zaman otomatik olarak o tek mesleğin prestijini alırsınız. Birden fazla temel mesleği sıfırladıysanız ve edindiyseniz, daha sonra Prestij tercihlerinizi Aşkınlık Heykeli'nde değiştirebileceksiniz, ancak bunu ancak 5 temel becerinin tamamında uzmanlaştıktan sonra yapabilirsiniz. Prestij seçiminizi değiştirmek için 20.000 gramlık mütevazı bir ücret gerekir (ayrıca yapılandırılabilir).Uzmanlaşılan becerilerin artık Ustalık deneyimine katkıda bulunmadığını unutmayın.

SpaceCore'u temel alan özel beceri modları, şu anda ustalaşılamadığı için Prestij Gelişimi ile uyumlu değildir. Bu işlevsellik muhtemelen gelecekte SpaceCore'a gelebilir.


Limit Breaks

Prestij İlerlemesine ek olarak, Savaş becerisindeki ustalık, isteğe bağlı olarak bir Limit Kırmanın kilidini açabilir; dövüş sırasında belirli eylemler gerçekleştirilerek kullanılması gereken güçlü bir yetenek. Her dövüş mesleğinin kendine özgü Limit Break'i vardır ve Ustalığınızı talep ettiğinizde bunlardan birini seçmeniz istenecektir. Limit Break'leri yalnızca edindiğiniz meslekler arasından seçebilirsiniz. Birden fazlasına hak kazanmanız durumunda, seçiminizi Aşkınlık Heykeli'nde de ücretsiz olarak değiştirebileceksiniz (ancak bir maliyet yapılandırılabilir).

Savaş sırasında mevcut Limit şarjını "L" etiketli HUD çubuğundan takip edebilirsiniz. Dolduğunda, etkinleştirmek için Mod Tuşuna (varsayılan Sola Kaydırma) basın ve basılı tutun. Alternatif olarak, basit bir basışla etkinleştirmek için ayrı bir Limit Kırma Tuşu yapılandırabilirsiniz.


  • Undying Frenzy (Brute / Amazon) – 15 saniye boyunca öfkenizi serbest bırakın. Bu süre zarfında iki kat öfke birikimi kazanırsınız ve sağlığınız 1'in altına düşemez. Etki sona erdiğinde, çılgınlık sırasında öldürülen her düşman için maksimum sağlığınızın %5'ini yeniler.

  •  Ambuscade (Bushwhacker) – 30 saniye boyunca görünmez ve hedef alınamaz olun. Bir düşmana saldırmak görünmezliği kaybeder, ancak kritik eder. Güç, kalan görünmezlik süresinin iki katı kadar iki katına çıkarılır. İkinci etkiyi kazandıktan sonraki 0,5 saniye içinde bir düşmanı öldürmek, anında %50 Limit yükünü kurtarır.

  • Ölüm Çiçeği (Desperado) - 15 saniye boyunca otomatik ateşlemeyi etkinleştirin ve tüm atışlar, hiçbir ek cephane maliyeti olmadan aynı anda sekiz ana yönde ateşlenir.

  • Hamelin Konçertosu (Slimed Piper / Enchantress) - Yakındaki tüm Slime'ları 15 saniye boyunca kontrolünüz altına alın ve kontrolünüz altındaki tüm Slime'ları güçlendirerek onları orijinal boyutlarının iki katına kadar şişirin ve eşdeğer bir güç artışı sağlayın.

Çeşitli Değişiklikler

Yukarıdaki meslek tanımlarının her birini okumadıysanız lütfen aşağıdaki diğer konulara dikkat edin. bu mod tarafından uygulanan değişiklikler (hepsi yapılandırılabilir):

  • Büyük boy Süt ve Büyük boy Yumurta dahil olmak üzere büyük süt ürünleri, kaliteyi altın düzeyine çıkarmak yerine sırasıyla işlenmiş Mayo veya Peynir yığınını iki katına çıkaracak şekilde değiştiriliyor. Bu, Zanaatkar mesleğiyle tutarsızlıkları önlemek için uygulanıyor (ve açıkçası mantıklı geliyor). Altın kalitesinin normalde yalnızca 1,5 kat fiyat bonusu vermesi nedeniyle bunun doğrudan bir güçlendirme olduğunu unutmayın.
  • Oyun içinde sırasıyla "Parlak Mayonez" ve "Lokum Mayonez" olarak bilinen Altın Mayo ve Devekuşu Mayo, Altın ve Devekuşu Yumurtaları için kullanılan keyfi işleme kurallarının yerine oyuna eklenir. Bu da yine Esnaflık mesleğinin daha istikrarlı hale getirilmesi adına uygulanıyor. Bu eşyaların kredisi tamamen Megan ve Cas'e aittir.
  • Oyun içinde sırasıyla "Parlak Mayonez" ve "Lokum Mayonez" olarak bilinen Altın Mayo ve Devekuşu Mayo, Altın ve Devekuşu Yumurtaları için kullanılan keyfi işleme kurallarının yerine oyuna eklenir. Bu da yine Esnaflık mesleğinin daha istikrarlı hale getirilmesi adına uygulanıyor. Bu eşyaların kredisi tamamen Megan ve Cas'e aittir
  • Yaygın Ağaçlar Meyve Ağaçları gibi yaşlanır ve bu da üretilen şurupların kalitesini benzer şekilde etkiler. Bu, Tapper mesleğinin uzun vadeli uygulanabilirliğini artırmak için uygulandı (ve yine, bu da mantıklıdır, Ortak Ağaçları Meyve Ağaçlarına daha benzer hale getirir).

Uyumluluk

Tüm özel SpaceCore becerileriyle uyumludur. Sıfırlanabilirler ancak Prestijlendirilemezler. Bildiğim kadarıyla SpaceCore henüz özel becerilerde Ustalığı desteklemiyor ve destekleyene kadar bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok. Şans Becerisinin bir SpaceCore becerisi olmadığını ve *desteklenmediğini* unutmayın.

Meslekleri, becerileri veya Ustalıkları etkileyen tüm modlar için sağduyunuzu kullanın. Tüm Meslekler, Beceri Prestiji ve Genişletilmiş Ustalık gibi birden fazla mesleği edinmenin alternatif yollarını ekleyen modlar, Meslek Değiştirme Beceri Sıfırlama ile açıkça çelişecektir, bu nedenle ya bu modları kaldırın ya da bu modun ayarlarında Beceri Sıfırlamayı devre dışı bırakın. Benzer şekilde, Seviye Genişletici veya Sonsuza Kadar Seviye gibi seviye sınırını veya seviye ilerlemesini genişleten veya başka şekilde değiştiren herhangi bir mod, açıkça Prestij seviye ilerlemesi ve dolayısıyla Prestij Meslekleri ile çelişecektir. Ya bu modları kaldırın ya da bu modun ayarlarından Prestij Düzeylerini devre dışı bırakın. Diğer spesifik kombinasyonlar için bunu kendiniz deneyin ve ne olacağını görün. Sizin için her mod kombinasyonunu test etmeyeceğim ve bu tür modların herhangi biriyle entegrasyonu desteklemeyeceğim. Birlikte çalışmak için tasarlanmamışlardır. Çalışıyorsa çalışır. Değilse zor.

10. seviyeye kadar yeniden işlenmiş temel meslekler, yukarıda belirtilen modların hiçbiriyle çelişmemelidir. Dolayısıyla, bu modun ilerleme kinayelerini beğenmiyorsanız, her zaman tüm kinayeleri devre dışı bırakabilir ve istediğiniz ilerleme modlarını kullanabilirsiniz.

Otomatikleştirme iyi çalışmalıdır. Sanayici avantajından yararlanmak istiyorsanız Haznelerinize bir sandık veya yol eklemeniz yeterli. Belirli makinelerle ilgili avantajlara sahip diğer tüm meslekler için, söz konusu makinenin otomatikleştirilmesi bu avantajları uygulamayacaktır. Oyunun dengesini bozduğu ve Sanayici mesleğini daha az özel hale getirdiği için bunu değiştirmeyi düşünmüyorum.Evet, Stardew Valley Expanded ile uyumludur.
Evet, çok oyunculu modda çalışması gerekiyor.
Hayır, Android'de çalışmıyor.


Krediler ve Özel Teşekkür

Mod için katkıda bulunan kişiler
Aşağıdaki yazılıma katkıda bulunanlara teşekkür ederiz:
Aşşağıdaki vizyonerlere özellikle teşekkür ederiz

SSS.

Bunu mevcut bir Save ekleyebilir miyim?

Yeni bir kaydetme önerilir, ancak gerekli değildir. Amaçlanan ilerleme deneyiminin bir kısmını kaçırabilirsiniz. Bunu, Ustalaşılmış becerilerle oyunun ileri safhalarındaki kaydetmeye eklerseniz, bu becerilerin 11-20. seviyelere göre yeniden hesaplandığını gördüğünüzde şaşırmayın.Ancak genel olarak mevcut kayıtlara mod eklemekten/modları kaldırmaktan kaçınmanız gerektiğini unutmayın. Bu, kaydınızı bozmanın iyi bir yoludur.
Başlamadan önce istediğiniz modları seçin ve kaydetme işlemi için o mod listesine sadık kalın.

Ekolojist ve Değerli taş uzmanı meslekleri, meslekten önce edinilen yemleri/mücevherleri sayar mı?

Sence ???

Bir makinenin veya binanın mülkiyetine dayalı Zanaatkar/Üretici/Akvarist ve benzeri meslekler, halihazırda yapılmış/inşa edilmiş makineler/binalar için geriye dönük olarak geçerli midir?

ivit

Luremaster ve Conservationist birlikte çalışabilir mi?

Elbette. yalnızca yemli yengeç kapları için geçerlldir. Korumacı sadece yengeç saksıları olmayanlar için geçerlidir

Tüm prestijli meslekleri aynı anda elde edebilir miyim ?

Hayır, üzgünüm. Zor seçimler yapmak bu modun tasarımının bir parçasıdır.Gerçekten istiyorsanız konsol komutlarıyla onları aldatabilirsiniz (`profs add -p all`).

Efsanevi Balıklar Balık Havuzlarında Neler Üretir? Çoğalmaları ne kadar sürer?

Balığın temasına uygun cevherler, değerli taşlar ve diğer değerli eşyaların yanı sıra tabii ki karaca da üretecekler.Bayan Angler ile birlikte yerleştirildiğinde Angler hariç üremezler. Amaç bu havuzların Geniş Aile balıklarıyla doldurulmasıdır.


Tüm Limit Aralarını aynı anda alabilir miyim?

Belli ki değil.


Source code
  翻译: