Razvijalci Metal Gear Solid 3 Remake o tem, ali je Kojima vpleten in zakaj so izbrali to igro

Po veliki napovedi prejšnji teden smo se s Konami pogovarjali o Metal Gear Solid Δ: Snake Eater.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater je bila ena največjih napovedi na nedavnem dogodku PlayStation Showcase in IGN je imel priložnost govoriti z ekipo, ki stoji za igro, da bi izvedel več o tem, kaj točno je ta predelava oz. remake.

Čeprav ekipa ni bila pripravljena razkriti vsega o Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, ki trenutno še nima datuma izida, je bila pripravljena spregovoriti o tem, ali sta Hideo Kojima ali Yoji Shinkawa sodelovala pri projektu, ali bo še več predelav iz serije Metal Gear in še več.

Kdo ustvarja Metal Gear Solid Δ: Snake Eater in ali je pri tem sodeloval Hideo Kojima?

Eno največjih vprašanj po objavi je bilo, ali pri projektu sodeluje režiser igre Metal Gear Solid 3 Hideo Kojima. Ni bilo veliko upanja, da bo Kojima sodeloval pri projektu, zlasti po njegovem razhodu s Konamijem, vendar je bilo to vseeno vprašanje.

Vprašali smo tudi, ali je pri tem sodeloval Yoji Shinkawa, ki je bil ključni ustvarjalec serije Metal Gear Solid, zdaj pa sodeluje s Kojimo v podjetju Kojima Productions.

"Niso vpleteni," je dejal Konamijev tiskovni predstavnik. "Vendar pa se bo razvojna ekipa trudila, da bo ta predelava in tudi prenosi (za Metal Gear Solid: Master Collection) nastali tako, da bo v njih na različnih platformah lahko uživalo še več igralcev po vsem svetu. "

Za tiste, ki še ne veste, je bila zbirka Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 napovedana skupaj z Metal Gear Solid Δ: Snake Eater in vključuje izvirne igre Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater ter Metal Gear 1 in 2. Kolekcija bo na voljo jeseni 2023.

Kdo dela pri predelavi? Izkazalo se je, da bodo "osrednjo vlogo" prevzeli razvijalci podjetja Konami, ki so "sodelovali pri izdelavi preteklih iger iz serije Metal Gear" Ti razvijalci bodo sodelovali s studiem Virtuos, ki je "sodeloval tudi pri izdelavi prejšnjih delov serije Metal Gear" To potrjuje prejšnje govorice, da je pri predelavi sodeloval Virtuos, ki je sodeloval pri veliko igrah, od Dark Souls Remastered do Uncharted 4.

Vprašali smo, zakaj se je ekipa odločila, da bo začela z Metal Gear Solid 3 in ne s prvim Metal Gear Solid, in zdi se, da je vse skupaj posledica dejstva, da je ta tretji del pravzaprav iskra večje Metal Gear zgodbe.

"Izbrali smo igro Metal Gear Solid 3: Snake Eater, ker prikazuje rojstvo BIG BOSS-a (Naked Snake), ki je izhodišče serije Metal Gear," je dejal Konamijev predstavnik. "Drugi razlog je, da številni oboževalci že dolgo zahtevajo predelavo te igre. "

Zdi se, da so oboževalci tudi pomemben dejavnik pri odločanju o tem, ali bodo v prihodnosti nastale predelave ali celo nove Metal Gear igre. Konami kljub našemu vprašanju ni omenil novih iger, vendar je povedal, da "bomo glede predelav prejšnjih iger iz serije, razen Metal Gear Solid 3: Snake Eater, prisluhnili povpraševanju igralcev in ustrezno razmislili. "

Zakaj Metal Gear Solid Δ namesto Metal Gear Solid 3?

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater je očitno predelava igre Metal Gear Solid 3, zato smo se najprej vprašali, zakaj so se odločili za simbol Delta, namesto da bi jo preprosto poimenovali Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake ali kaj podobnega. Konami je na Twitterju na kratko pojasnil, zakaj se je tako odločil , razvijalci pa so v našem klepetu povedali še nekaj več.

"Simbol delte (Δ) smo izbrali, ker se njegov pomen ujema s konceptom projekta predelave," je povedal Konamijev tiskovni predstavnik. "Delta je znak iz grške abecede, ki v matematiki in spremenljivkah pomeni 'sprememba' ali 'razlika', ima pa tudi pomen spremembe količine brez spremembe strukture. "

Ko govorimo o spremembah, je družba Konami potrdila, da v remaku ne bo posodabljala ali spreminjala zgodbe. Pri IGN zaradi tega nismo preveč ogorčeni, saj je bila zgodba eden glavnih razlogov, da smo igro Metal Gear Solid 3: Snake Eater uvrstili na vrh naše lestvice Kojimovih iger Metal Gear v letu 2015.

"In potem je tu še konec," smo rekli o zgodbi igre Metal Gear Solid 3. "Udaren zaključek zgodbe, ki retroaktivno sproži celotno franšizo. Ljubezen, čast, izdaja in vse najboljše iz igre Metal Gear Solid, zapakirane v čudovito zamaskiran paket. "

Določanje vloge za Snakea v igri Metal Gear Solid V: The Phantom Pain je bila ena izmed bolj kontroverznih odločitev v tej igri, vendar Konami tudi na tem področju ne namerava spremeniti svoje odločitve in je sporočil, da bodo vsi glasovi lika iz prvotne igre v predelavi enaki. Ali to pomeni, da bo na poti še več predelav igre Metal Gear Solid, bomo še videli.

"Glede predelav prejšnjih iger iz serije, razen Metal Gear Solid 3: Snake Eater, bomo prisluhnili zahtevam igralcev in ustrezno razmislili," je dejal Konami.

For more, check out why we believe Metal Gear Solid 3 is the right game to remake first, our side-by-side comparison of the remake and the original, and everything else that was announced at the PlayStation Showcase.

Za več informacij si oglejte, zakaj menimo, da je Metal Gear Solid 3 prava igra za prvo predelavo, našo primerjavo predelave in izvirnika ter vse drugo, kar je bilo najavljeno na PlayStation Showcase.


Adam Bankhurst is a news writer for IGN. You can follow him on Twitter @AdamBankhurst and on Twitch.

Podobno
Komentarji