Resident Evil 2 Remake zdaj najbolje prodajana Resident Evil igra doslej

Cashcom.

Capcomov remake igre Resident Evil 2 je bil prodan v več izvodih kot katerikoli drug naslov v 27-letni zgodovini franšize grozljivk, saj je presegel skupno 12,6 milijona izvodov na konzolah in osebnih računalnikih.

V začetku tega tedna je podjetje Capcom posodobilo svoj prodajni rekord za 114 "platinastih" naslovov, ki jih je ustvarilo v preteklih letih in ki so bili prodani v več kot milijon enotah. Novi seznam, ki upošteva igre, prodane do 30. junija, je razkril, da je Capcomov Resident Evil 2 remake od začetka prodaje januarja 2019 prodal več kot 12,6 milijona enot.

12,6 milijonov prodanih izvodov je dovolj, da se remake uvrsti na vrh seznama najbolje prodajanih iger v franšizi in s tem izpodrine prejšnjega rekorderja Resident Evil 7: Biohazard, ki je bil v šestih letih od izida januarja 2017 prodan v 12,4 milijona izvodov.

S tem je predelava igre Resident Evil 2 postala tudi tretja najbolje prodajana igra v zgodovini podjetja, saj sta jo presegli le Monster Hunter Rise iz leta 2021 (13,2 milijona enot) in Monster Hunter World iz leta 2018 (19 milijonov enot).

Resident Evil 2 je bil junija lani brezplačno nadgrajen za konzole naslednje generacije (zdaj aktualne generacije) in izboljšano različico za osebne računalnike, ki je prinesla številne nadgradnje grozljivke, vključno s podporo za 4K, višjo hitrostjo sličic, sledenjem žarkom in uporabo 3D zvoka. Vendar je bil Capcom prisiljen igralcem omogočiti, da te nadgradnje vrnejo na osebne računalnike, saj se je skupnost negativno odzvala na višje sistemske zahteve in težave z zmogljivostjo, ki jih je povzročila nova različica igre.

IGN je v recenziji z oceno 9/10 pohvalil zadovoljivo bojevanje in grozljivo vzdušje v Capcomovi predelavi igre Resident Evil 2, obenem pa zaključil, da naslov "vzpostavlja nove standarde za predelave klasičnih iger".


Anthony is a freelance contributor covering science and video gaming news for IGN. He has over eight years experience of covering breaking developments in multiple scientific fields and absolutely no time for your shenanigans. Follow him on Twitter @BeardConGamer

V tem članku
  • Platform
  • PS4
  • PC
  • XboxOne
  • XboxSeries
  • PS5
  • NintendoSwitch
Podobno
Komentarji