Autori Star Wars Outlaws objasnili zašto je radnja igre smještena između Empire i Jedi filmova

"Podzemlje napreduje."

Autori Star Wars Outlaws objasnili zašto je radnja igre smještena između Empire i Jedi filmova

Razvojni studio iza Star Wars Outlaws Massive Entertainment otkrio je zašto je postavio svoj otvoreni svijet, avanturu koja se proteže u galaksiji između Empire Strikes Back i Return of the Jedi.

Govoreći za IGN US, kreativni direktor Massive Entertainmenta Julian Gerighty objasnio je da, iako je ovaj vremenski period odabran dijelom zato što su njegove kolege veliki obožavatelji originalne trilogije, postoji vrlo specifičan razlog vezan za njenu priču koju vode scoundrel-i.

Vrijeme između Empire Strikes Back i Return of the Jedi je zatišje za Rebellion, što znači da ne samo da Imperija bježi, već i grozne kriminalne Outer Rim organizacije.

"Kada smo započinjali razgovore sa Lucasfilmom, bilo je vrlo jasno da je period od godinu dana između Empire Strikes Back i Return of the Jedi, mjesto gdje Odmjetnici nisu dio cjelokupne slike", rekao je Gerighty.

"Imperija preuzima sve veću kontrolu, ali sindikati, oni preuzimaju više moći, oni iskorištavaju sve ove slabosti. Dakle, to je zaista trenutak u kojem podzemlje napreduje i nema bolje situacije za establirane ili novajlije da sijeku zube nego u ovom trenutku."

Ubisoftova Star Wars igra otvorenog svijeta konačno je otkrivena kao Star Wars Outlaws na Xbox Games Showcase-u 11. juna, a ubrzo nakon toga na Ubisoft Forwardu uslijedilo je detaljno otkrivanje gameplaya.

Star Wars Outlaws prati Kay Vess dok se upušta u oštru avanturu po galaksiji, koristeći svoju pamet (i jedan ili dva blastera) da se kreće kroz strašni donji dio Outer Rima.


Pogledajte sve ostale najave sa Xbox Games Showcase i Ubisoft Forward prezentacija.
In This Article

Star Wars Outlaws

Massive Entertainment
  • Platform
  • XboxSeries
  • PS5
  • PC
More Like This
Komentari