🧠👉 Spændende drøftelser mellem industri, myndigheder og juridiske eksperter om fremtiden for AI i medicobranchen 👈🧠
Medicoindustrien havde i dag fornøjelsen af at være vært for et møde mellem brancheorganisationens Task Force for AI, Ekspertgruppen for Medical Device Software samt Ekspertgruppen for regulatoriske forhold, hvor der blev sat fokus på AI-forordningen og den betydning for medicobranchen.
Fokus ved mødet var både på, hvordan AI-forordningen er kommet i stand, hvor vi skal hen herfra og potentielle opmærksomhedspunkter ift. selve implementeringen.
Til det formål var der inviteret fire skarpe oplægsholdere, der hver især gav sit besyv på AI-forordningen og dens betydning.
Dagen startede med et spændende indlæg fra Benjamin Meany, Manager of Digital, Software and AI Regulation i MedTech Europe, som gav et godt og lærerigt overblik over AI-forordningen og MedTech Europes store arbejde i relation hertil. Her fremhævede han blandt andet vigtige regulatoriske elementer, herunder behovet for at afstemme kravene mellem AI-forordningen og MDR samt udfordringerne ved at sikre en klar implementeringsvej for forordningen.
Præsentationen blev efterfulgt af et indsigtsfuldt oplæg fra Rolf Oberlin Hansen, specialkonsulent i Lægemiddelstyrelsen (Danish Medicines Agency), som præsenterede Lægemiddelstyrelsens perspektiv og arbejde med AI-forordningen. Konkret blev det fremhævet, at Lægemiddelstyrelsen ser et behov for eksempelvis juridisk klarhed, sektordækkende implementering og justering af definitioner og krav i AI-forordningen, med fokus på samspillet med MDR.
Herefter kom Emilia Niemiec, PostDoc, Center for Advanced Studies in Bioscience Innovation Law (CeBIL) på Københavns Universitet - University of Copenhagen, på banen om kravene i AI-forordningen omkring data governance og datastyring. Hun kom blandt andet ind på definitioner af trænings-, validerings- og testdata samt foranstaltninger til at identificere og afhjælpe bias, samtidig med at hun understregede vigtigheden af datasæt, der er repræsentative og i overensstemmelse med de geografiske og kontekstuelle rammer, hvor AI-systemer anvendes.
Sidst, men absolut ikke mindst udfordrede Dr. Hannah Louise Smith, PostDoc, Center for Advanced Studies in Bioscience Innovation Law (CeBIL) på Københavns Universitet - University of Copenhagen, dagens deltagere med spørgsmål om brugen af regulering, og hvordan teknologiernes stigende kompleksitet slører grænserne mellem sundheds- og fitnessdata, hvilket skaber reguleringsmæssige gråzoner og udfordringer.
En stor tak til alle fire oplægsholdere for dele deres viden på området med Medicoindustriens medlemmer 👏👏
Også en stort tak til alle medlemmer, der deltog i mødet, og særligt til de to formænd Mette Luxhøj og Brian Hedegaard 🦾🦾
#medtech #dklifescience #dkpol #sundpol #AI