Tusind tak til alle, der deltog i vores første udgave af Mental Health Innovation Day på Psykiatrisygehuset i Slagelse i går. Vigtigheden af mødet mellem start ups, klinikere, forskerne og kommunerne kan ikke understreges nok. For det er vejen frem, hvis vi skal udvikle os: at alle byder ind og er med til, at vi gør hinanden bedre.
Psykiatrien Region Sjælland
Offentlige myndigheder
Slagelse, Sjælland 4.026 følgere
Vi er til for dig!
Om os
Hver anden danske familie kommer på en eller anden måde i kontakt med Psykiatrien, enten som pårørende eller som patient. I Psykiatrien Region Sjælland arbejder vi for gennem behandling, forskning og åbenhed at skabe et bedre liv for borgere med sindslidelser og deres pårørende Vi har fokus på mennesker, muligheder og relationer i vores arbejde. Et gennemgående princip er, at brugerne og de pårørende skal være med til at styre behandlingsforløbene. Psykiatrien Region Sjælland er en behandlingspsykiatri, der består af både ambulante tilbud og sengeafsnit. Størstedelen af brugerne i Psykiatrien, tre ud af fire, behandles ambulant De ambulante behandlingstilbud er spredt rundt i hele regionen, mens sengeafsnittene er placeret samlet i Roskilde, Slagelse og Vordingborg. Du kan læse mere om Psykiatrien Region Sjælland på http://www.regionsjaelland.dk/psykiatrien. Du kan også finde os på Facebook. Fakta om Psykiatrien Region Sjælland: • Budget på 1.127,5 mio. kr. • 408 sengepladser • Ca. 6.400 udskrivninger • Ca. 167.500 ambulante besøg • Aktiviteter 15 steder i regionen • Ca. 1.550 medarbejdere (fuldtidsstillinger)
- Websted
-
https://www.psykiatrienregsj.dk/
Eksternt link til Psykiatrien Region Sjælland
- Branche
- Offentlige myndigheder
- Virksomhedsstørrelse
- 5.001 – 10.000 medarbejdere
- Hovedkvarter
- Slagelse, Sjælland
- Type
- Statslig myndighed
- Grundlagt
- 2007
Beliggenheder
-
Primær
Fælledvej 6
Slagelse, Sjælland 4200, DK
Medarbejdere hos Psykiatrien Region Sjælland
Opdateringer
-
MENTAL HEALTH INNOVATION DAY 2024 GODT I GANG! Cheflæge i Retspsykiatrien Region Sjælland, Per Balling, har netop åbnet temadagen - og forude venter spændende oplæg, en paneldebat om innovation i psykiatrien - og speeddating mellem iværærksættere, start ups og klinisk personale. Må der komme bunkevis af kreative ideer ud af denne eftermiddag!
-
Nåede du ikke at komme med bag kulissen hos Retspsykiatrien i Slagelse i torsdags ? 😔 Så fik du ikke hørt Kia og Shannie fortælle om, hvordan det egentlig er at arbejde hos os. Fortvivl ikke, men grib muligheden mens du kan. I morgen kan du igen møde et team af dedikerede kolleger fra vores forskellige afsnit, og få svar på dine spørgsmål undervejs. Det er gratis at deltage - og du kan tilmelde dig her: Onsdag d. 9. Oktober, kl. 15.30-16.30 https://lnkd.in/d3wQbrSQ Onsdag d. 9. Oktober, kl. 19.30-20.30 https://lnkd.in/dUNTvkAU
-
Kom til Photovoiceudstilling: Liv i bevægelse! Udstillingen giver en unik mulighed for at udforske barrierer og muligheder for bevægelse i hverdagen for mennesker med svær psykisk sygdom. Den præsenterer 20 personlige historier og skitserer fælles udfordringer og muligheder. Udstillingen er en del af et brugerinddragende forskningsprojekt om forebyggelse af diabetes. Hvor og hvornår: - Slagelse bibliotek i uge 41 og 42 - Psykiatrihospitalet i Slagelse i uge 43 - Korsør bibliotek i uge 45 - Vordingborg psykiatrihospital i uge 47 Billederne er fra Slagelse Bibliotek, hvor udstillingen vises i denne og næste uge.
-
Så har Psykiatrien Region Sjælland budt velkommen til det første hold medarbejdere, som skal modtage tre dages grundkursus i integreret dobbeltdiagnosebehandling. Det er det første hold ud af 20 frem mod sommeren 2025. At opstarte et nyt kursus, er altid interessant - især første dag på hold 1 er noget særligt. Det er her at skibet sættes i søen og helst skulle være synkefrit. Alle medarbejdere i vores F-ACT teams, samt udvalgte medarbejdere fra andre enheder og sengeafsnit, skal hen over de næste otte måneder gennemføre de tre dage, som led i implementeringen af Integreret dobbeltdiagnosebehandling i hele vores organisation. Uddannelsens rammebeskrivelse er skabt i et tæt og godt samarbejde alle fem regioner imellem og undervisningen i Region Sjælland forestås af både egne medarbejdere samt medarbejdere fra Region Hovedstadens Psykiatri. Et samarbejde der på mange fronter har krævet at vi 'holdt tungen lige i munden' og 'mødtes på midten', men vi er lykkedes med det og har fået et rigtig fint resultat, som vi kan være stolte af.
-
TIDLIG PSYKIATRI SKAL SKAFFE FLERE LÆGER TIL PSYKIATRIEN! En indsats for at gøre Psykiatrien synlig tidligt på medicinstudiet, skal få flere studerende til at vælge psykiatri som karrierevej. Psykiatrien har trange kår på medicinstudiet. Faktisk stifter de studerende først bekendtskab med psykiatrien på deres 10. semester. Og her er forløbet om psykiatri kun fire uger – hvoraf en uge foregår i auditoriet. Så det skal virkelig være kærlighed ved første blik, hvis de kommende læger skal ende med at synes, at der skal stå psykiater på visitkortet, fortæller læge og forskningsassistent i Psykiatriens Forskningsenhed, Penille Gundtoft Uhrenholt. ”De fleste læger finder jo i løbet af studiet ud af, hvad de synes er spændende og hvilket område de gerne vil arbejde med. Så det er jo næsten åbenlyst, at jo tidligere man bliver introduceret til et speciale, jo flere potentielle kandidater er der, fordi de ikke har valgt deres vej endnu”. Derfor er hun ansat i Psykiatrien Region Sjælland i projektet Tidlig Psykiatri, der har én mission: at bringe psykiatrien i spil, så tidligt som muligt. Projektet har været i gang i 1 ½ år og er blevet taget godt imod på medicinstudiet på Københavns Universitet. ”Vores omdrejningspunkt er en Youtube-kanal, hvor vi i øjeblikket har 15 videoer om alt fra ADHD til medicins negative virkninger på patienternes sexlyst. Videoerne er med unge, nyuddannede læger fra Psykiatrien Region Sjælland og lavet sådan, at de gør psykiatri relevant i en hel masse af de andre fag, der er på studiet. De er ikke en del af pensummet, men et supplement, som de studerende kan gå ind i og blive klogere af. Og vi kan se på vores besøgstal, at det er ret populært”, fortæller Pernille Gundtoft Uhrenholt, der foreløbigt har film tilpasset fag på 2., 3. og 5. bachelor semester. ”Vores psykiatricases viser hvor relevant psykiatri er – og i hvor stort omfang man kommer til at støde på psykiatriske patienter i sit virke som læge, næsten uanset hvilket speciale man vælger”. Idéen om tidlig synlighed opstod i sin tid hos forskningschef Sidse Arnfred, der hurtigt fik sendt nogle forskningsansøgninger afsted. Og både Lundbeckfondens Science Engagement and Communication-pulje og Københavns Universitets undervisningskvalitetsudviklingspulje bakkede op om idéen. ”Der er meget stor velvilje i forhold til vores projekt. Det betyder for eksempel, at Pernille er i tæt samarbejde med kursuslederne på de enkelte fag, at hun er indskrevet som underviser, så hun har mulighed for kommunikere med de studerende om videoerne i deres ellers lukkede fora og at hun er med fysisk ved kursus-start, hvor hun får mulighed for at introducere vores relevante videoer”, siger Sidse Arnfred. Du kan se de 15 film fra Tidlig Psykiatri på Youtube via QR-koden.
-
TILTRÆDELSESSEMINAR I ANLEDNING AF AT LENE LAUGE BERRING TILTRÆDER SOM PROFESSOR! I anledning af Lene Lauge Berrings tiltrædelse som professor i Klinisk Sygepleje ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU og hendes samtidige tiltrædelse som docent ved Professionshøjskolen Absalon og som chefsygeplejerske og leder af Psykiatrisk Forskningsenhed i Psykiatrien i Region Sjælland, inviterer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet hermed til tiltrædelsesseminar fredag den 15. november 2024 fra kl. 14.00 i Auditoriet, Psykiatrisygehuset i Slagelse, Fælledvej 6, 4200 Slagelse. Tiltrædelsesforelæsningen omhandler Psykiatrisk Sygepleje, og hvordan denne udvikles og styrkes i samarbejde med både brugere, andre forskere og ikke mindst i samarbejde med de tre institutioner. Denne tredobbelte tiltrædelse understreger de tre institutioners fælles engagement i at forbedre den akademiske og praktiske udvikling inden for psykiatrisk sygepleje og forskning i Danmark. Efter seminaret er der reception i forhallen udenfor Auditoriet. Alle interesserede er velkomne.
-
Gisp! 😱 Er det ikke alt for farligt at arbejde hos jer????!!! Der findes et hav af fordomme om, hvordan det er at arbejde på Sikringen og i Retspsykiatrien her i Slagelse, og det synes vi er rigtig ærgerligt. For virkeligheden er anderledes end alle myterne, der hersker på området. Så hvis du er en fagperson, der er nysgerrig efter at finde ud af, hvordan det i virkeligheden er at arbejde på Sikringen og Retspsykiatrien i Slagelse, så kom med bag kulissen, når vi holder et online-event, hvor vi punkterer de mest stædige fordomme, der findes derude. Du har fire forskellige dage og tidspunkter, du kan tilmelde dig på Torsdag d.3. Oktober, kl. 15.30-16.30 : https://lnkd.in/dzJ2Fgk7 Torsdag d.3. Oktober, kl. kl. 19.30-20.30 https://lnkd.in/de4QnfPB Onsdag d. 9. Oktober, kl. 15.30-16.30 https://lnkd.in/d3wQbrSQ Onsdag d. 9. Oktober, kl. 19.30-20.30 https://lnkd.in/dUNTvkAU https://lnkd.in/g2y2Huk9
-
NYT SAMLET BEHANDLINGSTILBUD TIL PATIENTER MED EN DOBBELTDIAGNOSE 📅 Den 1. september overtog regionerne ansvaret for behandlingen af patienter med en psykisk sygdom og en samtidig afhængighed eller et skadeligt brug af rusmidler (dobbeltdiagnose). 💚Med det nye behandlingstilbud kan vi i Psykiatrien Region Sjælland tilbyde en mere sammenhængende behandling til mennesker med en dobbeltdiagnose. 💡Til at starte med tilbydes integreret behandling til de patienter, som allerede er i behandling i psykiatrien for deres psykiske sygdom, men som har en samtidig afhængighed eller skadeligt brug af rusmidler, som de ikke modtager behandling for. I løbet af de næste to år vil tilbuddet være fuldt implementeret og blive tilbudt til alle patienter med dobbeltdiagnose. Lægefaglig vicedirektør i Psykiatrien Region Sjælland, Søren Rask Bredkjær, glæder sig over, at det nu bliver muligt at tilbyde integreret behandling til de første patienter med en dobbeltdiagnose og tøver ikke med at kalde det nye tilbud historisk: ”Patienterne med dobbeltdiagnose er nogle af de mest sårbare patienter i vores samfund og desværre en patientgruppe, der ofte er kommet lidt i klemme i den tidligere model, hvor man på rusmiddelsiden har sagt, at patienter skulle have styr på de psykiske udfordringer inden man kunne hjælpe. Omvendt har vi i Psykiatrien nogle gange afvist patienter fordi de havde alvorlige rusmiddeludfordringer – og på den måde kom nogle patienter til at løbe frem og tilbage uden at få den optimale hjælp. Nu får vi det samlet et sted og det giver bedre kontinuitet og sammenhæng i den enkelte patients behandlingsforløb. Og forhåbentligt vil vi også kunne se, at det giver nogle bedre resultater for vores patienter".
-
KOM TIL MENTAL HEALTH INNOVATION DAY 🧠 💡 Den 10. oktober inviterer FIERS og Psykiatrien Region Sjælland klinikkere, start ups og forskere til en enestående mulighed for at udforske, hvordan innovative løsninger kan imødekomme psykiatriens udfordringer. Hvad byder dagen på? 🗯 En spændende paneldebat om sundhedsvæsenets rolle i fremtidens innovation, og hvordan vi inddrager patienter i processen. 🎤 Inspirerende præsentationer fra startups og virksomheder, der præsenterer banebrydende løsninger inden for mental sundhed. 👓 Et indblik i Psykiatrien anno 2030 – hvad bringer fremtiden af udfordringer og muligheder? Deltag og bliv en del af dialogen om fremtidens løsninger, udvid dit netværk, og få ny inspiration. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Du kan finde mere information og tilmelde dig her: https://lnkd.in/dbvqPDBf Vi glæder os til at byde dig velkommen til en dag fyldt med inspiration og nytænkning!
Mental Health Innovation Day
conferencemanager.dk