Η Σφίγγα του "Dragon's Dogma 2" δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει στη σειρά - IGN First

Το μυαλό σας θα δοκιμαστεί εξίσου με τις ικανότητες σας.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλάνα στο τρέιλερ της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Dragon's Dogma 2 είναι ένα πλάνο ενός γιγάντιου, χαμογελαστού φτερωτού τέρατος με φλογερά κόκκινα μάτια, που πλησιάζει απειλητικά τους Arisen. Πρόκειται για μια μοναδική ακίνδυνη συνάντηση με ένα γιγάντιο και επιβλητικό τέρας, κάτι που δεν βλέπεις πολύ συχνά στον κόσμο του Dragon's Dogma.

Τελικά, αυτό το τέρας είναι η εκδοχή της Capcom για τη θρυλική Σφίγγα, ένα τέρας που δεν είδαμε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά έκανε την εμφάνισή του στο Dragon's Dogma Online, ένα παιχνίδι που δεν έφτασε ποτέ στις δυτικές ακτές. Αλλά ακόμα και αν αντιμετωπίσατε τη Σφίγγα στο Dragon's Dogma Online, μην περιμένετε η συνάντηση να εξελιχθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, επειδή εδώ έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο.

Η Σφίγγα είναι ένα τέρας που είναι καλά κρυμμένο στον κόσμο του Dragon's Dogma 2 και ζει απομονωμένο. Ο ίδιος ο director του παιχνιδιού Hideaki Itsuno πιστεύει ότι πολλοί παίκτες θα τερματίσουν το παιχνίδι χωρίς καν να τη συναντήσουν. Για όσους όμως ανακαλύψουν το κρησφύγετο της Σφίγγας, θα βρουν μια αναμέτρηση που διαφέρει πολύ από μια τυπική μάχη με boss.

Πίσω από τη Σφίγγα υπάρχουν πέντε σεντούκια με θησαυρούς, το καθένα από τα οποία συνδέεται με έναν συγκεκριμένο γρίφο που πρέπει να λύσετε πριν μπορέσετε να διεκδικήσετε το περιεχόμενό του. Στο demo μου, είχα την ευκαιρία να προσπαθήσω να λύσω μόνο ένα: Το αίνιγμα των ματιών. Φυσικά, δεν πρόκειται για απλούς γρίφους με ερωτήσεις και απαντήσεις. Όπως το θέτει ο Itsuno-san, πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης, οπότε οι γρίφοι πρέπει να λυθούν και μέσω της δράσης.

Ο γρίφος των ματιών ήταν απλός: "Τα μάτια μας είναι σύμμαχοί μας, αλλά συχνά προδίδουν, γιατί τα μάτια λένε ψέματα και από εκεί οδηγούν σε λάθος δρόμο". Στη συνέχεια, σας προκαλεί να τολμήσετε να μπείτε σε μια σπηλιά και να φέρετε πίσω το αντικείμενο που έχει τη μεγαλύτερη αξία. Καθώς εξερευνάτε την επικίνδυνη σπηλιά, γεμάτη με goblins, καταπακτές, ακόμα και ένα δράκο που σας περιμένει αν πέσετε σε μια από αυτές, θα βρείτε πολλά σεντούκια με θησαυρούς - άλλα καλά κρυμμένα, άλλα σε κοινή θέα - όλα με αντικείμενα διαφορετικής αξίας. Στόχος σας είναι να βρείτε το αντικείμενο που ικανοποιεί τους όρους του γρίφου και να το φέρετε πίσω στη Σφίγγα.

Η μεγάλη παγίδα είναι ότι έχετε μόνο μία ευκαιρία για κάθε γρίφο. Αν φέρετε ένα αντικείμενο στη Σφίγγα και δεν είναι αυτό που ψάχνει, θα αποκλειστείτε από την ανταμοιβή του συγκεκριμένου γρίφου. Επομένως, πρέπει πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεγελιέστε από τα πονηρά λόγια της Σφίγγας.

Βέβαια, αν δεν σας αρέσουν τα αινίγματα, υπάρχει άλλος -πιο απλός- τρόπος να αντιμετωπίσετε τη Σφίγγα. Θα μπορούσατε απλώς να επιλέξετε τη βία. Ωστόσο, η Σφίγγα δεν είναι ακριβώς το είδος του τέρατος που θα νικήσετε με απλές επιθέσεις.

"Το να πούμε πολλά εδώ θα χαλάσει τη διασκέδαση, οπότε θα πούμε απλώς ότι είναι δυνατόν να την πολεμήσετε. Μπορείτε να το πολεμήσετε ανάλογα με τις επιλογές σας", είπε ο Itsuno-san. "Το να νικήσετε τη Σφίγγα είναι ένας γρίφος από μόνο του. Θέλαμε να μετατρέψουμε το ίδιο το ερώτημα αν μπορεί να νικηθεί σε μυστήριο και θα θέλαμε αυτό να είναι μέρος της διασκέδασης που έχουν οι παίκτες που ασχολούνται με τη Σφίγγα και τους γρίφους της. Οι παίκτες θα πρέπει να βρουν τη Σφίγγα εξαρχής, αν μπορούν. Το ταξίδι προς την εύρεσή της μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το μεγαλύτερο μυστήριο από όλα".

Μοιάζει με ένα μυστικό που αξίζει να αποκαλυφθεί, όχι μόνο λόγω των ανταμοιβών που μπορείτε να κερδίσετε, αλλά και επειδή οι ίδιοι οι γρίφοι είναι διασκεδαστικοί. Είναι ένα εξαιρετικό μείγμα εξερεύνησης μπουντρουμιών και επίλυσης γρίφων, καθώς κάθε σεντούκι θησαυρού θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν η τοποθέτησή του, το περιεχόμενό του ή η εμφάνισή του ικανοποιεί τους όρους του γρίφου.

Η Σφίγγα είναι μόνο ένα παράδειγμα προαιρετικό περιεχομένου που μπορεί να παραλείψει ο παίκτης, αλλά θα ανταμειφθεί αδρά αν το βρει.

"Αυτό είναι το κλειδί για όλα αυτά. Αν υπάρχουν κομμάτια του παιχνιδιού που δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε, έχουμε καταστήσει δυνατό να τελειώσετε το παιχνίδι χωρίς να τα βρείτε", δήλωσε ο Itsuno-san. "Νομίζω ότι το παιχνίδι θα σας προσφέρει πολλές εμπειρίες για τις οποίες θα θέλετε να μιλάτε στους φίλους σας. Μπορεί να είναι τέρατα, οι αλληλεπιδράσεις σας με τέρατα ή οι φορές που γλιτώσατε χωρίς καν να τα πολεμήσετε. Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να δημιουργεί τέτοιου είδους δράμα και εμπειρίες και ελπίζουμε ότι οι παίκτες θα το απολαύσουν αυτό".

Σχετικά με

Dragon's Dogma II

22/03/2024
  • Platform
  • PC
  • XboxSeries
  • PS5
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια