Ο πρόεδρος της Nintendo προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα αποθεμάτων το 2021 λόγω έλλειψης ημιαγωγών

"... σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να προετοιμάσουμε αρκετά για παραγγελίες."

Ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, προειδοποίησε ότι, ενώ η παραγωγή των Switch δεν θα επηρεαστεί κοντινό μέλλον, η συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εφοδιασμού αργότερα το 2021.

Όπως αναφέρθηκε από το VGC, ο Furukawa μίλαγε στο Nikkei σχετικά με τη συνεχόμενη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που έχει προκαλέσει προβλήματα τροφοδοσίας για PS5, Xbox Series X/S, κάρτες γραφικών και άλλα πολλά.

"Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα υλικά για την άμεση παραγωγή ημιαγωγών για τα Switch", δήλωσε ο Furukawa. "Ωστόσο, στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες, η ζήτηση υπήρξε πολύ ισχυρή από τις αρχές του έτους, και υπάρχει πιθανότητα ελλείψεων σε ορισμένους εμπόρους λιανικής στο μέλλον."

"Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην είμαστε σε θέση να προετοιμάσουμε αρκετά για παραγγελίες".

Η Nintendo ασχολείται με τις ελλείψεις του Switch για κάποιο χρονικό διάστημα, ειδικά λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για την κονσόλα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία επιδεινώθηκε λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και μιας ομάδας μεταπωλητών που αγόραζαν όσες κονσόλες μπορούσαν για να αυξήσουν την τιμή και να βγάλουν κέρδος.

Ενώ η Nintendo δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ύπαρξή του, αυτό θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση το πώς η εταιρεία θα είναι σε θέση να συνεχίσει να παράγει τα τρέχοντα Switch, Switch Lite και πιθανώς το υποτιθέμενο "Switch Pro", όπως το έχει ονομάσει το internet, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσε θα κυκλοφορήσει τα χριστούγεννα του 2021.

Λέγεται πως το καινούργιο Switch περιλαμβάνει μια μεγαλύτερη οθόνη, 4K ανάλυση, αναβαθμισμένη CPU, και αυξημένη μνήμη.

Για περισσότερα νέα από τον κόσμο του gaming μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Περισσότερα άρθρα
Σχόλια