Astro Bot gaat gratis post-launch DLC krijgen

Voornamelijk challenge levels, maar mogelijk ook verrassingen.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

PlayStations aankomende platformer Astro Bot, gaat al uitkomen met ongeveer 80 levels, maar er komt zelfs nog meer, in de vorm van gratis DLC.

In gesprek met IGN heeft Team Asobi studiohoofd Nicolas Doucet verteld wat de plannen zijn voor eventuele gratis DLC voor Astro Bot, die "snel" na de lancering moet komen. Hij zegt dat het vooral meer challenge levels zullen zijn - kortere levels die draaien om specifieke platform uitdagingen - maar dat zal niet het enige zijn.

Doucet wilde nog niet meer delen over de aankomende DLC, maar we kunnen wel raden. De challenge levels in de preview draaide namelijk om het bevrijden van een bot in een PlayStation personage kostuum, dus het lijkt niet meer dan logisch dat meer DLC betekent meer cameos van PlayStation franchises. De game krijgt al ongeveer 150 cameos, dus het zal interessant worden om te zien hoe veel we er uiteindelijk krijgen.

Daarnaast zou het nog kunnen dat we franchise specifieke Astro Bot levels krijgen. IGN mocht alvast een level spelen en heeft daarin Kratos en Atreus bevrijdt, die weg leken te gaan richting een God of War-wereld. Het lijkt voor de hand te liggen dat we uiteindelijk naar werelden gaan van de grote PlayStation franchises.

Je kunt het hele interview met Doucet van Summer Game Fest hier lezen, net als de hands-on preview van onze Amerikaanse collega's.


Nick is een van de content leads bij IGN Benelux. Als hij geen TikToks maakt is hij waarschijnlijk World of Warcraft aan het spelen of One Piece aan het kijken. Volg hem hier op Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Astro Bot

Team Asobi
  • Platform
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties