Star Wars Outlaws ontwikkelaar legt uit waarom de game zich afspeelt tussen Empire en Jedi

"De onderwereld bloeit."

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Star Wars Outlaws-ontwikkelaar Massive Entertainment heeft onthuld waarom het zijn open wereld-avontuur, dat zich afspeelt over het hele heelal, tussen de films Empire Strikes Back en Return of the Jedi heeft geplaatst.

In gesprek met IGN legde Massive Entertainment creatief directeur Julian Gerighty uit dat deze periode deels is gekozen omdat zijn collega’s allemaal grote fans zijn van de originele trilogie, maar er is een zeer specifieke reden die verband houdt met het verhaal van de schurken.

De tijd tussen Empire Strikes Back en Return of the Jedi is een soort rustpauze voor de Rebellion, wat betekent dat niet alleen The Empire het voor het zeggen heeft, ook de misdaadorganisaties in de Outer Rim.

“Toen we de discussies met Lucasfilm begonnen, was het heel duidelijk dat de rebellen geen deel zijn van het plaatje in de periode van een jaar tussen Empire Strikes Back en Return of the Jedi”, zei Gerighty.

“The Empire krijgt steeds meer controle, maar dan zijn er de syndicaten, zij nemen meer macht, ze maken gebruik van al deze zwakke punten. Dus het is echt een moment waarop de onderwereld bloeit en er is geen betere situatie voor een gevestigde of een beginnende schurk om hun tanden in te zetten dan dit specifieke moment.”

Ubisofts open wereld Star Wars-game werd eindelijk onthuld als Star Wars Outlaws op de Xbox Games Showcase op 11 juni, met een gameplay-onthulling kort daarna tijdens Ubisoft Forward.

Star Wars Outlaws volgt Kay Vess terwijl ze aan een avontuur begint rond het heelal en haar verstand (en een blasterbout of twee) gebruikt om door de angstaanjagende onderbuik van de Outer Rim te navigeren.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Star Wars [Ubisoft Project]

Massive Entertainment
  • Platform
  • XboxSeries
  • PS5
  • PC
Gerelateerde artikelen
Reacties