Treant

Treant

Ziekenhuizen en gezondheidszorg

Emmen, Drenthe 16.707 volgers

Treant is er in alle fasen van het leven: van de zorg voor een ongeboren kind tot de zorg in de laatste jaren.

Over ons

Treant verleent met zo’n 6.500 collega’s kwalitatief hoogstaande ziekenhuis- en ouderenzorg vanuit twintig locaties in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. Treant is er in alle fasen van het leven: van de zorg voor een ongeboren kind tot de zorg in de laatste jaren. Treant onderzoekt, behandelt, geneest, verpleegt, verzorgt en begeleidt. Samen met onze patiënten en cliënten gaan we voor een vitaal en betekenisvol leven. Met noordelijke nuchterheid, passie voor het vak en de drijfveer om steeds beter te worden.

Branche
Ziekenhuizen en gezondheidszorg
Bedrijfsgrootte
5.001 - 10.000 medewerkers
Hoofdkantoor
Emmen, Drenthe
Type
Non-profit

Locaties

Medewerkers van Treant

Updates

  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    𝑉𝑖𝑛𝑑 𝑗𝑒 𝑑𝑟𝑜𝑜𝑚𝑏𝑎𝑎𝑛 𝑏𝑖𝑗 𝑇𝑟𝑒𝑎𝑛𝑡 🔎 Werk je bij Treant dan ga je voor vakmanschap en ben je oprecht betrokken bij patiënten, cliënten en collega's. Bij Treant vind je een unieke combinatie van ziekenhuiszorg en ouderenzorg. Zoals: • Opleidingsplaats Verpleegkundige (BBL 4) en Verzorgende (BBL 3) • Gipsmeester • Secretaresse raad van bestuur • ANIOS Kindergeneeskunde • Specialist Ouderen Geneeskunde Meer weten? Of onze andere vacatures bekijken? Ga dan naar www.treant.nl/vacatures. Volg ons ook op Werken bij Treant.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    Kwaliteit van zorg begint bij nieuwsgierig zijn en kritische vragen durven stellen over je eigen vakgebied. En dat is precies wat stagiaire Wouter deed door onderzoek te doen naar woordvindproblemen bij Afasie. Tijdens de Week van de Afasie vertellen we meer over het onderzoek 🗣️ Wouter liep voor zijn Master algemene taalwetenschappen (RuG), stage bij de klinisch linguïsten van expertisecentrum Weidesteyn in Hoogeveen. Voor zijn masterscriptie deed hij onderzoek naar welke test het best kan worden afgenomen om kenmerken van woordvindproblemen door afasie en/of cognitieve communicatiestoornissen te kunnen analyseren. Want mensen met afasie, een taalstoornis die het gevolg is van niet-aangeboren hersenletsel, ervaren dagelijks dat zij de juiste woorden niet kunnen vinden. En praten is dan lastig. Hij keek naar de verschillen en overeenkomsten tussen de benoemtesten, welke benoemtest het meest bruikbaar is en wat een logopedist heeft aan de verschillende testresultaten. Mede dankzij dit onderzoek proberen de klinisch linguïsten van Treant nog gerichtere therapieën te ontwikkelen om de logopedische zorg voor mensen met afasie te verbeteren. Onderzoek doen en kennis delen is niet alleen binnen Treant van groot belang, maar ook voor de ontwikkeling van het vakgebied. En daarom werd Wouter uitgenodigd om zijn onderzoeksresultaten ook te presenteren tijdens een bijeenkomst van de Vereniging voor klinische linguïstiek (VKL) en op de afasieconferentie van AfasieNet Bedankt voor je waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de logopedische zorg, Wouter!

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    Het aantal ouderen in onze regio neemt de komende jaren sterk toe. Tegelijkertijd zijn er steeds minder zorgprofessionals beschikbaar om die stijgende zorgvraag op te vangen. Om het werk beter, efficiënter en gemakkelijker te maken, investeert Treant in (technologische) innovaties. Projectleiders innovatie helpen de medewerkers hierbij. ‘Ik adviseer, inspireer en ondersteun als collega’s ideeën hebben. Die rol geeft mij veel voldoening’, vertelt projectleider innovatie en social worker Leonie Steenbergen. Leonie maakt als projectleider innovatie al twee jaar onderdeel uit van het innovatieteam. De afgelopen jaren zijn en worden er op het gebied van innovatie en domotica in de ouderenzorg al mooie stappen gezet, vertelt Leonie. ‘We testen nu bijvoorbeeld in woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn de Slimme beker. Dit is een intelligent drinkglas dat continu laat zien wat de vochtinname van een cliënt is.’ ‘We willen vooral een bijdrage leveren aan hoe we de zorg in de toekomst behapbaar kunnen houden. Dat betekent onder andere ideeën ophalen bij medewerkers, toetsen of die passen bij de strategie en visie van Treant, prioriteiten stellen en kijken wat efficiënt is. Dus meer lange termijn werk.’ Het innovatieteam behoudt ook het overzicht op het totale innovatietraject binnen de ouderenzorg van Treant. ‘We proberen in de gaten te houden of bepaalde problemen zich op meerdere locaties voordoen én of er al ergens aan een oplossing wordt gewerkt. Door voortdurend af te stemmen, voorkomen we verwarring en dubbel werk. Ook zoeken we intern de samenwerking, want sommige technologische hulpmiddelen zijn ook goed in te zetten in de ziekenhuiszorg. ’

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    💦 Maak plas- en poep en lekklachten bespreekbaar. Het is de 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲 en daarom is hier nu extra aandacht voor. Ook bij Treant. Treant heeft het zogenoemde Defecatie Expertise Centrum (DEC). Hier werken twee verpleegkundig consulenten continentiezorg: Wilma van der Meer en Fiona Olthof (je ziet ze op de foto!). Zij zijn gespecialiseerd in de zorg en begeleiding van mensen met bekkenbodemklachten. Daarbij gaat het met name om ontlastingsproblemen, zoals obstipatie, incontinentie en ontledigingsstoornissen. Zij werken nauw samen met het specialistisch team. Bij het eerste bezoek aan de poli van het DEC krijgen patiënten een intakegesprek. Daarna stellen de arts, de verpleegkundig consulenten continentiezorg samen met de patiënt een behandelplan op. De verpleegkundig consulent chirurgie is eveneens stomaverpleegkundige. 𝟭 𝗺𝗶𝗹𝗷𝗼𝗲𝗻 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀 Naar schatting hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders (in)continentieklachten. Lang niet iedereen weet wat de oorzaak of ernst van de klachten is en krijgt daardoor niet de juiste zorg. Terwijl er vaak wel middelen en manieren zijn om klachten te verminderen of op te vangen. Die betere verzorging begint met het bespreekbaar maken van de klachten, en met een bezoek aan een zorgprofessional. De Week van de Continentie doorbreekt het taboe om over plas- en poep en druppelklachten te praten. Voor iedereen die zich zorgen maakt of twijfels heeft. Door heel Nederland doen ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en revalidatiecentra mee met verschillende activiteiten. Het is bedoeld om (in)continentieproblemen beter bespreekbaar te maken. Zodat meer mensen de zorg krijgen die ze verdienen. Ook Treant doet mee aan De Week van de (in)Continentie. De Week van de Continentie is ieder jaar in de eerste hele week van oktober.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    𝖪𝖾𝗇𝗇𝗂𝗌 𝖽𝖾𝗅𝖾𝗇 𝖾𝗇 𝗈𝗇𝖽𝖾𝗋𝗓𝗈𝖾𝗄 𝖽𝗈𝖾𝗇 𝗏𝗂𝗇𝖽𝖾𝗇 𝗐𝖾 𝗓𝗈 𝖻𝖾𝗅𝖺𝗇𝗀𝗋𝗂𝗃𝗄 𝖽𝖺𝗍 𝗐𝖾 𝖾𝗋 𝗉𝗋𝗂𝗃𝗓𝖾𝗇 𝗏𝗈𝗈𝗋 𝗎𝗂𝗍𝗋𝖾𝗂𝗄𝖾𝗇 🏆 Met de Wetenschapsprijs & de Onderzoeksprijs bieden we een podium voor medewerkers die met hun bijzondere onderzoeken de zorg naar een hoger niveau tillen. De prijzen zijn een initiatief van de Treant Academie en het Verpleegkundige en Verzorgende Stafbestuur (VVSB). Na inspirerende presentaties van de tien genomineerden, mochten zowel de jury als het publiek hun stem uitbrengen. Onze collega’s Céline Heuving en Henriette Kikkers sleepten de Treant Wetenschapsprijs 2024 en Jeanne te Nijenhuis de onderzoeksprijs voor verpleegkundigen en verzorgenden in de wacht. Nieuwsgierig naar deze feestelijke avond? Bekijk de aftermovie hieronder! #treant #wetenschapsprijs #onderzoeksprijs #collega #innovatieindezorg

  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝘄𝗲 𝗲́𝗲́𝗻. 𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝘄𝗲 𝗧𝗿𝗲𝗮𝗻𝘁. Wil jij elke dag samen met ons bijdragen aan waardevolle zorg? Ontdek dan hier de vacatures die wij voor je hebben geselecteerd. Bekijk ze hieronder! ⬇️ • Gipsmeester • Verzorgende & Verpleegkundige De Horst • Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut ziekenhuis • GZ-psycholoog GBGGZ en intramurale ouderenzorg • Ergotherapeut Volwassenrevalidatie & Ergotherapeut Kinder- en Jeugdrevalidatie Meer weten? Of onze andere vacatures bekijken? Ga dan naar www.treant.nl/vacatures. Volg ons ook op Werken bij Treant.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    𝑩𝒆𝒕𝒆𝒓 𝒆𝒆𝒏 𝒈𝒐𝒆𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒖𝒓 𝒅𝒂𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒓𝒆 𝒗𝒓𝒊𝒆𝒏𝒅? Alie Eggen (89) en Alie Leferink (92) zijn al zes jaar buren in woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een bezoek aan een medebewoner, en de ontmoeting verliep zo gezellig dat ze besloten elke zaterdagavond samen thee te drinken. ‘Maar we lopen de deur niet bij elkaar plat hoor,’ reageren beide dames met een glimlach. Voor Nationale Burendag namen we de tijd om met deze twee bijzondere buren te praten over hun bijzondere vriendschap. Mevrouw Leferink viert volgend jaar haar tienjarig jubileum in woonzorgcentrum Bilderdijk, en mevrouw Eggen, die inmiddels ruim zes jaar in Bilderdijk woont, is daar graag bij. Beide buren benadrukken dat de ruimte en het gevoel van thuis de grootste voordelen van wonen in Bilderdijk zijn. ‘Je hebt echt niet het idee dat je in een bejaardentehuis woont,’ zegt mevrouw Leferink. Mevrouw Eggen voegt eraan toe: ‘Het voelt echt als thuis, hoewel het in het begin even wennen was. Maar omringd door vriendelijke en zorgzame buren voel je je al snel op je gemak.’ Naast gezellige zaterdagavondthee brengen de dames samen regelmatig tijd door. ‘We gaan ook altijd samen naar de kapper of pedicure,’ vertelt mevrouw Leferink. ‘De kapper komt bij mij thuis, en dan komt Alie ook langs zodat we gezellig kunnen kletsen en genieten.’ Hoewel ze elkaar vaak opzoeken, vinden ze het ook belangrijk om af en toe hun eigen weg te gaan. ‘Soms vragen mensen waar Alie is, en dan zeg ik: “Dat weet ik niet,”’ zegt mevrouw Leferink met een lach. Hoewel ze niet altijd samen zijn, waarderen ze de tijd die ze met elkaar doorbrengen en weten ze dat ze altijd op elkaar kunnen rekenen. Toen mevrouw Eggen in het ziekenhuis werd opgenomen en moest revalideren in het expertisecentrum Weidesteyn van Treant, was dat even wennen voor beide buren. ‘Het was moeilijk om Alie niet hier te hebben,’ zegt mevrouw Leferink. ‘Het was dan ook een grote verrassing toen Alie’s familie voor de deur stond en mij meenam om haar te bezoeken.’ Op de vraag of ze het eens zijn met het gezegde ‘Beter een goede buur dan een verre vriend,’ lachen ze en antwoorden: ‘Absoluut! Dat zie je wel aan ons. Het feit dat we elkaar zo hebben gevonden, is echt goud waard,’ sluiten beide dames af.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    𝒁𝒐𝒓𝒈 𝒅𝒊𝒄𝒉𝒕𝒆𝒓𝒃𝒊𝒋. 𝑽𝒂𝒏𝒖𝒊𝒕 𝒉𝒆𝒕 𝒉𝒂𝒓𝒕. ♥ Ook deze vrijdag hebben we weer een paar mooie vacatures voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder! ⬇️ • ANIOS Kindergeneeskunde • Interventieradioloog • SEH-arts • Ergotherapeut Care • Klinisch Geriater/Internist Ouderengeneeskunde Meer weten? Of onze andere vacatures bekijken? Ga dan naar www.treant.nl/vacatures. Volg ons ook op Werken bij Treant.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    Mensen worden steeds ouder en wonen langer zelfstandig thuis. Hierdoor hebben ze vaak meerdere gezondheidsproblemen als ze in een ouderenzorglocatie komen wonen. Vanwege die gezondheidsproblemen wordt de zorg voor deze mensen steeds ingewikkelder en is er vaker verpleegkundige zorg nodig. Daarom is het wettelijk verplicht dat er zowel overdag als in de nacht altijd een verpleegkundige aanwezig is op een ouderenzorglocatie. En laat er in de zorg nou net een tekort zijn aan verpleegkundigen. En de artsen en PA/VS raakten overbelast met bereikbaarheidsdiensten. Hoe lost Treant dat op? Het antwoord is de Triage Verpleegkundige Dienst (TVD). De TVD bestaat uit elf triage verpleegkundigen die alleen in de avond, nacht, weekenduren en tijdens feestdagen werken. ‘Elke avond zijn er twee verpleegkundigen van de TVD aan het werk’ legt Annemieke van den Berg (61 jaar) uit. ‘Wij werken vanuit Emmen en Hoogeveen, maar zijn bereikbaar en beschikbaar voor alle zeventien ouderenzorglocaties van Treant. Zo zorgt de TVD ervoor dat alle zorgmedewerkers van Treant altijd kunnen overleggen met een verpleegkundige. Als het nodig is, komen we ook naar de locatie: wij ondersteunen waar het nodig is.’ Naast de TVD zijn er in de avond-, nacht- en weekenduren ook altijd een specialist ouderengeneeskunde en andere professionals beschikbaar. Maar wanneer is iets spoed en wanneer niet? ‘Dat beoordeelt de TVD’, vertelt Annemieke. ‘Wij zijn getraind in het bepalen van de urgentie van de situatie. Soms overleggen we hierover met de arts die dienst heeft. Bij spoed bellen we altijd direct de arts of 112. Met de TVD helpen we zowel de artsen als de collega’s op de locaties.’ #dagvandetriagist

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Treant, afbeelding

    16.707 volgers

    Welk gebaar ken jij? 👌 We gebruiken allemaal wel eens gebaren. Of het nu is om te laten zien dat alles oké is, of om iemand even gedag te zeggen. Maar voor sommige mensen zijn gebaren een manier om zich volledig uit te drukken of om hun communicatie te ondersteunen. Zij gebruiken hiervoor gebarentaal. Zoals onze collega logopedist Anniek in gesprek met Ivy. #internationaledagvandegebarentaal #treant

Vergelijkbare pagina’s

Door vacatures bladeren