Normale content

Vernieuwde Tesla Model Y dit jaar niet in VS uitgebracht, (waarschijnlijk) wel in Europa en China

Musk-fanboys uit de USA moeten nog even wachten
Vernieuwde Tesla Model Y dit jaar niet in VS uitgebracht, (waarschijnlijk) wel in Europa en China Credit: Tesla

De lang voorspelde vernieuwing de Tesla Model Y vindt misschien toch niet plaats in 2024, tenminste, in Amerika dan.

Teslascope

Dit wordt gezegd door de mensen achter de Tesla-app Teslascope, die beweren dat ze de gespreksonderwerpen hebben verkregen die het bedrijf zelf naar Tesla-medewerkers heeft gestuurd.

De discussiepunten zijn blijkbaar specifiek bedoeld om de onzekerheden van klanten weg te nemen om de Model Y te kopen vlak voordat de (officieel onaangekondigde) update plaatsvindt.

Lees ook: Auto's, tv's, laptops en meer: de beste gadgets van CES 2024

"We hebben jullie feedback gehoord over het feit dat sommige klanten wachten met het plaatsen van hun Model Y-bestelling omdat ze een update en refresh verwachten die vergelijkbaar is met Model 3," staat er in de tekst van de talking points. "Het is belangrijk dat we duidelijk communiceren dat er dit jaar geen refresh voor Model Y wordt gelanceerd."

Teslascope zelf voegde eraan toe dat, in tegenstelling tot recente berichten, de tijdlijn van Teslascope "vol vertrouwen blijft aangeven dat een refresh aan het einde van dit jaar wordt verwacht."

Geruchten en beweringen

Dit klinkt misschien allemaal een beetje vreemd voor mensen die Tesla volgen. Het bedrijf lanceerde vorig jaar een opgefriste versie van de Model 3. Aangezien de Model Y en Model 3 veel op elkaar lijken, zorgde dit vervolgens voor veel geruchten dat er ook een Model Y aan zat te komen. Meerdere meldingen en verslagen , waaronder een van Reuters, beweerden dat Tesla ergens in 2024 gaat beginnen met de productie van een opgefrist/upgegrade Model Y, onder de codenaam Juniper. Het bedrijf lanceerde onlangs ook al een licht vernieuwde versie van de Model Y, helaas wel alleen in China.

Voorrang voor Europa en China

Dus wat is er aan de hand met dit nieuwste rapport van Teslascope? Nou, het zomaar waar kunnen zijn, maar alleen in Noord-Amerika. De hierboven genoemde punten zijn voor Noord-Amerikaanse Tesla-werknemers, en de opgefriste Model 3 werd maanden eerder in Europa gelanceerd. Het is dus zeker mogelijk dat Tesla de vernieuwde Model Y in 2024 in Europa en China wil lanceren, maar tot volgend jaar wil wachten met de verkoop in Noord-Amerika. Oftewel, fans van Tesla die in Europa of China wonen hebben geluk en dus blijkbaar voorrang.

De mensen van Teslascope bevestigen ook dat dit een realistisch scenario is, ze zeggen; "alle ogen zijn gericht op Shanghai en/of Berlijn."

Lees ook: NASA-ruimtevaartuig legt oude, kronkelende rivieren op Mars vast op beeld

De nieuwe Tesla Model Y krijgt waarschijnlijk vergelijkbare upgrades als de opgefriste Model 3, die in september 2023 in Europ werdt uitgebracht
Credit: Tesla

Nog even geduld

Wat betekent al deze informatie voor potentiële kopers? Nou, als je in Europa of China woont en een nieuwe Model Y wilt kopen, kun je misschien beter wachten op de vernieuwde versie die dit jaar waarschijnlijk uitgebracht wordt. Het kan nog steeds lang wachten zijn (de vernieuwde Model 3 kwam pas in september 2023 in Europa uit), maar als je die gelikte koplampen, nieuwe achterlichten aan de buitenkant, een extra display, LED-verlichting en betere geluidsisolatie in de auto belangrijk vindt, kun je waarschijnlijk beter wachten op de nieuwe - de Model 3 kreeg deze verbeteringen, en het is waarschijnlijk dat de Model Y ook de genoemde verbeteringen zal krijgen.

Als je in de VS bent(erg vervelend in deze situatie), is het het wachten misschien niet waard. De opgefriste Model 3 werd meer dan 4 maanden na zijn Europese debuut in de VS gelanceerd; als het bij de Model Y hetzelfde gaat, duurt het bijna een jaar voordat hij in Noord-Amerika op de markt komt. Maar als je in Europa of China bent valt het wachten wel mee, en zou je over een paar maanden zomaar in een spliksplinternieuwe Model Y kunnen zitten.

Lees ook: De 5 domste X/Twitter-veranderingen die Elon Musk in 2023 doorvoerde

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: