Recrutarea și formarea în contextul evoluției industriei energetice

Recrutarea și formarea în contextul evoluției industriei energetice

Opinie de Herman Ana , Corporate Strategic Account Manager & Business Intelligence Specialist în cadrul Gi Group România

Industria energetică este într-o continuă evoluție. În contextul tranziției globale către surse de energie regenerabilă și a avansului tehnologic rapid, sectorul energetic trece prin schimbări semnificative, iar această situație se resimte și în România.

O creștere importantă este înregistrată în ultimii ani pe piața fotovoltaică, un sector care a devenit unul dintre cele mai dinamice atât pe fondul conștientizării importanței energiei verzi, cât și datorită acordării de subvenții pentru energia regenerabilă și politicilor publice favorabile.

Alături de energia solară, câștigă teren și cea eoliană ori cele produse din alte surse regenerabile, fapt care alimentează necesitatea de a dezvolta noi infrastructuri și tehnologii. De altfel, tranziția către surse de energie verde reprezintă una dintre cele mai mari provocări și oportunități ale industriei energetice.

Într-un peisaj energetic în continuă schimbare, resursele umane joacă un rol crucial. Aceste transformări au implicații profunde nu doar pentru modul în care producem și consumăm energie, ci și pentru domeniul resurselor umane. Această tranziție creează cerere pentru o forță de muncă diversificată și specializată. Inginerii, tehnicienii și cercetătorii sunt doar câteva dintre profesiile cheie în acest context.

Companiile trebuie să își adapteze strategiile de recrutare și formare pentru a atrage și reține talente cu abilități specializate. Programele de formare continuă devin esențiale pentru a se asigura că angajații sunt pregătiți să facă față noilor provocări tehnologice și de mediu.

Pentru a vizualiza sau a adăuga un comentariu, intrați în cont