Sony, ortak bir teklif ile Paramount stüdyolarını satın alma girişiminde bulunabilir!

Bellki Warner Bros. birleşmesi iptal oldu...

New York Times tarafından yayınlanan bir makaleye göre Sony, yatırım şirketi Apollo Global Management ile işbirliğine giderek Paramount firmasını satın almak üzere ortak bir teklif yapmaya hazırlanıyor.

Habere göre Sony ve Apollo Global Management henüz resmi bir teklif sunmadı ancak Sony CEO'su Tony Vinciquerra geçen hafta yatırım şirketiyle bazı görüşmeler yaptı. Olası teklifin şartları üzerinde halen çalışılıyor, ancak esasen Paramount'un hisseleri için nakit ödeme teklif edilmesi, yani "aslında şirketin bir ortak girişim yoluyla özelleştirilmesi" planlanıyor.

Haberde, eğer bir teklif yapılırsa ve ardından satın alma gerçekleşirse, Sony'nin kuvvetle muhtemel Paramount'un faaliyetlerini özümseyeceği ve kendi medya imparatorluğunun bir uzantısı olarak markalaştıracağı belirtiliyor. Bildiğiniz gibi Paramount şemsiyesi, Paramount Pictures'a ek olarak Nickelodeon, Showtime, MTV, Comedy Central ve belki de en önemlisi CBS gibi ağların yanı sıra Paramount+ platformunu da içeriyor. Paramount ayrıca SüngerBob KareŞort, Top Gun, Yellowstone ve Sonic the Hedgehog gibi markalara sahip.

Paramount could be acquired by Sony, if a potential bid works out. (Image credit: ROBYN BECK/AFP via Getty Images)
Paramount yakında Sony'nin olabilir mi? (Görsel: ROBYN BECK/AFP - Getty Images)

Bloomberg'ün de belirttiği gibi Sony, genel bir yayın hizmeti olmayan tek büyük eğlence stüdyosu. Bu nedenle Paramount'un ve çatısı altındaki tüm içeriklerin şirket için neden cezbedici olduğunu anlamak hiç de zor değil.

Geçen yılın sonlarında ise Warner Bros. yöneticilerinin Paramount Pictures ile birleşme olasılığını konuşmak üzere bir araya geldiklerine dair haberler çıkmıştı. Ancak o zamandan beri bu görüşmeler hakkında daha fazla bilgi alamadık.


Kapak görseli: ROBYN BECK/AFP - Getty Images

Alex Stedman, IGN'de editör. Atakan Diren tarafından Türkçeleştirildi.