Star Wars Jedi: Survivor'dan sürpriz: Oyun PS4 ve Xbox One için geliyor

Ancak PC, PS5 ve Xbox Series hâlâ "birincil öncelik" konumunda.

Star Wars Jedi: Survivor'dan sürpriz: Oyun PS4 ve Xbox One için geliyor

Cal Kestis'in hikâyesi görünüşe göre daha da fazla konsola sıçramaya hazırlanıyor. Hayır, Nintendo Switch ya da yeni nesil bir şeylerden bahsetmiyoruz. Geliştirici Respawn, Star Wars Jedi: Survivor oyununun Xbox One ve PS4 sürümleri için düğmeye bastı.

EA'in yayınladığı bilanço sunumunda yapılan duyuruya göre Respawn, Jedi: Survivor'ı PS4 ve Xbox One platformlarına çıkartmak için "erken geliştirme aşamasında".

Ama elbette bu demek değil ki şirket güncel platformları terk ediyor. Yayıncı yaptığı açıklamayla, "Oyunun PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sürümleri için performans iyileştirmeleri, Respawn'ın birincil önceliği ve ekip yeni güncelleme hazır olur olmaz daha fazla bilgi verecek" ifadelerini kullandı.

Pek çok oyun hâlâ iki jenerasyon da göz önünde bulundurularak geliştiriliyor olsa da, özellikle AAA oyunlar PS5 ve Xbox Series konsol satışları artmaya devam ettikçe sadece güncel jenerasyonu ağırlık veriyor. Ancak özellikle PS4'e karşı devam eden yüksek bağlılık oranı, pek çok oyunun bu jenerasyonu atlamasını imkânsız kılıyor.

Oyunun çıkışından önceden beri hayranlar, ilk oyun Fallen Order'ın aksine Jedi: Survivor oyununun sadece güncel jenerasyonu destekleyeceğine inanıyordu. Haliyle bu haber, henüz yeni nesil konsol satın almayan Star Wars oyuncuları için hoş bir sürpriz oldu. Hatta belki de yeni nesil Switch konsolu beklendiği tarihte çıkarsa oyunun Nintendo konsollarında çalıştığını bile görürüz.

Star Wars Jedi: Survivor için yaptığımız incelemede oyunu 9/10 olarak değerlendirerek şunları söylemiştik: "Survivor, güzel detaylara sahip ortamları ve karakterleriyle muhteşem bir oyun. Çıkış performans sorunlarını bir kenara koyarsak, neredeyse her şeyi orijinalinden daha iyi yapan bir devam oyunu bu."


Rebekah Valentine, IGN'de kıdemli muhabir. Atakan Diren Türkçeleştirdi.

Yazının Konusu

Star Wars Jedi: Survivor

Lucasfilm Games | 28 Nisan 2023
  • Platform
  • PC
  • PS5
  • XboxSeries