Gå direkt till innehållet
  • Nyhetsartikel
  • 11 juli 2024
  • Generaldirektoratet för kommunikation
  • Lästid: 1 min

#WaterWiseEU – kampanj om en ny syn på vårt värdefulla vatten

A frog pokes its head out of the water in a bubble

 

I Europa går uppvärmningen dubbelt så snabbt som i övriga världen och våra vattensystem utsätts för allt större påfrestningar. Vattenbristen drabbar varje år 30 procent av invånarna och 20 procent av markytan. Hela 70 procent av EU-invånarna oroar sig för vattenföroreningar och vattenbrist, men hälften av dem säger att de inte vet så mycket om vattenproblemen i sitt land.

Därför lanserades nyligen kampanjen #WaterWiseEU, ett initiativ som ska bidra till ett vattenresilient EU senast 2050.

Vattnets kretslopp mellan hav, atmosfär och land är ur balans och vi måste få det att fungera igen. Människans verksamhet och klimatförändringarna skadar ekosystemen och leder till ökad avdunstning, fler översvämningar, mer torka – och mindre vatten för oss människor och allt annat liv som är beroende av det. 

Kommunikationskampanjen #WaterWiseEU pågår fram till hösten och ska öka kunskapen om problemet och lyfta fram de många lösningar som finns. Det kan handla om att fylla på de naturliga vattenmagasinen och grundvattnet och återställa markhälsan, men också om smart vattenförvaltning, vatteneffektivitet och återanvändning av vatten. 

Genom att arbeta tillsammans kan vi bidra till en ny syn på vårt värdefulla vatten. 

Det finns en hel del kampanjmaterial, bland annat foton, videoklipp och budskap, som kampanjens partner kan använda för diskussioner, evenemang och i det egna kommunikationsarbetet. 

Läs mer

#WaterWiseEU-kampanjens webbplats

Kampanjmaterial om #WaterWiseEU

Lär dig mer om vattnets kretslopp

Översikt

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Upphovsman
Generaldirektoratet för kommunikation
  翻译: