Maj Invest

Maj Invest

Investeringsforvaltning

Copenhagen, Denmark 14.108 følgere

Om os

Maj Invest-koncernen er en dansk kapitalforvalter med hovedkontor i København. Maj Invest blev grundlagt i 2005 og ejes i dag primært af ledelse og medarbejdere. Maj Invest består af Maj Invest Holding med bl.a. datterselskaberne Fondsmæglerselskabet Maj Invest, Maj Invest Equity og Maj Bank. I Fondsmæglerselskabet Maj Invest yder vi rådgivning om strategisk aktivallokering samt forvaltning af børsnoterede værdipapirer for institutionelle kunder, investeringsforeninger og andre professionelle kunder. Vi tilbyder også formueforvaltning for formuende enkeltpersoner, selskaber og fonde. Fondsmæglerselskabet Maj Invest er porteføljerådgiver og hoveddistributør for blandt andet Investeringsforeningen Maj Invest og står bag de investeringsmuligheder, som foreningen tilbyder. Investeringsforeningen er åben for alle. Både private investorer, som ønsker at investere opsparing eller pensionsmidler, og større eller mindre institutionelle investorer. Foreningen tilbyder afdelinger inden for aktier, obligationer og blandede porteføljer. I Maj Invest Equity rådgiver vi private equity-fonde om investeringer i unoterede aktier. I den danske del af private equity-forretningen rådgiver vi private equity-fonde om investeringer i danske unoterede aktier. I den internationale del rådgiver vi blandt andet private equity-fonde om investeringer inden for finansiel inklusion. Yderligere rådgiver vi en private equity-fond med et bredt fokus inden for minoritetsinvesteringer i både Danmark og udlandet, primært inden for life science og green tech. I Maj Bank yder vi investeringsrådgivning til detailkunder gennem platformen Maj World. Læs mere på vores hjemmeside.

Branche
Investeringsforvaltning
Virksomhedsstørrelse
51-200 medarbejdere
Hovedkvarter
Copenhagen, Denmark
Type
Privat
Grundlagt
2005
Specialer
asset management, private equity, markets, advisory services, mutual funds og wealth management

Beliggenheder

  • Primær

    Gammeltorv 18

    Copenhagen, Denmark 1457, DK

    Se ruten
  • P.O. Box 93

    Copenhagen, 1003, DK

    Se ruten

Medarbejdere hos Maj Invest

Opdateringer

  • Global økonomi er med 3 pct. vækst på vej mod et klassisk vækstforløb. Men ikke alt er, som det plejer at være. Forskellen er nemlig personen Trump og den nye amerikanske administration, som vil skabe en ny verdensorden. Det er Trumps ”tese”, at USA kan blive stærkere og rigere ved at tage noget (told) fra alle de lande, USA handler med. Men her tager han fejl, hvis man bruger historien som guide. De økonomiske skader bliver formentlig begrænsede, fordi USA, Canada, Mexico, EU og Kina i løbet af 3-6 måneder sandsynligvis finder et nyt balancepunkt i deres samhandel. Men den globale økonomi svækkes.   Hvad Trump tilsyneladende ikke helt tænker over, er det forhold, at økonomisk vækst og fremgang er skabt af den private forbrugsefterspørgsel. Og her er forholdene ikke i Trumps favør. Summen af privat efterspørgsel i den del af verden, som Trump ikke kan råde over (dvs. alt uden for USA), er hele 2,5 gange større end den amerikanske økonomi. Trump kan holde udlandet væk fra USA's store marked med told, men resten af verden kan også holde USA væk fra markeder og efterspørgsel, der er 2,5 gange større. USA kan derfor økonomisk set blive taberen på lidt længere sigt. Og hvis det sker på baggrund af Trumps toldsatser, som samtidig giver inflation og rentestigninger i USA, vil hans vælgerbase straffe ham ved næste midtvejsvalg. Trumps økonomiske kurs er kaotisk og vil næppe give hans vælgere nogen gevinst. Ovenstående artikel er fra 'Ugeskrift for investorer'. Læs hele ugeskriftet her https://lnkd.in/eGFeHTHS Tilmeld dig fremtidige udgaver på mail her https://lnkd.in/e_7Rjcxu #GlobalØkonomi #Handelspolitik #Trump #Toldsatser #USAøkonomi #Verdenshandel #Investering #Finans Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Maj Invest, grafik

    14.108 følgere

    Få 'Ugeskrift for investorer' om makroøkonomi, økonomiske trends og de finansielle markeder direkte i din indbakke hver torsdag. Tilmeld dig her https://lnkd.in/gtBVDfYe Se seneste udgave af ugeskriftet her https://lnkd.in/eFG5izKn #Ugeskrift #Makroøkonomi #Finans #Finansmarkeder #Aktier #Obligationer #MajInvest Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • DRILL, BABY… TRUMP VIL UDBYGGE USA'S FØRING USA er verdens største energination – og med Trump ved roret vil den position efter alt at dømme kun blive yderligere styrket.   Den nyindsatte amerikanske præsident har netop genåbnet muligheden for at bore efter gas og olie i Alaska, og her er der særligt fokus på at flytte naturgassen i dens flydende form (LNG) til resten af USA og landets handelspartnere. Og det er godt nyt for Europa, idet et højere LNG-udbud vil presse priserne ned.   USA eksporterede ikke LNG for ti år siden - i dag er de verdens største eksportør foran lande som Qatar, Australien og Rusland. Samtidig er USA verdens største olieproducent.   Det er dog værd at bemærke, at Trumps drøm om en markant større olieudvinding også afhænger af olieselskaberne. Og de har lidt uklare incitamenter, idet mere olie på markedet betyder lavere priser. Det risikerer at skade deres nuværende forretning.   Og hvad med klimaet? Ingen taler om klimaet.   Konsekvens for investorer • Lavere gaspriser er godt for den europæiske industri. • Udvinding i Alaska er vanskeligt, og derfor vil det tage tid, før det får effekt på prisen. Ovenstående artikel er fra vores 'Ugeskrift for investorer'. Læs hele ugeskriftet her https://lnkd.in/ewUFhCvP og tilmeld dig fremtidige udgaver på mail her https://lnkd.in/ecKjwehF #Trump #USA #Energi #LNG #Oliesektor #Geopolitik #Investering #Økonomi Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Maj Invest, grafik

    14.108 følgere

    DEEPSEEK ÆNDRER AI-SPILLEREGLERNE DRAMATISK Den nystartede kinesiske virksomhed DeepSeek har rystet AI-verdenen og finansmarkedet. Virksomhedens nye AI-model er imponerende og skabt på rekordtid for relativt få investeringer. • DeepSeek har lanceret en AI-model, der kan konkurrere med ChatGPT. • Omkostninger til at træne modellen har været meget lave - 5,6 mio. dollar. • DeepSeek er ”open source” – dvs. alle kan bruge modellens kode. • Det ændrer konkurrencelandskabet markant. DeepSeeks model er bedst i tre ud af seks tests, og i de andre tre bliver den nummer to. Det mest bemærkelsesværdige er, at modellen er trænet vha. en ældre og mindre kraftfuld NVIDIA-chip, hvilket betyder meget lave omkostninger. Det menes, at selve træningen af DeepSeek kun har kostet 5,6 mio. dollar mod et estimat for ChatGPT på ca. 100 mio. dollar.   Investorerne er bekymrede og spekulerer nu i, om efterspørgslen på NVIDIAs meget kraftfulde og dyre AI-chips bliver markant mindre. Fx vurderer Sequoia Capital, en af verdens stærkeste ventureinvestorer, at det kan blive svært at skaffe indtægter fra de amerikanske AI-modeller. Konkurrencen fra Kina vil gøre alle AI-modeller meget billigere, end man troede. De amerikanske tech-giganters position og styrke kan blive truet alvorligt af kinesisk konkurrence.   Det faktum, at DeepSeek er open source, kan ændre spillepladen radikalt, da det underminerer de amerikanske virksomheders mulighed for at skabe monopol på området. Det er en stor fordel for Europa, der fortsat er langt bagud, når det gælder udvikling af AI.   I Maj Invests analyseenhed har vi testet DeepSeek de sidste tre uger. Ligesom testresultaterne i figuren viser, er det vores opfattelse, at den leverer på samme niveau som ChatGPT. Vesten fører stadig, men afstanden til Kina er blevet meget lille meget hurtigt.    Onsdag lancerede Alibaba en ny version af sin Qwen-model, der efter sigende er endnu stærkere end DeepSeek. Konkurrencen er enorm, og det er i sidste ende godt for forbrugerne.   Konsekvens for investorer • Der er fortsat brug for AI og semiconductors. • AI er blevet mindre kostbart at udvikle – det vil øge efterspørgslen. • USA har ikke længere monopol på området.  Ovenstående artikel er fra vores 'Ugeskrift for investorer'. Læs hele ugeskriftet her https://lnkd.in/eSmdzB8w og tilmeld dig fremtidige udgaver på mail her https://lnkd.in/eT78jVam #AI #DeepSeek #OpenSource #TechInnovation #Økonomi #Finansmarkederne Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • TRUMP KRÆVER LAVERE RENTER, MEN HANS POLITIK TALER FOR DET MODSATTE Trumps kernepolitik i form af højere toldsatser, mindre udenlandsk arbejdskraft og lavere skatter er alle faktorer, der presser priserne i det amerikanske samfund op. Højere inflation vil i en normal verden få centralbanken til at hæve renten for på den måde at balancere økonomien. Alligevel har Trump ved flere lejligheder udtalt, at den amerikanske centralbank, Fed, bør sænke renten.  Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest, har talt med P1Morgen om emnet – du kan høre indslaget her https://lnkd.in/eXXxUPd9 (fra min. 35:30) #Makroøkonomi #Renter #Inflation #FederalReserve #Økonomi #Trump #Handelspolitik #USAøkonomi #Politik #Told Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    Dette indhold er ikke tilgængeligt her

    Få adgang til dette indhold og meget mere i LinkedIn-appen

  • Trump er tiltrådt som præsident – nummer 47 i rækken. Han har været der før – lettere uplanlagt. Denne gang er det alvor. Hans rådgivere har brugt måneder på at gøre sig klar til et systemskifte, som bliver større end oprindelig planlagt, fordi republikanerne har flertal i både Senatet og Repræsentanternes Hus. Forvent mange markante politiske Trump-udspil de første uger. Han er allerede i gang. I Maj Invest har vi netop udgivet en dybdegående analyse af USA under Trump. Her kommer vi både ind på, hvorfor USA står så økonomisk stærkt, som landet gør, og hvilke konsekvenser Trump vil få for global økonomi og finansmarkedet. Som investor er det helt afgørende at være opdateret på denne udvikling, da det kan få store konsekvenser for afkastet på både aktier og obligationer. Læs hele vores analyse her https://lnkd.in/gKxyN5Kh Du kan også tilmelde dig vores Ugeskrift for investorer her https://lnkd.in/gZArn7Dd  #Økonomi #USA #Trump #Finansmarkeder #Investering Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • USA’S HANDELSUNDERSKUD MED KINA ER OVERVURDERET Handelsunderskuddet mellem USA og Kina bliver ofte fremhævet som et problem. Kineserne løber med gevinsten. Men tal fra J.P. Morgan og Deutsche Bank viser, at billedet ikke er så sort-hvidt. Når man indregner amerikanske virksomheders salg gennem datterselskaber i Kina, bliver en stor del af underskuddet udlignet. • Handelsunderskuddet var 270 mia. dollar i 2023 ifølge officielle tal. • Amerikanske virksomheders salg i Kina er tæt på 220 mia. dollar. • Reelt er der derfor tale om balance i det indbyrdes handelsregnskab. • Kina har stor forhandlingsstyrke – de kan lukke deres marked for USA. Grafen viser tydeligt, at USA’s handelsunderskud med Kina ser anderledes ud, når man medregner amerikanske virksomheders salg i Kina. Store virksomheder som Apple og Tesla genererer enorme indtægter gennem deres kinesiske datterselskaber, hvilket gør dem dybt afhængige af dette marked.   Hvis USA fortsætter med at bruge told som våben, risikerer amerikanske virksomheder at blive mål for kinesiske modtræk. Det kan omfatte markedsrestriktioner eller krav, der gør det dyrere og sværere at operere i Kina. Samtidig viser grafen, at den reelle handelsbalance er langt mere stabil, end det officielle underskud antyder. Det understreger, hvor vigtig Kina er for amerikanske virksomheders globale succes.   Er den nye amerikanske administration klar over, hvordan realiteterne forholder sig? Det må man formode.   Derfor bliver handelskrigen næppe så alvorlig, som mange frygter. Trump etablerer kaos og krise – hvorefter han laver en ”deal”. Trump elsker dette show. I globale relationer er det næppe en klog måde at forhandle på.   Konsekvens for investorer • Toldkrig kan føre til kinesiske restriktioner mod amerikanske virksomheder. • USA og Kina finder et nyt balancepunkt i deres relation. • Undervejs skabes usikkerhed og dårligt internationalt forhandlingsklima. • Det betyder stigende risikopræmier i aktiemarkedet og større risiko for pludselige udsving.   Ovenstående artikel er fra vores 'Ugeskrift for investorer'. Læs hele ugeskriftet her https://lnkd.in/eMi-42_Z og tilmeld dig fremtidige udgaver på mail her https://lnkd.in/ekcCuJfi #Handelspolitik #USA #Kina #Handelsunderskud #GlobalØkonomi #InternationalHandel #Investering #Geopolitik #Toldkrig Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • USA’S KAMP FOR AT EROBRE LAND PÅ CHIPOMRÅDET ER TRUET Med Biden-administrationens vedtagelse af den såkaldte CHIPS Act i 2022 har USA styrket sin position som en global leder inden for semiconductor-industrien – med milliarder i nye investeringer og øget kapacitet. Men med Donald Trumps kommende præsidentskab er det usikkert, om loven får lov til at overleve i sin nuværende form. • CHIPS Act har tiltrukket over 40 mia. dollar i investeringer.  • USA forventes at nå 28 pct. af global semiconductor-kapacitet i 2032. • Trumps holdning til loven skaber nu usikkerhed. CHIPS Act har givet et markant boost til USA’s semiconductor-industri. Ifølge Semiconductor Industry Association er USA på vej til at øge sin globale markedsandel af semiconductor-produktionen til 28 pct. i 2032 fra et meget lavt udgangspunkt i 2022. Og ifølge myndighederne i USA er det også et spørgsmål om national sikkerhed.   Donald Trump har imidlertid tidligere kritiseret loven og kaldt den en “dårlig aftale”. Vil han prioritere kortsigtede skattelettelser frem for langsigtede industripolitiske investeringer?   Konsekvens for investorer • USA’s industripolitik giver anledning til store private investeringer, der driver væksten. • De store investeringer cementerer USA’s rolle som verdens absolutte techgigant. Ovenstående artikel er fra vores 'Ugeskrift for investorer'. Læs hele ugeskriftet her https://lnkd.in/eFqF483h og tilmeld dig fremtidige udgaver på mail her https://lnkd.in/ea3jHjQ9 #Semiconductors #CHIPSAct #USA #Teknologi #Investeringer #NationalSikkerhed #TechIndustrien #TrumpEffekten Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Maj Invest, grafik

    14.108 følgere

    MAJ INVEST EQUITY INVESTERER I DEN GRØNNE OMSTILLING Derfor er vi glade for at kunne meddele, at vi har indgået et partnerskab med én af Danmarks ledende leverandører af energieffektive løsninger til fremtidens produktion af varme, Krebs A/S. Krebs er den første investering i den nye fond, MIE6 Triple Bottom Line (”MIE6 TBL”), som har et øget fokus på investeringer, der: 1. skaber et stærkt finansielt afkast 2. har en positiv effekt på samfundet og omverden  3. bidrager til den grønne omstilling Investeringen i Krebs afspejler strategien og fokus for MIE6 TBL og fremhæver fondens forpligtelse til at levere finansielle resultater, der samtidig skal skabe positive samfundsmæssige resultater. Læs mere her https://lnkd.in/eSCYvy_R #majinvest #privateequity #investering #grønomstilling

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • EU ER BAGUD, NÅR DET GÆLDER MAGTFULDE ERHVERVSLEDERE Magasinet Fortune har lanceret en liste over verdens 100 mest magtfulde erhvervsledere. Erhvervslederne er vurderet ud fra seks parametre: Forretningsstørrelse, virksomhedsøkonomi, innovation, indflydelse, karrierevej samt evne til at påvirke verden positivt. I toppen af listen er der en klar overvægt af chefer for amerikanske virksomheder. EU er bagud, hvilket endnu en gang afspejler behovet for hurtigt at sikre bedre erhvervsvilkår i Europa. • Elon Musk topper listen og er verdens mest magtfulde erhvervsmand. • Mest magtfulde europæer er Bernard Arnault på en 17. plads. • Topchef i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen er nr. 29 på listen. Det afspejler de amerikanske virksomheders enorme ressourcer, men også deres evne til at tilpasse sig og føre an i teknologisk udvikling.   Europa har dog visse styrkepositioner globalt, bl.a. fransk mode, herunder LVMH, og pharma, herunder Novo Nordisk. Og på modefronten er der ingen konkurrent til LVMH, der er verdens ubetinget største modekonglomerat. Mode er god business, men det har ikke en størrelse på niveau med hverken tech eller industri.   USA’s dominans på listen skal derfor ses i sammenhæng med landets evne til at tiltrække talentfulde personer fra andre lande. Det er faktisk immigranter, der har været med til at skabe og udvikle de største amerikanske succeser, og de gør det i USA, hvor ”cost of doing business” er lav.  Konsekvens for investorer • Denne magtkoncentration er allerede indregnet i aktiekurserne. • EU har potentiale i visse brancher, så hold øje med europæiske virksomheder. Ovenstående artikel er fra vores 'Ugeskrift for investorer'. Læs hele ugeskriftet her https://lnkd.in/egNdw2x8 og tilmeld dig fremtidige udgaver på mail her https://lnkd.in/er68Rh7u. #Erhvervsledelse #GlobalLedelse #Innovation #TeknologiskUdvikling #EUmodUSA #Investering Dette opslag er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (CVR 28 29 54 99) og er markedsføring. Opslaget er ikke en anbefaling om køb/salg af værdipapirer. Opslaget er ikke tilpasset dine personlige forhold. Opslaget er ikke investeringsrådgivning og kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Al investering medfører en risiko. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Tilsvarende sider