Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune

Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune

Offentlig politik

Aarhus C, Midtjylland 9.085 følgere

Har du også en passion for arbejdet på social- og beskæftigelsesområdet? Følg os for at få nyheder, jobmuligheder m.m.

Om os

Vi knytter stærkere samarbejdsbånd mellem de social- og beskæftigelsesfaglige indsatser, fordi vi ved, at job og uddannelse understøtter det gode liv og social inklusion – ikke for alle, men for langt de fleste borgere. De borgere, der har forløb på tværs af social- og beskæftigelsesområdet, skal vi blive bedre til at støtte. Skabe sammenhæng i deres liv. Det kalder vi Borgernes MSB. Vores medarbejdere er med til at gøre de ambitiøse visioner og værdier til virkelighed. Vi skal i fællesskab hjælpe dem, der har brug for det. Der skal være plads til forskellighed og mangfoldighed. Vi arbejder tæt sammen med erhvervsliv, frivillige foreninger og civilsamfundet, der bidrager med et vigtigt supplement til den nødvendige, professionelle indsats fra kommunens side. Har du også en passion for arbejdet på social- og beskæftigelsesområdet? Følg os for at få nyheder, jobmuligheder og indblik i dit, mit og vores arbejde.

Websted
http://www.aarhus.dk/msb
Branche
Offentlig politik
Virksomhedsstørrelse
1.001 – 5.000 medarbejdere
Hovedkvarter
Aarhus C, Midtjylland
Type
Statslig myndighed
Specialer
Sociale Forhold og Beskæftigelse, socialområdet, Beskæftigelsesområdet og jobcenter

Beliggenheder

  • Primær

    Rådhuspladsen 2

    Aarhus C, Midtjylland 8000, DK

    Se ruten

Medarbejdere hos Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune

Opdateringer

  • ”Jeg er på Reden i dag, fordi jeg er sulten, trænger til noget kærlighed og skal have vasket noget tøj.” Sådan fortæller en kvindelig bruger af Reden Aarhus i det nye afsnit af INDEFRA med Anders Agger på DR. Reden er en af Aarhus Kommunes samarbejdspartnere og et være- og rådgivningssted, hvor udsatte kvinder kan få en sildemad, en eftermiddagslur eller bare et kram.    I første afsnit møder vi blandt andre Mulle, som med egne ord er født ind i misbrug af alkohol og stoffer. Vi møder også Rikke, som er daglig bruger af Reden. Det til trods for, at hun efter længere tids hjemløshed nu bor i egen bolig hjulpet på vej af Aarhus Kommune.   For kvinderne er Reden nemlig et uundværligt fællesskab. Et fællesskab, hvor kvinderne altid låser hoveddøren for at passe på hinanden, og hvor det er okay bare at være. Billederne er stilbilleder fra første afsnit af dokumentarserien, som lige nu kan ses på DR.tv.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Det er som psykolog for kroppen I et lokale på Ungecentret Skanderborgvej er der nedrullede gardiner og flakkende, elektriske stearinlys. Lokalet danner rammerne om et helt særligt forløb, hvor en gruppe unge mødes en til to gange om ugen for at dyrke den særlige form for yoga Traumeorienteret Yoga (TOY) 🧘♂️ De unge som deltager i TOY har oplevet svære traumer i barndommen og som følge af f.eks. fysisk og psykisk vold. Traumer som de tager med ind i voksenlivet, og som for nogen har ført til blandt andet kompleks PTSD og angst. TOY er en evidensbaseret praksis som består af blide bevægelser der skaber mere mobilitet i et immobilt nervesystem. TOY handler altså ikke om dybe stræk og smidighed – men i stedet om, at de unge mærker efter og lærer at lytte til egne grænser. Og det hjælper! I hvert fald, hvis du spørger de unge. Flere oplever mindre tankemylder, en klarere fornemmelse af egne grænser, og bedre at kunne være i de svære følelser. I videoen møder du to af de unge, som deltager i Ungecentrets særlige yoga-forløb. Derudover møder du Tina og Trine, en pædagog og socialrådgiver, som også er uddannet TOY-behandlere.

  • Fire danske kommuner går i Aarhus’ fodspor og uddeler penge til sårbare, ledige unge. Det skrev TV2 i en artikel i lørdags, hvor den 23-årige aarhusianer Kenneth medvirker. Kenneth har været ledig i halvandet år, men har et brændende ønske om at blive eventkoordinator og arrangere festivaler og koncerter. Også derfor er pengene blevet brugt på et kursus som skal åbne døre for uddannelsen som eventkoordinator. Pengene kommer fra Ungebudgettet – et aarhusiansk tiltag, som over de næste fire år skal fordele 500.000 årligt til sårbare ledige aarhusianere under 30 år. Aarhus Kommune har afprøvet Ungebudgettet over flere omgange, med gode erfaringer. Ud af de 20 unge som i første omgang fik mulighed for at modtage Ungebudgettet, er alle kommet enten i uddannelse eller arbejde. ”Hver gang vi har investeret en krone i det her projekt, så får vi 3,2 kroner tilbage igen” fortæller centerchef Ungecenter, Uddannelse og vejledning Anders Skov til TV2. Det er forskelligt hvad de unge har valgt at bruge pengene på. Nogen har, ligesom Kenneth, investeret i adgangsgivende kurser, mens andre har prioriteret et terapiforløb eller et kørekort. 

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Aarhus vil have ledige akademikere i arbejde – og måske skal jobbet findes i Kalundborg? 💭 Aarhus er en stor studieby, og hvert år udklækker vi mange nye akademikere. De fleste kommer hurtigt i job, men der er også mange ledige. Helt enkelt fordi Aarhus ikke har arbejdspladser nok til alle. Det problem har Kalundborg ikke – tværtimod er der stor mangel på kloge hoveder lige på den anden side af Kattegat. Derfor indleder de to kommuner nu et strategisk samarbejde om arbejdskraft. ”På den måde gør vi det nemmere for vores dygtige borgere at bringe deres kompetencer i spil uden for Aarhus,” siger rådmand Anders Winnerskjold om samarbejdet. Helt konkret vil Aarhus arrangere busrejser for ledige til Kalundborg i forbindelse med karrieredage, hvor ledige får mulighed for at møde virksomheder med behov for arbejdskraft. Allerede i den nærmeste fremtid vil der også være mulighed for at deltage i forskellige messer for at blive klogere på job- og bosætningsmulighederne i Kalundborg. 

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Hvor mange kopper kaffe går der til et budget-døgn? ☕🏁   80 kopper plus det løse! Ledsaget af en god omgang kage, slik og chokolade. Og det dækker kun forbruget hos den lille udsendte budgetflok fra Sociale Forhold og Beskæftigelse, som aftenen igennem sad klar med lommeregner og regneark.   For én gang om året er arbejdsdagen på rådhuset anderledes, end den plejer. Vi kalder det ”budgetdøgnet”, og det er her, politikerne forhandler næste års budget for Aarhus Kommune færdigt. Forhandlingerne går uger og måneder forud for selve budgetdøgnet, og der er derfor heller ikke noget at sige til, at slutspurten kræver lidt kaffe og slik.     I nat kl. 1.00 landede så budgettet for 2025, og der blev sat 29 underskrifter fra forligspartierne ⏱   🏫 Det nye budget giver blandt andet folkeskolen et stort økonomisk løft, som skal være med til at sikre en bedre trivsel hos vores børn og unge 💰 Over de næste fire år er der afsat 60 millioner kroner mere til social- og beskæftigelsesområdet 🏘 Vi opretter 60 ekstra botilbudspladser, så flere aarhusianere med fysiske eller psykiske udfordringer kan bo tæt på familien 📝 Og så har vi i budgettet blandt andet også sikret, at flere borgere med handicap kan blive en del af et arbejdsfællesskab   Der bliver masser at tage fat på i den kommende tid, så mon ikke vi nupper 80 kopper kaffe mere. 

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Jens ved, hvor svært det er at bede om hjælp til opioid-misbrug   24-årige Jens Knudsen fra Aarhus er lige nu aktuel i en vigtig og væsentlig TV2-dokumentar om danske unges misbrug af opioider. I dokumentaren kommer man blandt andet med til en af Jens’ aftaler på Aarhus Rusmiddelcenter, hvor han i en periode modtager behandling for at komme ud af sin afhængighed.   Ovenpå dokumentaren har Jens besøgt rådmand Anders Winnerskjold til en snak om forebyggelse og behandling af unges misbrug af opioider.    Jens deler her hans oplevelse af behandlingen på Aarhus Rusmiddelcenter og kommer med input til, hvordan vi kan få endnu flere unge, der er afhængige af opioider, til at opsøge hjælp.   I dag er Jens heldigvis på den anden side af sit misbrug. Hans mod til at stå frem i dokumentaren og sætte fokus på opioid-afhængighedens mange skyggesider er på alle måder beundringsværdigt og fortjener den største respekt.   I Sociale Forhold og Beskæftigelse vil vi fortsat kæmpe for, at ingen unge skal ende med et opioid-misbrug. Tak til Jens og de andre unge i dokumentaren for at gøre os alle klogere på problemstillingen.   Har dokumentaren gjort dig bekymret for en mulig opioid-afhængighed hos dit eget barn? Eller ønsker du at blive klogere på, hvad du som forælder skal være opmærksom på? Den 3. september afholder Aarhus Kommune et online forældrearrangement om unge og rusmidler, herunder opioider, for alle aarhusianske forældre til unge på ungdomsuddannelserne. Det er gratis, og du kan tilmelde dig via link i kommentaren. 

  • Fødekæden til banderne skal brydes – endnu tidligere! I lørdags bragte DR Nyheder en række indslag og artikler om vores nye indsats, hvor vi sætter målrettet ind i de familier, hvor børn vokser op med kriminalitet tæt på. Det gør vi for at undgå, at kriminaliteten går i arv, som vi desværre ofte ser. Indsatsen sker i tæt samarbejde med Østjyllands Politi og i løbet af de næste par uger vil vi tage kontakt til de første familier. ”Det, vi helt konkret kommer til at gøre, er at tale højt til familierne om den bekymring, vi har for barnet, den kriminalitet, der måske hersker i familierne, og den påvirkning det kan have på barnet, dets udvikling og dets trivsel”. Sådan fortæller afdelingsleder for kriminalpræventive indsatser, Trine Nedbo, til DR, som er en del af det vigtige hold, der står for at rulle indsatsen ‘Knæk Kurven’ ud. Ved at identificere familier, hvor børn helt ned til otte år er i risiko for at ende i kriminalitet, kan vi tidligere målrette vigtige redskaber som støtte i skolen, fritidsjob og andre sociale indsatser. Med indsatsen ‘Knæk Kurven’ er Østjyllands Politi og Aarhus Kommune også rykket fysisk tættere sammen, så vi kan samarbejde endnu stærkere om det fælles mål; at ingen børn skal arve en kriminel løbebane.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • ”Vi ser en gruppe af unge, som ikke tidligere ville havne på Rusmiddelcentret. De bliver præsenteret for pillerne som ufarlige lægemidler, men ender i afhængighed” Morten Aagaard, som er afdelingsleder i Rusmiddelcenter Aarhus, medvirker i en ny TV2-dokumentar om danske unges misbrug af opioider. I dokumentaren møder vi blandt andre Jens, mens han er i behandling på Rusmiddelcenter Aarhus. Vi får et indblik i, hvordan han ændrer sig fra at være en helt almindelig gymnasieelev, til at være både psykisk og fysisk afhængig af opioider. Desværre står Jens’ historie ikke alene. I de seneste år har Morten Aagaard gennem sit arbejde på Rusmiddelcentret stiftet bekendtskab med en ny tendens. Velfungerende teenagere og unge voksne fra ressourcestærke familier er i stigende grad begyndt at misbruge opioider - herunder særligt OxyContin og tramadol. I foråret vurderede de tre retsmedicinske institutter opioider til at være de farligste stoffer, vi har herhjemme, "Det er nemt og billigt at skaffe opioider. Der er et stort udbud heraf på det illegale marked, og det, der bekymrer mig mest, er, at vi kun har set toppen af isbjerget," siger Morten Aagaard. I Aarhus søsatte vi som første kommune en handleplan i sommeren 2023, og i Rusmiddelcentret behandler man unge opioid-misbrugere både medicinsk og med tilbud og individuel- og gruppebehandling. Nu har vi brug for en national handleplan, så unge landet over ikke ender i et opioid-misbrug som Jens og de andre unge, vi møder i dokumentaren.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Flere end 43.000 danskere med handicap står uden job, selvom de drømmer om et arbejde og kan begynde inden for to uger. Det viste tal fra VIVE tidligere på året. I Aarhus er der i dag omkring 1200 ledige dagpengemodtagere, som beskriver sig selv som enten psykisk sårbare eller som har en funktionsnedsættelse. Sådan skriver Anders Winnerskjold, rådmand for sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Eva Borchorst Mejnertz, forkvinde for social- og beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune, Mogens Toustrup, Formand for Danske Handicaporganisationers lokalafdeling i Aarhus og Finn Amby, formand for Handicaprådet i Aarhus Kommune i et debatindlæg i Aarhus Stiftstidende. "Vi skal gøre op med tanken om, at alle skal bidrage lige meget. Der skal være plads til kompetente kræfter uanset timetal. Det giver også virksomhederne en større fleksibilitet, når de rekrutterer og skal få vagtplaner til at gå op." Skriver de blandt andet. Læs hele debatindlægget via linket herunder ⬇ https://lnkd.in/e_WuM63A

    Mere rummelighed og større fleksibilitet: Vi skal gøre op med tanken om, at alle skal bidrage lige meget

    Mere rummelighed og større fleksibilitet: Vi skal gøre op med tanken om, at alle skal bidrage lige meget

    stiften.dk

  • Idun-prisen hylder igen frivilligt socialt arbejde Idun-prisen blev stiftet i 2023 i et samarbejde mellem Din Avis Aarhus Onsdag og rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Anders Winnerskjold. Prisen sætter fokus på frivilligt socialt arbejde og hylder de ildsjæle, der med deres engagement og indsatser, er med til at gøre en forskel for sårbare og udsatte aarhusianere. Kandidater, der kan komme i betragtning til Idun-prisen 2024, er foreninger eller personer med tilknytning til foreninger, der gør en aktiv indsats for at hjælpe socialt udsatte borgere i Aarhus. Fra den 7. august kan alle aarhusianere indstille en kandidat til Idun-prisen. Den 11. september vil en jury nominere fem kandidater, som aarhusianerne kan stemme på til at vinde Idun-prisen. De fem kandidater bliver portrætteret i Din Avis Aarhus Onsdag i løbet af september og oktober, hvor aarhusianerne kan stemme på deres favoritkandidat. Med prisen følger 25.000 kr., som uddeles til vinderen den 12. november på Rådhuset. Juryen udvælger vinderen på baggrund af afstemningen. Indstil din kandidat og følg med via Din Avis Aarhus Onsdag: https://lnkd.in/dTcfvz2Z

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Tilknyttede sider

Tilsvarende sider