Portal film nog steeds in ontwikkeling bij Warner Bros volgens JJ Abrams

Still Alive.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Tijdens een persdag voor de thuisrelease van de 4K Blu-ray van Super 8, gaf Abrams aan IGN een update over de status van de Portal film. "We hebben een script dat wordt geschreven voor de Portal film nu bij [Warner Bros.]. We zijn echt enthousiast over de invalshoek en de pitch, dus het voelt alsof dat ding eindelijk op de rails staat." Abrams' suggestie lijkt te verwijzen naar het feit dat het acht jaar geleden is dat hij en Valve-oprichter Gabe Newell voor het eerst aankondigden dat Bad Robot en Valve gingen samenwerken aan het project.

Abrams onthulde niet wie de schrijver(s) zijn, maar hij is enthousiast over het uitbreiden van de verhaallijn van de games. "Het spel heeft een ingenieus verteld verhaal, maar het potentieel om hierop voor te borduren is zo enorm. Het gaat super leuk worden." Dat klinkt alsof de film misschien dicht bij het verhaal van de eerste Portal zal blijven. Daarin speelde je een proefpersoon bij Aperture Science die uit de ( grotendeels ) ontmantelde faciliteit moest zien te ontsnappen met behulp van een pistool dat portalen creëert. Het verhaal vorderde vooral via de dialoog van Aperture Science's krankzinnige AI, GlaDOS.

Dat zou betekenen dat de oprichter van Aperture Science (gespeeld door J.K. Simmons) geen rol in het verhaal zal spelen, aangezien hij pas verschijnt in Portal 2. Abrams gaf toe dat de fans waarschijnlijk zullen protesteren om Simmons terug te laten keren in een live-action versie.

Terwijl de relatieve vrijheid die een Portal bewerking toelaat duidelijk een zegen is voor wat Abrams en Bad Robot gepland hebben, lijkt het erop dat de vertaling van Half-Life naar het witte doek lastiger is. Gevraagd naar de status van de Half-Life film zei Abrams "het Half-Life ding, we zijn er op dit moment niet actief mee bezig." De film startte in 2016 al met de ontwikkeling.

Hoewel Portal en Half-Life deel uitmaken van een gedeeld game-universum, klinkt het alsof er geen druk is om die wereld eerst te introduceren via een live-action Half-Life-project. En zo kan het debat over de vraag of de zwijgzame Gordon Freeman moet praten in een verfilming tot rust worden gebracht. Voorlopig.

Dit is slechts één van de vele spraakmakende projecten die Abrams op dit moment bij Warner Bros. in ontwikkeling heeft. Sinds het tekenen van een contract van $ 500 miljoen met WarnerMedia in 2019, is Abrams verbonden aan verschillende projecten bij de studio. In eerste instantie voor een aantal van hun aankomende DC-films en streaming shows. Warner Bros.'s succes met video game films - zowel Detective Pikachu en Mortal Kombat presteerden goed - maken duidelijk dat dergelijke adapties waarschijnijk op steun kunnen rekenen binnen het bedrijf.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Half-Life

Gearbox Software | 14 september 2012
  • Platform
  • Macintosh
  • PC
Gerelateerde artikelen
Reacties