Energy Up

Energy Up

Wellness- en fitnessdiensten

Amsterdam, Noord-Holland 2.152 volgers

Energieke mede­werkers, succesvol bedrijf. Wij blazen energie in jouw organisatie.

Over ons

Energy Up is een vitaliteitsbureau 2.0. Wat ons anders maakt dan andere vitaliteitsbureaus? Onze programma’s zijn strategisch ingericht en maken impact op de verschillende doelgroepen in jouw organisatie. We houden werkend Nederland vitaal en verlagen het ziekteverzuim. Dit doen we met energie!

Branche
Wellness- en fitnessdiensten
Bedrijfsgrootte
2-10 medewerkers
Hoofdkantoor
Amsterdam, Noord-Holland
Type
Erkende instelling
Opgericht
2016
Specialismen
vitaliteitsplannen, gezonde werknemers, duurzame inzetbaarheid, engagement, vitaal, workshops, energizers, trajecten, creative concepts, fun, verbinding, vitaliteit, energiek, vitaal leiderschap, slaap, voeding, Persoonlijke ontwikkeling, Persoonlijke groei, beweging en werkgeluk

Locaties

Medewerkers van Energy Up

Updates

  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐃𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐦𝐢𝐜𝐫𝐨𝐛𝐫𝐞𝐚𝐤𝐬 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐯𝐥𝐨𝐞𝐫!  Wist je dat korte pauzes van slechts een paar minuten – ook wel microbreaks genoemd – een wereld van verschil maken voor je werkprestaties en welzijn. Mini-pauzes van 2 tot 5 minuten waarin je je lichaam strekt, diep ademhaalt, of even wandelt, geven je nieuwe energie. Vooral tijdens een drukke dag is het regelmatig nemen van een korte pauze belangrijk. Waarom microbreaks zo belangrijk zijn: 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐨𝐨𝐠𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐜𝐮𝐬: je hersenen hebben tijd nodig om even te resetten en zich opnieuw te concentreren. 𝐌𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬: regelmatige pauzes helpen om stressniveaus te verlagen en een burn-out te voorkomen. 𝐆𝐞𝐳𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐡𝐨𝐮𝐝𝐢𝐧𝐠: even opstaan en bewegen voorkomt klachten door langdurig zitten. Probeer deze week eens elk uur een korte pauze te nemen. Zet een timer en besteed 2 minuten aan een simpele oefening.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐒𝐥𝐚𝐚𝐩 𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐢𝐧𝐯𝐥𝐨𝐞𝐝 𝐨𝐩 𝐣𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐩𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐝𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐝𝐞𝐧𝐤𝐭 Slaap is een van de meest onderschatte factoren die invloed heeft op onze werkprestaties. Toch wordt het vaak opgeofferd in drukke tijden, terwijl een goede nachtrust cruciaal is voor onze productiviteit. Beter slapen creëert daarom juist meer productieve tijd. 𝐅𝐞𝐢𝐭𝐞𝐧 𝐨𝐦 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐧𝐚 𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐧𝐤𝐞𝐧 1. Slechts één nacht slecht slapen kan al leiden tot 20% verminderde cognitieve prestaties. 2. Chronisch slaaptekort verhoogt het risico op burn-out en langdurig ziekteverzuim. 2. Medewerkers die voldoende slapen, zijn 70% minder geneigd fouten te maken op het werk. We helpen bedrijven om slaap onder de aandacht te brengen als essentieel onderdeel van een gezonde werkcultuur. Dit doen we met onze workshop Sleep Samurai. Goed slapen, dat kun je leren. 𝐇𝐢𝐞𝐫 𝐳𝐢𝐣𝐧 3 𝐭𝐢𝐩𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩: 1. Creëer een vaste slaaproutine: ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, ook in het weekend. 2. Telefoonvrije slaapkamer: maak van je slaapkamer een telefoonvrije ruimte. Dit bevordert de aanmaak van melatonine (slaaphormoon). 3. Ontspan gedurende de dag: neem voldoende tijd om te ontspannen door de dag heen. Wat je overdag doet, heeft veel invloed op je slaapprestaties. Wij je investeren in de slaapkwaliteit van je medewerkers? Stuur ons dan een berichtje voor meer info over de workshop Sleep Samurai.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐄𝐞𝐧 𝐠𝐨𝐞𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤-𝐩𝐫𝐢𝐯é𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐬, 𝐰𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐚𝐭 𝐞𝐢𝐠𝐞𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤? Een goede werk-privébalans is ontzettend belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Het draait erom dat je met plezier en focus naar je werk gaat, en aan het einde van de dag nog genoeg energie hebt voor de dingen die belangrijk voor je zijn. Werk neemt een groot deel van je leven in beslag—je ziet je collega’s misschien wel vaker dan je eigen vrienden en familie. Juist daarom is het cruciaal om te beseffen hoe waardevol een vrije avond of een weekendje weg met je dierbaren (of alleen) kan zijn om op te laden. Het gaat om bewust kiezen: hard werken wanneer het moet, maar ook tijd nemen voor jezelf en je dierbaren. Hoe zorg jij voor die balans?

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    ‘𝐆𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧, 𝐛𝐞𝐠𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐤𝐥𝐞𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧’ Wil je iets veranderen in je leven? Begin dan met Tiny Habits! Tiny Habits zijn kleine, simpele acties die je moeiteloos in je routine kunt integreren. Ze lijken misschien klein, maar hun impact is enorm! Bij Energy Up zien we dagelijks hoe krachtige deze mini-gewoontes zijn. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van onze gedragsveranderingsprogramma's. 𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐓𝐢𝐧𝐲 𝐇𝐚𝐛𝐢𝐭𝐬 𝐳𝐨 𝐞𝐟𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞𝐟? 𝐆𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐫𝐠𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤: grote veranderingen kunnen voelen als een berg die je moet beklimmen. Tiny Habits? Die zijn als een makkelijke wandeling in het park. Je start zonder moeite en voor je het weet, ben je op weg naar je doel! 𝐘𝐞𝐬, 𝐢𝐤 𝐤𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐭! Elk mini-succes geeft je een boost van zelfvertrouwen. Dat gevoel van "Yes, ik kan dit!" drijft je om door te gaan en steeds een stapje verder te gaan. 𝐑𝐨𝐮𝐭𝐢𝐧𝐞 𝐢𝐬 𝐤𝐞𝐲: gedragsverandering draait om herhaling. Door Tiny Habits te koppelen aan iets wat je al dagelijks doet, zoals tandenpoetsen of koffiezetten, maak je van nieuw gedrag een vaste routine. 𝐕𝐚𝐧 𝐤𝐥𝐞𝐢𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐠𝐫𝐨𝐨𝐭: het mooie? Die kleine gewoontes groeien vanzelf. Begin je met één glas water na het opstaan? Voor je het weet, drink je liters per dag zonder erbij na te denken. 𝐙𝐨 𝐛𝐫𝐞𝐧𝐠 𝐣𝐞 𝐞𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐧𝐲 𝐇𝐚𝐛𝐢𝐭 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐣𝐤 Kies één mini-actie die past bij jouw doelen. Wil je meer bewegen? Start dan met een simpele stretch na je ochtendkoffie. Koppel het aan iets dat je toch al doet en zie hoe makkelijk het gaat. Doe dit vervolgens elke dag, voor een hele week. Kleine gewoontes, groot resultaat. Wat wordt jouw Tiny Habit deze week? 

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐁𝐞𝐯𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐠𝐞𝐳𝐨𝐧𝐝𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐯𝐥𝐨𝐞𝐫 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐛𝐞𝐰𝐞𝐞𝐠𝐫𝐢𝐜𝐡𝐭𝐥𝐢𝐣𝐧𝐞𝐧 Ken je de nationale beweegrichtlijnen? Deze richtlijnen, opgesteld door de Gezondheidsraad en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zijn bedoeld om de volksgezondheid te verbeteren door voldoende lichaamsbeweging te stimuleren. Deze richtlijnen maakt bewegen inzichtelijk en begrijpbaar, waardoor je het makkelijk kunt toepassen. Wat staat erin? In het kort: volwassenen moeten wekelijks minimaal 150 minuten matig intensief bewegen, zoals wandelen of fietsen. En daarnaast ook twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten doen voor optimale gezondheid. Bedrijven kunnen deze richtlijnen gebruiken om beweging op de werkvloer te stimuleren, wat zorgt voor gezondere, productievere en gelukkigere medewerkers. Bekijk de infographic van Kenniscentrum Sport & Bewegen voor een visuele samenvatting. En bedenk wat je als organisatie kunt doen om je werknemers te stimuleren om deze richtlijnen te halen. Als werkgever bijdragen aan de gezondheid van je werknemers. Dat is goed werkgeverschap. Tip van de dag: hang deze infographic op in de werkomgeving. Wel zo makkelijk.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐙𝐨 𝐦𝐚𝐚𝐤 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐞𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐥𝐮𝐤𝐬𝐡𝐨𝐫𝐦𝐨𝐧𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 Als je ooit bij een van onze Energy Experiences bent geweest, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord over de gelukshormonen. Bij onze experiences nemen we de deelnemers mee in een reis door deze neurotransmitters, oftewel gelukshormonen. Elk hormoon heeft zijn eigen unieke functie en draagt bij aan een verhoogd energieniveau: 𝐃𝐨𝐩𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞: dit hormoon wordt vaak de ‘beloningsstof’ genoemd. Het speelt een belangrijke rol in motivatie en beloning. Elke keer dat je een doel bereikt of iets positiefs ervaart, geeft dopamine je een gevoel van voldoening. 𝐎𝐱𝐲𝐭𝐨𝐜𝐢𝐧𝐞: bekend als het ‘knuffelhormoon’, speelt oxytocine een rol in sociale binding en vertrouwen. Het wordt vrijgegeven bij fysieke aanraking, zoals knuffelen, en versterkt de banden tussen mensen. 𝐒𝐞𝐫𝐨𝐭𝐨𝐧𝐢𝐧𝐞: dit hormoon draagt bij aan een gevoel van geluk en welzijn. Het helpt ook bij het reguleren van de stemming, slaap en eetlust. Activiteiten zoals meditatie, zonlicht. Muziek en gezonde voeding kunnen de serotonineproductie verhogen. 𝐄𝐧𝐝𝐨𝐫𝐟𝐢𝐧𝐞: deze natuurlijke pijnstiller wordt vrijgegeven tijdens inspanning en plezierige activiteiten. Endorfines zorgen voor een gevoel van euforie en helpen pijn en stress te verminderen. Gecombineerd geven deze gelukshormonen een enorme boost aan energie. Het mooie is dat je niet aan een Energy Experience hoeft mee te doen om dit gevoel te ervaren. Je kunt elk van deze hormonen zelf opwekken door gezond te leven. Door gevarieerd te eten, goed te slapen, voldoende te bewegen en verbinding met anderen te zoeken, stimuleer je de aanmaak van je eigen gelukshormonen. Zo heb je je geluk zelf in de hand. 

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐌𝐚𝐚𝐤 𝐣𝐢𝐣 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐢𝐭𝐚𝐥𝐭𝐢𝐞𝐢𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐨𝐫𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭? We zitten inmiddels midden in de zomerperiode en voordat je het weet is het alweer september. Het perfecte moment om na te denken hoe je van vitaliteit een prioriteit maakt binnen jouw organisatie. De komende periode staan de Nationale Vitaliteitsweek, World Mental Health Day en de Week van de Werkstress op de werkplanning. Genoeg kansen om als organisatie de wellbeing van je medewerkers te versterken. 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐕𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭𝐬𝐰𝐞𝐞𝐤 (23-29 september): één week in het teken van vitaliteit met een op maat gemaakt programma. Van interactieve workshops tot knallende energizers. 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝 𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐇𝐞𝐚𝐥𝐭𝐡 𝐃𝐚𝐲 (10 oktober): word de meester van je gedachten en leer alles over mindset tijdens de interactieve workshop Master your Mind. 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐖𝐞𝐫𝐤𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬 (11-15 november): hoe ga je om met (werk)stress? Tijdens onze Stretch- en Relaxmomenten brengen we ontspanning naar jouw kantoor. Samen maken we werkend Nederland vitaler! Meer info? Stuur ons een berichtje.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐖𝐚𝐭 𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦? Een team dat denkt in wij. Een team dat er voor elkaar is. Een team dat prestaties levert. Als vitaliteitsbureau is het een van onze missies om teams op de werkvloer dichter bij elkaar te brengen. Er zijn ontelbaar boeken geschreven, methodes ontwikkeld en bedrijven opgericht om alleen dat te doen: het maken van een team. Maar eigenlijk kan het heel simpel zijn: tijd in de natuur met elkaar doorbrengen en dingen doen samen. Dat kan al ontzettend veel impact maken op je teampresentaties. Het delen van ervaringen, het overwinnen van uitdagingen en het gewoon samen zijn in een ontspannen setting creëert een sterke teamdynamiek. Zo maak je een echt team. Deze foto is gemaakt van NKC | Partner in camperlife tijdens hun bedrijfsuitje op Landgoed Energy Up. Twee dagen in de natuur met allerlei leuke activiteiten. Dat is teambuilding. Wanneer ga jij op pad met je team?

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐭𝐚𝐬𝐤𝐞𝐧 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐢𝐥𝐥𝐮𝐬𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 Heb je wel eens het gevoel dat je productief bezig bent omdat je honderden taken tegelijk aan het doen bent? Je bent een e-mail aan het typen terwijl je een berichtje leest en in een meeting zit. Het lijkt misschien alsof je efficiënt bezig bent, maar in werkelijkheid is het vaak het tegenovergestelde. Wat er echt gebeurt, is dat je voortdurend schakelt tussen verschillende taken en processen in je brein. Onderzoek na onderzoek toont aan dat multitasking je focus vermindert, mentale vermoeidheid vergroot en op termijn zelfs je productiviteit vertraagt. Pas deze simpele tips toe en ervaar échte efficiëntie: 𝐅𝐨𝐜𝐮𝐬 𝐨𝐩 éé𝐧 𝐭𝐚𝐚𝐤 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤: voltooi taken efficiënter door je op één ding tegelijk te concentreren. En daarna pas met iets anders te beginnen. 𝐒𝐭𝐞𝐥 𝐏𝐫𝐢𝐨𝐫𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭𝐞𝐧: werk in volgorde van belangrijkheid om je werk te optimaliseren. 𝐍𝐞𝐞𝐦 𝐏𝐚𝐮𝐳𝐞𝐬: herstel je focus en energie met korte pauzes tussen je taken door. En nee, scrollen op social media tellen we niet als pauze. Ken jij een multitasker? Tag hem/haar dan even.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Organisatiepagina weergeven voor Energy Up, afbeelding

    2.152 volgers

    𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐢𝐬 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐞𝐧 𝐳𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧: 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐫𝐞𝐠𝐞𝐥𝐦𝐚𝐭𝐢𝐠 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐡𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐫𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐮𝐬𝐭 𝐢𝐬 Wist je dat Nederlanders gemiddeld het meeste zitten van heel Europa? 'Kampioen zitten' dus. Helaas is dit niet goed voor onze gezondheid. Langdurig zitten verhoogt het risico op rugklachten, nekpijn, slechte houding, maar kan ook de aanmaak van onze gelukshormonen beïnvloeden. En dus ook hoe we ons voelen. Gelukkig is er een simpele en effectieve oplossing: stretch regelmatig tijdens de werkdag. Het doorbreken van lange periodes van zitten heeft veel voordelen: 𝐕𝐞𝐫𝐛𝐞𝐭𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐛𝐥𝐨𝐞𝐝𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞: stretchen bevordert de doorbloeding en voorkomt stijfheid. 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐨𝐨𝐠𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭: een korte stretchpauze kan je mentale helderheid en focus verbeteren. 𝐕𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬: stretching helpt om spanning in het lichaam te verminderen, wat bijdraagt aan een betere algehele gemoedstoestand. 𝐏𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐛𝐥𝐞𝐬𝐬𝐮𝐫𝐞𝐬: regelmatig bewegen en stretchen voorkomt dat spieren en gewrichten vast komen te zitten. Laten we stretchen op kantoor normaal maken. Even normaal als het gebruikelijke wandelrondje na het werk. Ook wij kunnen Stretch- en Relaxmomenten organiseren bij jou op kantoor. Meer info? Stuur ons dan een berichtje.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Gerelateerde pagina’s

Vergelijkbare pagina’s

Door vacatures bladeren