Kojima, Metal Gear Solid 3 Remake'te yer alıyor mu? Geliştiriciler açıkladı!

Yeniden yapım projesi hakkında Konami ile sohbet ediyoruz.

Kojima, Metal Gear Solid 3 Remake'te yer alıyor mu? Geliştiriciler açıkladı! - Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Premium Edition)

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PlayStation Showcase etkinliğinin en büyük ilgiyi gören duyurularından bir tanesi de Metal Gear Solid Δ: Snake Eater olmuştu. IGN ise projenin ardındaki ekiple bir araya gelerek yeniden yapım hakkında yeni bilgiler edindi.

Geliştiriciler, henüz çıkış tarihi bile belli olmayan Metal Gear Solid Δ: Snake Eater hakkında tüm detayları açıklamaya hazır değil. Ancak Hideo Kojima ile Yoji Shinkawa'nın projeye dahil olup olmadığı, ya da Metal Gear serisinden başka oyunların da yeniden yapılıp yapılmayacağı gibi soruları yanıtlayabildiler.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater oyununu kim yapıyor ve Hideo Kojima bu işin içinde mi?

Duyurunun hemen ardından akıllarda oluşan ilk soru, Metal Gear Solid 3'ün yönetmeni Hideo Kojima'nın projeye dahil olup olmadığıydı. Konami ile yaşadığı ayrılığın ardından Kojima'nın yeniden yapıma dahil olması pek beklenmiyordu, ancak herkesin içinde az da olsa bir umut vardı.

Ayrıca Kojima'nın haricinde, Metal Gear Solid serisinin sanat tasarımında önemli bir yeri olan ve şu anda Kojima Productions'ta Kojima ile birlikte çalışan Yoji Shinkawa'nın da projeye dahil olup olmadığı soruldu.

Bir Konami sözcüsü, sorulara şu yanıtı verdi:

"Her ikisi de dahil değil. Ancak geliştirici ekip hem yeniden yapım için hem de Metal Gear Solid: Master Collection için sıkı çalışarak dünyanın her yerinden daha fazla oyuncunun çok sayıda platformda oyundan keyif almasını sağlayacak."

Haberleri kaçıranlar için, Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 ismi verilen koleksiyon, Metal Gear Solid Δ: Snake Eater ile beraber tanıtıldı. Bu koleksiyonun içinde Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ve Metal Gear Solid 3: Snake Eater haricinde Metal Gear 1 ve Metal Gear 2 yer alacak. Oyunun 2023'ün Sonbahar döneminde yayınlanması bekleniyor.

Peki, yeniden yapımın üzerinde kim çalışıyor? Görünüşe göre, ekibin başında olan isimler "daha önce çeşitli Metal Gear oyunlarında görev yapmış Konami geliştiricilerinden" oluşuyor. Bu geliştiriciler ise, daha önce benzer şekilde Metal Gear serisinden bazı oyunların geliştirme sürecine dahil olmuş Virtuos stüdyosu ile beraber çalışıyor. Bu haber, Dark Souls Remastered'dan Uncharted 4'e kadar pek çok oyunu geliştiren Virtuos'un yeniden yapım projesinde yer alacağı iddialarını doğrular nitelikte.

Ardından ekibe yönelttiğimiz soru, yeniden yapım için ilk Metal Gear Solid yerine neden Metal Gear Solid 3'ün seçildiği şeklindeydi. Aldığımız yanıta göre serinin üçüncü oyunu, aslında kronolojik olarak tüm Metal Gear öyküsünün temelini atan yapımmış. Konami sözcüsünün yanıtı şu şekilde:

"Metal Gear Solid 3: Snake Eater oyununu seçtik, çünkü bu oyun Big Boss'un, yani Naked Snake'in doğuşunu simgeliyor. Bu oyunla birlikte tüm Metal Gear serisi başlıyor. Bir diğer sebebi de hayranların uzun süredir bu oyunun yeniden yapımını bekliyor olması."

Ayrıca görünüşe göre, gelecekte yeni Metal Gear yeniden yapımlarının ve hatta yeni Metal Gear oyunlarının geliştirilip geliştirilmemesine de hayranlar karar verecek. Konami, yönelttiğimiz sorulara rağmen yeni oyunlar hakkında dikkatli davrandı, ancak "serideki Metal Gear Solid 3: Snake Eater dışında diğer oyunların yeniden yapımlarına gelecek olursak, oyuncuların taleplerini dinleyeceğiz ve doğru kararı vereceğiz" yanıtını verdiler.

Neden Metal Gear Solid 3 yerine Metal Gear Solid Δ?

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, hüç şüphesiz Metal Gear Solid 3'ün yeniden yapımı. Biz de Konami'ye neden Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake ya da benzer bir isim yerine Delta sembolünü seçtiklerini sorduk. Konami, bu sorunun yanıtını Twitter hesabında açıklamıştı, biz de yaptığımız sohbette aynı yanıtı biraz daha derinleştirdik:

"Delta (Δ) sembolünün seçilme nedeni, yeniden yapım projemizin konseptine uyuyor olması. Delta, Yunan alfabesinde yer alan bir karakter ve matematik ile değişkenlerdeki 'değişim' ile 'farklılığı' temsil ediyor. Ayrıca yapıyı değiştirmeden miktarı değiştirme anlamına da geliyor."

Değişiklik demişken Konami, orijinal hikâyenin yeniden yapımda değişmeyeceğini ve güncellenmeyeceğini doğruladı. Biz IGN olarak bu durumu memnuniyetle karşıladık, çünkü 2015 yılında yaptığımız Kojima'nın en iyi Metal Gear oyunları listesinde Metal Gear Solid 3: Snake Eater'ı zirveye yerleştirmemizin ana nedenlerinden bir tanesi oyunun hikâyesiydi.

Metal Gear Solid 3'ün hikâyesi hakkında şunları söylemiştik:

"Ve bir de o son... Tüm seriyi geriye dönük olarak harekete geçiren hikâyeye yumruk gibi bir final. Aşk, onur, ihanet ve Metal Gear Solid'in en iyi kısımları, güzelce kamufle edilmiş bir pakette bir araya geliyor."

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in oyuncu kadrosunun yenilenmesi, o oyun özelinde verilen tartışmalı kararlardan biriydi. Ancak Konami, bu konuda bu kez temkinli davranıyor çünkü şirket, ilk oyundaki karakter seslerinin yeniden yapımda doğrudan kullanılacağını açıkladı. Bu durum, yeni Metal Gear Solid yeniden yapımlarının da yolda olduğunu gösteriyor mu bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz.

Dahası için, Metal Gear Solid 3'ün ilk yeniden yapım için neden doğru oyun olduğuna, yeniden yapım ile orijinalin yan yana karşılaştırmasına ve PlayStation Showcase kapsamında yapılan tüm duyurulara göz atabilirsiniz.


Adam Bankhurst, IGN'de haber yazarı. Atakan Diren Türkçeleştirdi.

Yazının Konusu

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Premium Edition)

Konami JPN (KCEJ) | 17 Kasım 2004