Pc

Korku oyunu Bureau of Contacts için erken erişim tarihi verildi

Yapay zekâ diplomalı hayaletler...

Geliştirici MiroWin, yeni co-op korku oyunu Bureau of Contacts için yayınladığı basın bildirisiyle oyunun çıkış tarihine ve teknik detaylarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Buna göre şirket, oyunun erken erişim sürümünü önümüzdeki Temmuz ayında PC oyuncularının beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Bureau of Contacts'in öne çıktığı ve fark yaratmaya çalıştığı en önemli nokta, sinir ağı ilk kez oyuncuların sözlerine/eylemlerine bağlı olarak düşmanın davranışını yönetmek için kullanılan bir mekaniğe sahip olması. Bir başka deyişle, oyunun yapay zekâsı yalnızca bağlamı değil, beraberinde anlamı da analiz edebiliyor.

Bu sayede oyunun hayaletleri bağlamı analiz edebiliyor, duyduklarına ve yaşanan olaylara karşı ruh hallerini ve tutumlarını simüle edebiliyor, kendi iradeleri ve akıl yürütmeleriyle karar verebiliyor, insan davranışını ve neden-sonuç ilişkilerini taklit edebiliyor. Yani sizinle konuşan ve hareketlerinize karşılık aksiyonlar alan hayaletler sizi bekliyor. Sistemin nasıl çalıştığını gösteren kısa demo klibe aşağıdan göz atabilirsiniz.

Oyunda oyuncular ise paranormal bir büronun ajanları olarak paranormal fenomenler ve hayaletlerle uğraşmakla görevli. Hayalet dolu bir bürokrasi ortamına dalmak isteyen hevesli oyuncular için oyunun Steam linkini de buraya bırakıyoruz.

Unreal Engine 5 oyun motorundan güç alan Bureau of Contacts'in geliştiricisi ve yayıncısı Ukraynalı stüdyo MiroWin. Ağırlıklı olarak sanal gerçeklik çalışmalarıyla bilinen ekibin önceki projeleri arasında Guns'n'Stories ve Bulletproof VR yer alıyor.