Aarhus Kommune

Aarhus Kommune

Offentlige myndigheder

Aarhus C, Middle Jutland 28.347 følgere

#engodbyforalle

Om os

Vær med til at skabe en god by for alle. Vær med til at gøre vores ambitioner til virkelighed. Vær med og gå forrest for udviklingen. Vær vores nye kollega! Inden 2030 vil vi være 75.000 flere aarhusianere og have skabt 50.000 nye arbejdspladser. I 2017 var vi europæisk kulturhovedstad – og i 2030 er ambitionen at være en CO2-neutral kommune. Allerede i dag er Aarhus en levende og attraktiv by med en stærk profil inden for viden, erhverv og oplevelser. I udviklingen af byen sikrer vi balance og bæredygtighed, så Aarhus bliver en endnu bedre by at bo og leve i. Som medarbejder i Aarhus Kommune er du med til at skabe de bedste rammer. Alle skal have mulighed for at tage ansvar for eget liv og udnytte egne evner. Vi skal i fællesskab hjælpe dem, der har brug for det. Der skal være plads til forskellighed og mangfoldighed. Integration skal være vores styrke. Aarhus har et stærkt og nyskabende erhvervs,- kultur-, og uddannelsesliv hvor nye idéer dyrkes og prøves af i utraditionelle samarbejdsformer. Vi skal være forrest med udvikling og brug af ny teknologi. Vi skal orientere os internationalt og gøre os gældende blandt de bedste. Vores værdier Troværdighed: man skal kunne have tillid til os Vi står ved det vi gør, og man kan regne med det vi siger. Vi lægger vægt på kvalitet og ansvarlighed og tænker i helheder og sammenhænge. Vi møder borgerne og hinanden med åbenhed. Respekt: alle skal have en god og ordentlig behandling Vi sætter borgeren i centrum med fokus på både rettigheder og pligter. Vi har et særligt ansvar for at sikre rummelighed og give plads til forskellighed. Vi respekterer andre menneskers ret til egne livsværdier, meninger og erfaringer. Engagement: den enkeltes indsats gør en forskel og vi skal gøre det endnu bedre Vi engagerer os fagligt og personligt og vi vil gøre en forskel. Vi arbejder målrettet og forsøger hele tiden at gøre det endnu bedre. Vi er fleksible og forandringsvillige og sætter pris på nye ideer og initiativer.

Websted
https://aarhus.dk/
Branche
Offentlige myndigheder
Virksomhedsstørrelse
Over 10.001 medarbejdere
Hovedkvarter
Aarhus C, Middle Jutland
Type
Aktieselskab

Beliggenheder

  • Primær

    Radhuspladsen 2

    Aarhus C, Middle Jutland 8000, DK

    Se ruten

Medarbejdere hos Aarhus Kommune

Opdateringer

  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    Å𝐫𝐞𝐭𝐬 𝐢𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐥æ𝐫𝐞𝐩𝐥𝐚𝐝𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟒 𝐠å𝐫 𝐭𝐢𝐥... 🏆🙏🏼 ... Service og Support i Fælles IT og Digitalisering i Aarhus Kommune. Service og Support er blevet tildelt prisen som lokal vinder af Årets innovative Læreplads 2024. Det er IT-supportelev Mikael Lorentsen, der har indstillet sin arbejdsplads med begrundelsen: - Fra dag ét har jeg fået mulighed for at tage ansvar og blive involveret i opgaver, der har udviklet både mine tekniske og personlige kompetencer. Aarhus kommune tilbyder et moderne IT-miljø, hvor der er fokus på innovative løsninger som cloud-teknologier. Som elev får jeg indsigt i de nyeste teknologier og værktøjer, og jeg lærer, hvordan man leverer effektiv IT-support til et bredt spektrum af brugere. Det faglige niveau er højt, og jeg har fået rig mulighed for at anvende min viden i praksis. It-supportelevansvarlig Christian Thomassen er glad for Mikaels indstilling og ser det, som en anerkendelse af holdindsatsen i teamet. - At have elever i Aarhus Kommune giver mange fordele, både for kommunen og eleverne selv. Elever bringer ofte nye ideer og perspektiver, som kan inspirere teamet og fremme innovation, fortæller Christian Thomassen. - Vi får mulighed for at træne og udvikle potentielle fremtidige medarbejdere. Elever tilfører energi og entusiasme til arbejdspladsen, hvilket smitter af på hele teamet. De får også mulighed for, at anvende deres teoretiske viden i praksis, hvilket gør dem mere kompetente og klar til arbejdsmarkedet, tilføjer han. I Service og Support har op til fem IT-supportelever ad gangen, og der er altid stor interesse for elevstillingerne.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    𝐌𝐢𝐤𝐚𝐞𝐥 𝐀𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧 𝐟𝐫𝐚 𝐛𝐲𝐥𝐢𝐯𝐬𝐡𝐮𝐬𝐞𝐭 𝐊𝟏𝟎 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐞𝐟𝐭𝐞𝐫𝐭𝐫𝐚𝐠𝐭𝐞𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐬 🏆 I Aarhus Kommune ønsker vi at styrke både medborgerskabet og den grønne omstilling. Vores svar på det er blandt andet bylivshusene, som er et fælles projekt mellem kommunen og de lokale ildsjæle i Aarhus og omegn. En af de ildsjæle er Mikael Andersen, som i går vandt Dansk Folkehjælps pris ’Åres Folkehjælper’. Prisen gives til en virksomhed, forening eller person, som har gjort noget særligt for at hjælpe andre aarhusianere – og det har Mikael i den grad gjort. 🙏 Mikael har igennem bylivshuset på Kirketorvet 10 i Tranbjerg oprettet foreningen ’Robin Hoods Madkammer’, som i samarbejde med lokale supermarkeder og en gruppe frivillige, sælger overskudsmad til den nette sum af 20 kroner. Dette kommer mange familier, som måske har en begrænset økonomi, til gode – samtidig med, at projektet afhjælper madspild. Kæmpestort tillykke til Mikael og tak for den enorme indsats! 😍🌱 ’Robin Hoods Madkammer’ er et lysende eksempel på alt det gode, som bylivshusene bidrager til i Aarhus. Udover at huse Mikaels forening, så er bylivshuset på K10 også et lokalt samlingspunkt, som byder på forskellige aktiviteter såsom babygymnastik og krea-værksted. Bylivshuset i Tranbjerg er blot ét hus ud af mange, og lige nu er der seks aktive bylivshuse i Aarhus og omegn, som alle bidrager til lokalsamfundets udvikling og fællesskab. Hvis du ønsker at vide mere om K10 og de andre bylivshuse, så kan du tage fat i Rose Maria Z. Vil du læse mere om projektet 'De Forenede Bylivshuse'? Så kan du klikke på linket i kommentarfeltet. 👇 Foto: Gert Medom Madsen

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    𝐉𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐣, 𝐏𝐞𝐭𝐞𝐫. 𝐇𝐯𝐚𝐚𝐚, 𝐡𝐯𝐨𝐫𝐟𝐨𝐫 𝐡𝐚𝐫 𝐝𝐮 ’𝐬𝐨𝐥𝐝𝐚𝐭𝐞𝐫𝐭ø𝐣’ 𝐩å 𝐢 𝐝𝐚𝐠? 🤔 Peter Adolfsen Løhmann er ansat som konsulent i Mål– og Økonomistyring i Sundhed og Omsorg, men forleden kom han i fuld hjemmeværnsuniform på arbejde. Og stor respekt for det. For i Aarhus Kommune fejrede vi 𝘜𝘯𝘪𝘧𝘰𝘳𝘮 𝘱å 𝘫𝘰𝘣𝘣𝘦𝘵-𝘥𝘢𝘨 for at sætte fokus på den indsats, som Peter og andre reservister og frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet og beredskabet gør. Peter Løhmann meldte sig ind i Hjemmeværnet, da Rusland for over to år siden startede en krig på europæisk jord. Han bar derfor sin uniform under et møde på Dokk1 i Aarhus for blandt andet at inspirere flere til at melde sig ind i Hjemmeværnet. - Og samtidig er det en sjov og lidt anderledes dag både for mig og mine kolleger. Derfor valgte jeg at bakke op om dagen, fortæller Peter.     Han er en af de mange ildsjæle, som trækker i uniformen, hvis ulykken er ude i Danmark. Generelt er Hjemmeværnet med til at skabe tryghed i en tid, hvor klimaforandringer, cyberangreb, en pandemi med flere har fundet vej ind i manges hverdage. - Og jo flere medlemmer, vi er, jo sikrere bliver vi i Danmark, lyder det fra Peter Løhmann, der i næste måned skal ned for at træne med det litauiske hjemmeværn.    Det er andet år i træk, at Aarhus Kommune fejrer 𝘜𝘯𝘪𝘧𝘰𝘳𝘮 𝘱å 𝘫𝘰𝘣𝘣𝘦𝘵-𝘥𝘢𝘨. Du kan læse mere om dagen via linket herunder:

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    𝐌𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭𝐭𝐞 𝐢 𝐀𝐚𝐫𝐡𝐮𝐬 𝐊𝐨𝐦𝐦𝐮𝐧𝐞 𝐞𝐫 𝐚𝐟𝐡æ𝐧𝐠𝐢𝐠𝐞 𝐚𝐟 𝐋𝐚𝐫𝐬 𝐁𝐨𝐬 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐣𝐝𝐞. 𝐀𝐥𝐥𝐢𝐠𝐞𝐯𝐞𝐥 𝐤𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐟æ𝐫𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐡𝐚𝐦 🙃💻🔌 På Bautavej i det vestlige Aarhus finder du Fælles IT og Digitalisering i Borgmesterens Afdeling. Her har Lars Bo Vessel sit eget kontor og lager. Her er stille. Kun en svag lyd af P4 Østjylland hersker. Lars Bo har selv været med til at starte lageret op for fire år siden. Herfra sikrer han i dag, at tusindvis af computere og andet it-udstyr skaffes og ikke mindst bortskaffes effektivt og langt mere bæredygtigt end tidligere. - Mit indtryk er, at meget it tidligere bare er blevet kasseret. Det er jo ret vildt. I dag har vi lavet aftaler med Special Minds IT, som henter udstyret og foretager datasletning. Herefter fejlsøger og kategoriserer de udstyret, så vi kan videresælge det til andre. - Vi opnår store økonomiske fordele ved videresalg, og så er vi langt mere bæredygtige. Derudover understøtter vi en social økonomisk virksomhed som Special Minds med ansatte med autisme og andre diagnoser, der gør, at de måske har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er jeg altså stolt af, siger Lars Bo. 55-årige Lars Bo er it-koordinator – eller lagerforvalter, som han kalder sig selv. Det er en titel og ikke mindst opgaver, som er langt fra pædagogikkens verden, der efter mange år knækkede ham og kastede ham ind i et livsfarligt stressforløb. - Jeg er bare dybt taknemlig for at få den her chance. Jeg var udbrændt. Fuldstændig. Efter 30 år, hvor jeg har beskæftiget mig med alle former for pædagogiske tilbud og undervejs som leder for over 40 medarbejdere, kunne jeg ikke mere. Det hele låste. - Jeg endte med pludselig at kigge op i loftet i to år. Jeg kunne ikke bidrage med noget til mit felt – og hvem var jeg så, lyder det fra Lars Bo. Et tilfældigt tidsbegrænset forløb hos Aarhus Kommune blev vejen ind til Fælles IT og Digitalisering. I dag kan tusindvis af medarbejdere på tværs af kommunens magistratsafdelinger takket være Lars Bo være sikre på at kunne få ny computer eller andet it-styr på kort tid - og dermed blive mindst mulig forstyrret i deres arbejde. - Det er ikke mange år siden, at der kunne gå uger eller måneder, når en ny computer skulle bestilles hjem til en kollega. Det gjorde man enkeltvist. I dag har du din computer på en dag eller to dage, lyder det fra Lars Bo, der gerne vil aflevere et ønske til dig, der er ledere eller på anden vis er inddraget i ansættelsesprocesser. - Jeg er klar over, at jeg er heldig, hvor mange andre måske aldrig får chancen for at finde glæden igen og måske er invalideret resten af livet. Derfor kan jeg heller ikke opfordre ledere og andre nok til at se på mulighederne for at ansætte sådan en som mig. - Vi beder ikke om meget. I hvert fald ikke i starten, fortæller Lars Bo midt i et grin. #jobikommunen #kommunejob #aarhuskommune

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    𝐋𝐨𝐤𝐚𝐥𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐤 𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐥𝐥𝐞𝐫! 🥱🤢 Tja, det citat må en yngre udgave af vores kollega Niels Christian Selchau-Mark stå på mål for, men i hvert fald har den i dag 43-årige godsejer skabt et liv med politik som fast følgesvend – og ikke mindst gennem sit arbejde i Borgmesterens Afdeling. - Jeg er cand.mag. i historie og medievidenskab, og undervejs læste jeg også statskundskab. Men jeg syntes, det var for kedeligt dengang. Jeg var helt sikker på, at jeg aldrig skulle være embedsmand. - I dag er jeg byrådsmedlem i Favrskov Kommune, hvor jeg bor, og for ti år siden var jeg medlem af Aarhus Byråd. Til dagligt arbejder jeg for at gøre politik muligt i Aarhus Kommune, så hvad skete der lige der, siger Niels Christian med et grin. Han er specialkonsulent i projektkontoret under Sekretariat, Projekt og Analyse. Her er Niels Christian blandt andet projektkoordinator for havmiljøet i Aarhus Kommune, hvor han og andre forsøger at sikre fremdrift i arbejdet med at forbedre havets tilstande. Derudover er han involveret i kommunens ukraineprojekter, Tryg i Aarhus og tager sig af al kontakt med Forsvaret. - Mine vigtigste opgaver er at sikre progression eller komme med bud på, hvordan vi løser udfordringer, så idéer og forslag kan blive til virkelighed. Mine kolleger og jeg modner politiske beslutninger, kan man sige, og sørger for, at de kan lade sig gøre. - Andre gange vender vi tilbage med det kedelige svar til Aarhus Byråd eller ledelsen om, at det nok ikke er en god idé at kaste tid efter et forslag – for eksempel på grund af snørklet lovgivning, økonomi eller noget tredje. At Niels Christian særligt beskæftiger sig med natur, bæredygtighed og forsvarsområdet er ikke et tilfælde. Han er tidligere oversergent i Forsvaret, hvor han har været ansat før og efter sin universitetsuddannelse, og så er han medejer af Kollerup Gods ved Hadsten med cirka 260 hektar jord, som har været i familien i snart 100 år. - Det vigtigste for mig, og det er den gennemgående røde tråd i alt, hvad jeg laver, er, at det skal skabe værdi for andre og være sjovt. At det giver mening og batter noget for samfundet og for andre mennesker. - Jeg kan sagtens få mit liv til at hænge sammen økonomisk gennem mine job som blandt andet byrådsmedlem i Favrskov Kommune og nok især som godsejer. Men jeg brænder virkelig for de projekter, jeg er tilknyttet i Aarhus Kommune, og jeg har de fedeste kolleger. Og du kan være helt sikker på, at hvis jeg en dag ikke føler, at mine opgaver giver mening, så er jeg ude. Tag fat i Niels Christian, hvis du har spørgsmål eller andet til arbejdet med havmiljø, tryghed i Aarhus eller samarbejdet med Ukraine og Lviv (Aarhus Kommunes venskabsby). #jobikommunen #kommunejob #aarhuskommune

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    Massiv investering i kollektiv trafik. Aarhus Byråd indgår bred aftale om fremtidens grønne mobilitet i Aarhus 🚶🏻♂️🏃🏻♀️🚴🏻♀️🚗🚈   Sent onsdag aften blev et stort flertal i Aarhus Byråd enige om de konkrete initiativer, der skal fremtidssikre Aarhus som en attraktiv, grøn og tilgængelig by.   Den politiske aftale er en udmøntning af den klimaaftale, som blev besluttet tidligere i år. Her blev det blandt andet besluttet, at transportområdet skal levere en CO2-reduktion på 270.000 tons frem mod 2030.   Ambitionen er, at Aarhus Kommune skal være klimaneutral i 2030. I den ligning er transportområdet én af de store udfordringer og kun forstærket af, at vi bliver over 5.000 nye aarhusianere hvert år.    I den nye mobilitetsaftale er der også fokus på, at Aarhus skal udvikle sig til en grønnere og endnu mere attraktiv by, hvor både handels- og bylivet bliver udviklet og styrket samtidig med, at mobiliteten opretholdes. Kvaliteten i byens rum skal øges med mere byliv, flere træer og mere grønt, og fremtidens transportsystem skal bidrage til, at erhvervsliv og detailhandel kan udvikle sig, og at handelslivet i byen styrkes.   Helt konkret sigter aftalen mod, at aarhusianerne skal køre 50 procent flere ture i den kollektive trafik. Flere vil også bruge cyklen, imens færre ture skal ske i bil. Målet er, at halvdelen af bilturene sker i en fossilfri bil.   Aftalen indeholder blandt andet:   🚌 En kvart milliard til flere busser og bedre fremkommelighed 🌳 Nulemissionszone indenfor allégaderne ✋🏻 Etablering af trafik-øer flere steder i Aarhus 🚈 Ny letbanestrækningen fra Spanien til Brabrand 🚲 Flere og bedre cykelstier ⚡ Mere ladeinfrastruktur til elbiler 🔎 Flere forsøgsordninger i oplandet og ved Kongelunden 🤓 Og meget mere.   Aftalen blev indgået af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Danmarksdemokraterne, Enhedslisten, og Thure Hastrup (Udenfor parti). Læs mere om aftalen i linket kommentarsporet.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    Partierne bag den politiske aftale om udvidelse af Aarhus Havn i Aarhus Byråd har besluttet at sætte planerne om havneudvidelsen på pause i en årrække. Det vil være op til et nyt byråd senere at beslutte at genoptage processen med at øge kapaciteten på Aarhus Havn. Partierne lægger vægt på, at det er vanskeligt at se en vej for en havneudvidelse, medmindre staten går ind i processen i form af en anlægslov. Havneudvidelsen har en tidshorisont på 30 år, mens en kommune med Planklagenævnets afgørelse fra maj 2024 om havneudvidelsen alene kan lokalplanlægge for 12 år også for denne type anlæg. Forligspartierne er enige om at fortsætte arbejdet med etableringen af en ny dry port-løsning for Aarhus Havn. Samtidig peger partierne på betydningen af, at arbejdet med Aarhus ReWater - den planlagte udvidelse af rensningsanlægget tæt ved Tangkrogen – skal fortsætte. ReWater er afgørende for et renere vandmiljø i åer, søer og vandløb, det fjerner lugtgener samt bringer mængden, af kvælstof, fosfor og CO2-udledninger markant ned. Projektet har været planlagt sideløbende med havneudvidelsen. https://lnkd.in/dng2q83q

    Forligspartier sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

    Forligspartier sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

    aarhus.dk

  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    Hvordan kan en kommune gå fra lineær til cirkulær økonomi? ♻ Det præcise svar har vi ikke helt endnu… men Aarhus er en del af de seks udvalgte testbyer i Østersøregionen, som i fællesskab med fem andre Creative Circular Cities skal udvikle, teste og fremme kreative tilgange til en integreret cirkulær overgang🎯 Cirkulær økonomi handler kort fortalt om at minimere affald og maksimere ressourceudnyttelsen ved at ved at fremme genbrug og genanvendelse♻ Fra den 4.-6. juni er de seks testbyer samlet i Domen i Aarhus til Business Lab. De tre dage byder på et spændende program med oplæg, faglige diskussioner, sofa talks og meget mere. De seks involverede testbyer er Kiel (Tyskland), Gdynia (Polen), Riga (Letland), Tallin (Estland), Turku (Finland) og Aarhus🤝 På programmet er b.la. fire keynotespeakers: Jasper Steinhausen, Anette Juhl, Pelle Guldborg Hansen og Christian Diedrichsen samt en lang række andre spændende aarhusianske erhvervsfolk. Fra november 2023 til november 2026 vil CCC-projektet afholde forskellige aktiviteter, herunder vil de deltagende byer skiftevis være vært for workshops - bl.a. med fokus på politik, erhvervsliv, borgerinddragelse og strategi. Disse workshops vil hjælpe med at generere og teste ideer til cirkulære overgange. Resultaterne af disse aktiviteter vil blive samlet i et "CCC Starter Kit" og en "CCC Policy Roadmap", som vil give retningslinjer og værktøjer for andre byer i Østersøregionen til at implementere lignende initiativer. Så når vi har svaret, så skal vi nok dele det🚀 Ræk ud til Rose Maria Z. hvis du vil høre mere om CCC-projektet. #CircularEconomy #CreativeCircularCities #cirkulæromstilling

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for Aarhus Kommune, grafik

    28.347 følgere

    Aarhusiansk skole sparer ca. 1 ton affald om året ved hjælp af vaskbar emballage💚 I Aarhus Kommune ønsker vi at genbruge mest muligt, lave flere cirkulære systemer og dermed bane vejen for en kultur med en reduceret mængde affald♻ Data viser nemlig, at Danmark er et af de lande i verden, som genererer mest affald. Der bruges ca. 300 mio. engangskrus og 150 mio. engangsbokse til take-away hvert år. Og kun efter få minutter ender de som affald. Det er et problem, som vi arbejder på at løse. Cirkulær Økonomi-teamet har derfor i samarbejde med Børn & Unge og fire udvalgte pilotskoler iværksat en række projekter - med ønsket om at overgå til vaskbar emballage. I kantinen på Søndervangskolen bruger de nu kun vaskbar emballage. Det betyder, at de hvert år sparer ca. 1 ton affald om året, hvilket svarer til en Co2 udledning på 1,5 ton. Og ikke nok med det, så sparer det dem også for omkring 1000kr. om dagen. Penge, som de før brugte på engangsemballage, der røg direkte i skraldespanden efter brug🍽🗑 I videoen kan du bl.a. se kantinelederen fortælle om løsningen og hvilken effekt det har at udskifte engangsemballage med vaskbar emballage ♻ #CirkulærØkonomi #GrønOmstilling #endelafløsningen #plaststrategien

Tilknyttede sider

Tilsvarende sider